X

Alimentația fără gluten: ghid complet pentru o dietă variată și sănătoasă

Alimentația fără gluten a devenit din ce în ce mai populară, atât pentru cei care suferă de intoleranță la gluten sau de boala celiacă, cât și pentru cei care aleg să elimine glutenul din dietă din motive de sănătate sau preferințe personale. În acest articol ce se dorește a fi și un ghid, vom vedea ce alimente sunt recomandate și care trebuie evitate într-o dietă fără gluten, pentru a asigura o nutriție adecvată și variată.

Ce alimente sunt permise într-o dietă fără gluten?

Acum venim cu o recomandare pe care o poți include în dieta ta zilnică: produsele fără gluten pe care le poți comanda online de pe www.veveritaverde.ro. Chiar dacă uneori prețurile sunt ușor mai mari decât în alte magazine din care poate le procuri, gândește-te că cel mai important aspect este calitatea, în special când este în discuție sănătatea ta. De cele mai multe ori produsele mai scumpe decât altele indică un proces de producție și o calitate a ingredientelor, net superioare celor mai ieftine.

Pe veveritaverde.ro găsești produse de panificație, paste, dulciuri, snacksuri, conserve, bauturi vegetale și multe alte produse, toate fără gluten.

Ce alimente trebuie evitate într-o dietă fără gluten?

Foarte important!

Dacă suferi de vreo afecțiune pentru care ai primit un diagnostic clar și recomandări de meniu din partea medicului tău, respectă aceste recomandări. Însă dacă ești sănătos/sănătoasă și vrei să încerci o dietă fără gluten, solicită sfatul unui specialist înainte.

Sursă info:

https://www.doc.ro/dieta-si-sport/dieta-fara-gluten-cum-arata-meniul-pentru-toata-saptamana

https://www.drmax.ro/articole/alimente-fara-gluten-lista-beneficii-recomandari

https://totuldespremame.ro/copilul-tau/sanatate/alimentatia-fara-gluten-la-copii

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro