X

Legătura dintre diabet şi încălţăminte: Regulile care trebuie respectate

Persoanele cu diabet pot suferi complicaţii ale piciorului din cauza neuropatiei diabetice şi circulaţiei deficitare de la la acest nivel. Piciorul diabetic necesită o îngrijire specială în vederea prevenirii ulceraţiilor şi a reducerii riscului de complicaţii grave.

Încălţămintea este unul din elementele cel mai des neglijate de către persoanele cu diabet. Specialiştii consideră că utilizarea celei adecvate este parte integrată a managementului terapeutic al piciorului diabetic. Astfel, încălţămintea pentru persoanele care prezintă picior diabetic trebuie să îndeplinească câteva caracteristici esenţiale:

CITEȘTE ȘI: Una dintre cele frecvente buruieni din România are proprietăţi uimitoare: Previne cancerul şi diabetul

CITEȘTE ȘI: TOP fructe potrivite pentru diabetici

„Uşurarea deplasării este unul dintre obiectivele procesului terapeutic în cazul pacientului cu picior diabetic. Identificarea cât mai timpurie, intr-un stadiu incipient a problemelor picioarelor la persoana cu diabet, diagnosticarea şi aplicarea unui tratament eficient, trebuie să fie completate, ca parte a procesului terapeutic, şi de purtarea de încălţăminte adecvată, recomandată de către specialist”, spune conf. dr. Ioan Andrei Vereşiu, Preşedintele Asociaţiei de Podiatrie, medic diabetolog.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro