X

Aceste trei fructe delicioase îmbunătățesc calitatea somnului

Aceste trei fructe delicioase îmbunătățesc calitatea somnului. Relația dintre anumite fructe și îmbunătățirea somnului este un subiect intrigant. Haideți să aflăm care sunt aceste 3 fructe care contribuie la o calitate mai bună a somnului.

Aceste trei fructe delicioase îmbunătățesc calitatea somnului

Cireșele

Cireșele au atras atenția pentru potențialul lor de a ajuta somnul. Ele sunt o sursă naturală de melatonină, un hormon care reglează ciclurile somn-veghe. Cercetările arată că consumul de cireșe sau de produse pe bază de cireșe, cum ar fi sucul de cireșe, poate crește nivelul de melatonină din organism, ceea ce vă ajută să dormiți mai bine.

CITEȘTE ȘI: Fructele care tratează cel mai bine ficatul gras: Reduc inflamația acestuia

În plus, cireșele sunt bogate în antioxidanți și compuși antiinflamatori care pot avea un efect calmant asupra organismului. Inflamația redusă poate juca, de asemenea, un rol în sprijinirea somnului odihnitor prin atenuarea disconfortului și promovarea relaxării.

Kiwi

Kiwi este un alt fruct care a fost asociat cu îmbunătățirea calității somnului. La fel ca și cireșele, kiwi conține compuși care susțin producția de serotonină, un neurotransmițător implicat în reglarea somnului.

Serotonina ajută la reglarea stării de spirit și la promovarea unui sentiment de bunăstare, ceea ce poate contribui la un somn mai odihnitor.

Kiwi este, de asemenea, o sursă bună de vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, vitamina K și potasiu. Aceste substanțe nutritive susțin sănătatea generală și pot contribui indirect la un somn mai bun prin promovarea unui organism echilibrat și sănătos.

Banane

Bananele sunt cunoscute pentru conținutul lor ridicat de potasiu, care este esențial pentru relaxarea musculară și pentru funcția nervoasă. Consumul de banane înainte de culcare poate ajuta la prevenirea spasmelor musculare și la promovarea unui sentiment de calm, facilitând adormirea și menținerea somnului pe tot parcursul nopții.

Bananele conțin, de asemenea, triptofan, un aminoacid care este un precursor al producției de serotonină și melatonină. Triptofanul se găsește și în alte alimente, cum ar fi curcanul, motiv pentru care cina de Ziua Recunoștinței îi face adesea pe oameni să se simtă somnoroși.

Includerea bananelor în gustarea de seară poate susține producția naturală de hormoni care induc somnul, potrivit actualno.com.

CITEȘTE ȘI: Efectul vitaminizant al fructelor de cătină

Pentru a vă bucura de beneficiile de promovare a somnului ale cireșelor, kiwi și bananelor, luați în considerare posibilitatea de a le încorpora în rutina dumneavoastră de seară în moduri creative.

Iată câteva idei:

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro