X

Incredibil, dar adevărat: usturoiul este un superaliment pentru… păr! Care sunt beneficiile măști-minune

Despre usturoi știam că are numeroase proprietăți terapeutice, e bun în curele de slăbire și mai ales în tratarea acasă a unor afecțiuni ale căilor respiratorii.

Cercetătorii vin cu noutăți, doamnelor! Dacă doriți un păr des și lung ca al prințesei Rapunzel, ei bine, n-ar strica din când în când să nu mai strâmbați din nas la mirosul înțepător al usturoiul și să-l folosiți cu încredere în diverse măști pe care să le aplicați pe scalp.

Citește și: Planta din România care distruge în timp record celulele canceroase

Prietenul firului de păr și dușmanul mătreții

Vă cade părul? Vă crește prea greu podoaba capilară? Nimic mai simplu: usturoiul este și ieftin și la îndemână. Este bogăția pe care e obligatoriu să o folosiți pentru că e păcat.

Specialiștii susțin că fiind un concentrat de aminoacizi, vitamine, minerale și oligoelemente precum alicina care e un antibacterian puterni, usturoiul e o minune în tratarea problemelor de mai sus. Activează creșterea părului și oprește căderea.

Usturoiul, arată studiile efectuate, stimulează microcirculația la nivelul scalpului și redă vitalitatea firului de păr pe care-l hrănește la rădăcină. Și pentru că are multiple proprietăți antibacteriene, veți avea un păr frumos și puternic și, implicit, o piele sănătoasă și vă scapă rapid și de mătreață.

Citește și: Căderea părului poate ascunde boli GRAVE: Ce ne recomandă medicii

Cum să vă preparați masca miraculoasă

Nu e nevoie de combinații ultrasofisticate, care presupun tratate de știință și doctorate în medicină. E suficient să luați câțiva căței de usturoi și să-i pisați într-un mojar ca și cum ați prepara… mujdei, dar fără sare. Puneți peste grăunții zdrobiți cam 50 de mililitri de ulei de măsline și amestecați până obțineți o pastă, pe care o lăsați apoi două zile, acoperită, la temperatura camerei.

Când ”masca” este gata, o aplicați direct la rădăcina părului, pe scalp, și stați așa între jumătate de oră și o oră. De asemenea, mare atenție dacă aveți răni la nivelul pielii, sfatul nostru este să le vindecați mai întâi, și apoi treceți la tratament.

Așadar, după ce v-ați frecționat capul cu amestecul respectiv și s-a scurs perioada adecvată, mergeți să vă spălați. Înainte de asta însă, dacă vă supără aroma de usturoi, ca să mai scăpați de miros, e bine să pulverizați un pic de oțet. Ar fi bine chiar să vă clătiți cu puțină apă în care ați pus oțet, până vă apucați de obișnuita șamponare.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro