X

Oricine poate face o pizza delicioasă acasă – Reguli pentru aluatul perfect

Nu contează dacă ai decis să faci o pizza margherita, o pizza quatro fromagi sau o pizza cu fructe de mare, oricum va trebui să începi cu aluatul.

Desigur, dacă nu ai timp suficient, aluatul de pizza gata pregătit este o soluție acceptabilă, dar sincer, pentru gust, merită să îți iei câteva minute și să îți acoperi degetele cu făină, mai ales că rețeta pentru aluatul de pizza făcut în casă este foarte simplă. În plus, poți chiar să îi inviți și pe cei mici să ia parte la această activitate, le va plăcea să-și „murdărească” mâinile.

Ingredientele pentru aluatul de pizza pentru o pizza de dimensiune mare:

– 250 g făină de grâu, tip 00
– 3 linguri de ulei de măsline (opțional, pentru iubitorii de aluat cu adevărat crocant)
– 1 linguriță rasă de sare
– 15 ml de apă călduță
– 1 plic de drojdie deshidratată sau 20 g de drojdie proaspătă (pe care o găsești în supermarketuri) diluată în puțină apă caldă

CITEȘTE ȘI: Rețeta de pizza a lui Teo Trandafir. Vedeta a înlocuit blatul tradițional cu unul special/ FOTO

Pregătirea unui aluat de pizza bun

Pasul 1: Amestecă făina și sarea cu o lingură de lemn

Adaugă drojdia, frământă, apoi toarnă apa calduță și amestecă din nou. O frământare bună poate dura o jumătate de oră fără nicio problemă (și o să fie mai eficientă decât exercițiile speciale pentru brațe de la sala de fitness).

Pasul 2: Dacă te decizi să adaugi ulei, acum este momentul să frămânți aluatul din nou timp de 5 minute bune

Până când este omogen și se dezlipește de pe marginile recipientului.

Pasul 3: Acoperă cu un prosop

Lasă aluatul să crească într-un loc cald (introdu recipientul în cuptorul preîncălzit la 30° C și apoi oprit sau pune-l pe un calorifer în timpul iernii) până când își dublează dimensiunea. Este important să lași aluatul să crească minimum 1 oră.

Pasul 4: Preîncălzește cuptorul

Presară făină pe suprafața de lucru, întinde aluatul sub forma unui disc cu mâinile sau cu sucitorul. Așează-l pe placa de copt acoperită cu hârtie de pergament. Garnisește pizza după dorință și bagă la cuptor.

Sfaturi pentru o pizza și mai bună

Coacere pizza

Alte variante pentru aluatul de pizza

CITEȘTE ȘI: Iată cum poți mânca PIZZA Chiar dacă ești la DIETĂ: MINI PIZZA cu zucchini

Cum să păstrezi aluatul?

Păstrează aluatul de pizza la rece într-un bol acoperit. Poate fi, de asemenea, înghețat: întins pe hârtie de pergament și apoi rulat, înainte de a-l ambala într-o pungă de plastic.

Cele mai frecvente toppinguri pentru pizza:

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro