X

De ce să nu sari peste micul dejun și cină: Cum este afectat sistemul digestiv

De ce să nu sari peste micul dejun și cină: Cum este afectat sistemul digestiv. Dacă săriți în mod regulat peste micul dejun , acest lucru vă poate afecta negativ sănătatea. Acest lucru este împărtășit de cardiologul rus Dr. Ksenia Eruslanova.

Expertul adaugă că, în acest caz, există un risc ridicat de a dezvolta multe boli din cauza săriturii frecvente a primei și ultimei mese a zilei.

Printre posibilele consecințe se numără:

CITEȘTE ȘI: O zi fără stres se cunoaşte de dimineaţă: Ce trebuie să mănânci la micul dejun pentru o memorie bună

Pericolul de a sări peste micul dejun

Consumul micului dejun ajută la controlul apetitului pe parcursul zilei și poate ajuta la prevenirea exceselor alimentare. Dacă săriți peste micul dejun, puteți compensa mâncând mai mult mai târziu în cursul zilei, ceea ce poate duce la creșterea în greutate.

Micul dejun ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge, ceea ce este important pentru a controla apetitul și nivelul de energie. Dacă săriți peste micul dejun, nivelul de zahăr din sânge poate fluctua, ceea ce poate duce la oboseală și alte probleme.

Prima masă a zilei vă oferă energie pentru a vă începe ziua și ajută la îmbunătățirea concentrării și a productivității. A sări peste micul dejun vă poate face să vă simțiți obosit și mai puțin productiv.

Micul dejun vă oferă posibilitatea de a obține nutrienți importanți, cum ar fi vitaminele, mineralele și proteinele. Ajută la punerea în funcțiune a sistemului digestiv după o noapte de somn.

Dacă săriți peste micul dejun, sistemul dumneavoastră digestiv poate funcționa mai puțin eficient.

Dacă sari peste ora obișnuită a cinei și consumul de alimente înainte de a merge la culcare acest lucru duce la multe riscuri pentru sănătate.

CITEȘTE ȘI: Nutriționiștii recomandă: De ce să nu renunți la masa de seară chiar dacă vrei să slăbești

Care sunt pericolele unei cine târzii?

Specialistul avertizează că o cină târzie vă poate afecta negativ sănătatea și somnul. Iată câteva motive pentru care ar trebui să evitați să mâncați târziu:

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro