Hipertensiunea arterială este o afecțiune frecventă în care efectul pe termen lung al sângelui asupra pereților arterelor este suficient de ridicat pentru a provoca probleme de sănătate, cum ar fi bolile de inimă. Unele schimbări în alimentație ajută la controlul tensiunii arteriale ridicate.
Ceaiul Ruby rooibos, care are o aciditate caracteristică, este făcut din flori de hibiscus. Journal of Advanced Pharmaceutical Technology & Research raportează un studiu care investighează efectul antihipertensiv al acestui ceai în stadiul 1 de hipertensiune arterială.
CITEȘTE ȘI: Ceaiul care te apără de răceli și gripe: Ajută și la scăderea colesterolului
Hipertensiunea arterială în stadiul 1, numită și prehipertensiune, este o măsură a tensiunii arteriale care indică faptul că este posibil să dezvoltați hipertensiune arterială în viitor.
Unii dintre participanții cu acest tip de hipertensiune au consumat zilnic – dimineața, timp de o lună – două căni standard de hibiscus. Ca urmare, s-a observat o scădere semnificativă a tensiunii arteriale sistolice și diastolice în grupul de persoane care au băut hibiscus.
CITEȘTE ȘI: Ceaiurile care curăță ficatul: Combat digestia dificilă
În rezumatul lor, cercetătorii notează că consumul de ceai de hibiscus de două ori pe zi poate fi un mijloc eficient de a controla tensiunea arterială în prima etapă a hipertensiunii, alături de modificări ale stilului de viață și ale regimului alimentar.