X

Sărbătorește 1 Decembrie cu o rețetă românească: Mâncare de fasole cu afumătură

Fasolea face parte din meniul tradițional și este un preparat iubit de mulți oameni. Cu ciolan afumat, cu cârnați sau chiar și simplă, acest fel de mâncare este cel mai frecvent pus pe masa de ziua națională a românilor, 1 decembrie. Savurează gustul desăvârşit al fasolei încercând această reţetă!

Ingrediente:

CITEȘTE ȘI: Humus de fasole: Una din variantele delicioase prin care poți prepara boabele de fasole/ REȚETĂ

Mod de preparare:

Înmoi fasolea cu o seară înainte. A doua zi, schimbi apa şi o pui pe foc până dă un clocot. Schimbi din nou apa şi o laşi să fiarbă cu puţină sare, până se înmoaie.

Cureţi legumele, toci ceapa, iar prazul şi morcovii îi tai rondele. Le căleşti în ulei, iar când ceapa devine sticloasă adaugi ardeiul tăiat.

Mai ţii pe foc 2-3 minute şi pui cârnaţii feliaţi. Când s-au rumenit răstorni fasolea, roşiile rase, sare, piper, cimbru după gust şi puţină apă în care a fiert.

CITEȘTE ȘI: Trucul specialiștilor: Cum fierbem corect fasolea pentru ca organismul să absoarbă vitaminele și mineralele

Acoperi şi laşi să fiarbă la foc mic, până când scade sosul, recomandă click.ro.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro