X

Alimentele care ușurează criza de gută: Elimină surplusul de acid uric din articulații

Guta este o boală metabolică ce implică metabolismul purinelor, produși ce se regăsesc în proteinele pe care le ingerăm zilnic și prin a căror metabolizare rezultă acidul uric.

Din cauza dezechilibrului apărut la nivelul acestui metabolism al purinelor, producția de acid uric este crescută, acesta acumulându-se în cantități mari în sânge și în consecință și la nivelul țesuturilor și al articulațiilor, ducând la inflamarea articulației, provocând durere.

CITEȘTE ȘI: Durerile de călcâie pot fi semnele unor afecțiuni serioase. Care sunt remediile

Ghimbir

Energizant, stimulant digestiv, remediu împotriva răcelii și al grețurilor, fortifiant al imunității: ghimbirul este pur și simplu o minune pentru sănătate. O sursă bogată de calciu, fier, magneziu, mangan, potasiu, proteine, carbohidrați, fibre, seleniu, sodiu, vitamine (C, E, B6) ghimbirul se poate consuma în atât de multe variante: în supe, ceaiuri, murat, zaharisit, macerat.

Pentru a trata guta, acest condiment se folosește după cum urmează

La o cană de apă clocotită se adaugă cam 2-3 cm de de rădăcină de ghimbir curățat de coajă, spălat și dat pe răzătoare. Se lasă vasul acoperit timp de cinci-zece minute și se bea acest ceai cel puțin o dată pe zi.

Suc de castraveți

Sucul de castraveți scade temperatura organismului, este alcalin și ajută la eliminarea acidului uric din articulații, potrivit healthylivinghouse.com. Dacă suferi de gută, este indicată o cură de detoxificare pe bază de castravete, ghimbir și țelină, care te va ajuta să elimini toxinele.

CITEȘTE ȘI: Important pentru sănătate: Alimentele care reglează nivelul acidului uric şi ţin guta şi alte boli la distanţă

Pentru această băutură, ai nevoie de un castravete de mărime medie, două bucăți de țelină, o felie de lămâie și un cm de rădăcină de ghimbir. Spală ingredientele, taie-le și adaugă-le în blender. Bea sucul obținut o dată sau de două ori pe zi.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro