X

Preparatul care nu trebuie să-ți lipsească de pe masa de Paște

Drobul de miel este preparatul nelipsit de pe masa de Paște a tuturor românilor.

Rețeta tradițională românească se face în prapur, acesta împiedicând drobul să se sfărâme atunci când este tăiat.

CITEȘTE ȘI: Poți mânca drob și cozonac fără să te îngrași: Detaliul care face diferența

Preparatul care nu trebuie să-ți lipsească de pe masa de Paște

Ingrediente:

Preparatul care nu trebuie să-ți lipsească de pe masa de Paște

Mod de preparare:

Spălăm bine organele mielului și le punem la fiert în apă cu sare.

După ce au fiert, le lăsăm puțin să se răcească, apoi le dăm prin mașina de tocat împreună cu verdețurile.

Batem ouăle cu un praf de sare și piper și le adăugăm peste carne, apoi amestecăm bine toată compoziția.

Așezăm prapurul în tavă în așa fel încât să rămână în exterior pentru acoperit întreaga compoziție.

Turnăm în tavă jumătate din compoziția de carne, apoi așezăm pe mijloc ouăle fierte.

Adăugăm restul compoziției și acoperim deasupra cu prapurul.

CITEȘTE ȘI: Trucurile lui chef Sorin Bontea în privința drobului: Detaliul care dă o aromă deosebită preparatului și ce să faci dacă nu ai prapure

Coacem drobul în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru aproximativ 50-60 de minute.

Când a trecut timpul de copt, scoatem drobul, îl lăsăm să se răcească de tot și abia apoi îl tăiem felii.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro