X

Poți moșteni hipertensiunea de la părinți? Ce spun specialiștii

Hipertensiunea arterială este o boală în jurul căreia s-au acumulat multe mituri. Multe dintre acestea înseamnă că tensiunea arterială excesiv de ridicată este adesea subestimată. Dacă este lăsată netratată, poate duce la complicații care pun viața în pericol.

O întrebare care ridică îndoieli este dacă hipertensiunea poate fi moștenită de la părinții bolnavi.

Potrivit Healthline, hipertensiunea , cu unele excepții, nu se moștenește în linie dreaptă. În același timp, apariția bolii la părinți, mai ales la o vârstă fragedă, crește semnificativ riscul de apariție a bolii la copii. Așadar, dacă mama sau tatăl nostru are sau a avut hipertensiune arterială, există o mare probabilitate ca și noi înșine să dezvoltăm această boală.

CITEȘTE ȘI: 3 semne la nivelul picioarelor care ar putea arăta că suferi de hipertensiune

Moștenirea hipertensiunii arteriale – originea genetică și stilul de viață

Știm deja că boala tinde să se răspândească în familii. Cu toate acestea, nu se știe în ce măsură fondul genetic contribuie la dezvoltarea hipertensiunii și în ce măsură sunt responsabile modelele de alimentație și de activitate fizică de la domiciliu.

Cu toate acestea, este cu siguranță mai probabil ca hipertensiunea să fie moștenită în rândul descendenților cu un stil de viață care favorizează hipertensiunea arterială.

Hipertensiunea arterială ereditară și obiceiurile de viață la domiciliu

Dezvoltarea hipertensiunii arteriale, în special la descendenții hipertensivilor, este favorizată în principal de:

Moștenirea hipertensiunii arteriale. Este posibil ca boala să apară la o vârstă tânără?

Unul dintre miturile asociate cu hipertensiunea arterială este acela că aceasta afectează doar persoanele în vârstă.

Nimic mai departe de adevăr: toate grupele de vârstă sunt expuse riscului de a dezvolta această boală. Hipertensiunea poate apărea și la tineri, inclusiv la copii și adolescenți. De cele mai multe ori este legată de stilul de viață care contribuie la creșterea tensiunii arteriale.

Deși hipertensiunea arterială este diagnosticată mai des la persoanele în vârstă, acest lucru se datorează faptului că acestea sunt mai predispuse decât persoanele tinere să viziteze un medic atunci când se confruntă cu alte boli.

Cum poate fi prevenită boala la copiii cu hipertensiune arterială?

Din fericire, hipertensiunea arterială poate fi prevenită prin luarea unor măsuri preventive. Măsurătorile regulate ale tensiunii arteriale, care stau la baza diagnosticării hipertensiunii arteriale, joacă un rol esențial în contracararea bolii insidioase, care nu provoacă simptome caracteristice pentru o perioadă lungă de timp.

De asemenea, este extrem de important să se schimbe obiceiurile existente.

Pentru a preveni hipertensiunea arterială ereditară, este necesar, în primul rând:

Hipertensiunea arterială ereditară – simptomele sale nu trebuie subestimate!

Hipertensiunea arterială este o boală care, în stadiile sale incipiente, nu provoacă simptome specifice. Simptomele apar, de obicei, doar atunci când valorile tensiunii arteriale sunt foarte ridicate.

CITEȘTE ȘI: Cardiolog: Persoanele cu hipertensiune care iau medicamentele în acest fel trăiesc mai mult

Simptomele pe care le poate avea un pacient hipertensiv includ dureri de cap și amețeli, palpitații, bufeuri, senzație de lipsă de aer și oboseală constantă și nervozitate.

Hipertensiunea arterială este o boală progresivă. Cu cât durează mai mult, cu atât mai mult dăunează organismului, deteriorând multe dintre organele sale. Cele mai periculoase complicații ale hipertensiunii posibil moștenite sunt accidentul vascular cerebral, infarctul și insuficiența renală.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro