X

Cum să faci cozonac moale și pufos: Cele două secrete care îți vor fi de ajutor

Cum să faci cozonac moale și pufos: Cele două secrete care îți vor fi de ajutor. Pe 5 mai, creștinii ortodocși sărbătoresc Paștele 2024. Toată lumea știe că Paștele nu este complet fără un cozonac delicios și pufos – este unul dintre simbolurile mesei de Paște. Dar, din păcate, acest desert delicios nu este întotdeauna atât de moale și pufos pe cât ne-am dori. Iată două secrete de la cofetari.

Cozonacul tradițional este de fapt ușor de preparat, dar nu toată lumea reușește să-l pregătească corect. Uneori, chiar urmând rețeta clasică, puteți obține produse de copt uscate care nu au crescut suficient. Acest lucru poate fi prevenit urmând două reguli simple.

CITEȘTE ȘI: Cozonacul însiropat și cremos care încântă toate gusturile

Cum să faci cozonac moale și pufos: Cele două secrete care îți vor fi de ajutor

Temperatura ingredientelor

Prima regula se refera la temperatura ingredientelor care se adăuga in aluat. Pentru ca aluatul să crească bine, drojdia și lactatele trebuie scoase din frigider cu cel puțin două ore înainte de începerea pregătirii desertului.

Este important să activați drojdia, indiferent dacă utilizați drojdie uscată sau proaspătă. Este recomandat să amestecați acest ingredient cu o cantitate mică de zahăr și lapte cald, dar evitați să adăugați lapte fierbinte, care poate ucide drojdia și poate împiedica creșterea aluatului.

Ordinea adăugării ingredientelor

A doua regulă se referă la succesiunea de adăugare a ingredientelor. Începeți prin a bate ouăle și zahărul până devin ușor și pufos, ceea ce durează de obicei cel puțin 5 minute.

Apoi se adaugă ingredientele uscate, făina se cerne înainte de a forma aluatul pentru a evita cocoloașele. Adăugați treptat făină în amestecul de ouă pentru a deveni un aluat pufos și pentru a păstra umiditatea cozonacului după coacere.

Când frământați aluatul, respectați condițiile de temperatură; camera trebuie să fie caldă și fără curent de aer.

Frământarea aluatului

Frământarea aluatului este un proces destul de lung și laborios, deoarece o cantitate mare de făină trebuie distribuită uniform pe întregul volum al aluatului. Majoritatea componentelor pentru prepararea cozonacului sunt adăugate în două etape. În acest caz, aluatul trebuie să fie destul de moale, elastic și să nu se lipească de mâini. Un mixer de aluat poate fi un asistent indispensabil în această etapă.

CITEȘTE ȘI: Cozonac de casă: Rețeta plină de gust și de savoare – Ai grijă când ungi aluatul cu ou

Aluatul trebuie să crească de două ori

Aluatul trebuie să crească de două ori – după frământare și după modelare înainte de coacere. Nu puneți aluatul pe un calorifer sau pe o baie de apă, acesta trebuie încălzit uniform pe toate părțile, potrivit doctorulzilei.ro.

O opțiune ideală în acest scop este folosirea unui dispozitiv de fermentare care menține temperatura și umiditatea necesare și, de asemenea, controlează durata procesului de fermentare înainte de coacere. Puteți folosi un aparat de făcut pâine în modul de fermentare.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro