X

Sosul care poate desfunda chiuveta înfundată: Cum să-l folosești

Sosul care poate desfunda chiuveta înfundată: Cum să-l folosești. O scurgere a chiuvetei poate fi o adevărată durere de cap pentru proprietarii de locuințe. Aceasta este adesea înfundată cu reziduuri de grăsime sau băuturi, ceea ce duce la decolorarea metalului și la mirosuri neplăcute.

De cele mai multe ori, aceștia recurg la folosirea unor substanțe chimice agresive pentru a o curăța, dar oamenii au o metodă de viață neașteptată care îi va ajuta să scape de problemă fără substanțe nocive.

CITEȘTE ȘI: Cum poți elimina mirosul urât din scurgerea din baie

Sosul care poate desfunda scurgerea chiuvetei: Ketchup

Probabil că sunteți familiarizați cu numeroase sfaturi de utilizare a apei calde cu sare, bicarbonat de sodiu și oțet sau acid citric pentru a curăța scurgerea. Dar mai există o altă modalitate, puțin cunoscută – folosirea ketchup-ului.

Da, acest produs nu este numai plăcut în mâncăruri, dar poate fi, de asemenea, un ajutor excelent în lupta împotriva contaminării în gaura de scurgere.

Cum să curățați o scurgere cu ketchup?

Mai presus de toate, nu uitați să purtați mănuși pentru a vă proteja mâinile. Urmează apoi pașii:

1. Aplicați ketchupul pe gaura de scurgere cu moderație;

2. Lăsați 10 minute pentru ca compoziția acidă a sosului să acționeze;

3. Ștergeți ketchupul cu un burete sau o cârpă umedă.

Veți fi surprins de cât de eficient veți scăpa de agenții poluanți. Aciditatea ketchup-ului ajută la erodarea murdăriei și la lustruirea suprafețelor metalice. Oțetul și roșiile din sos creează o soluție blândă care îndepărtează cu ușurință murdăria și luptă împotriva pătării metalelor.

Beneficii suplimentare

Această metodă nu este potrivită doar pentru scurgerile din bucătărie, ci funcționează foarte bine și pentru curățarea scurgerilor din baie. Aciditatea ketchup-ului va ajuta la curățarea metalului și la îndepărtarea oxidării de la contactul constant cu apa, eliminând în același timp nevoia de a folosi detergenți puternici de uz casnic.

CITEȘTE ȘI: Chiuvetă urât mirositoare? Iată câteva metode de a SCĂPA de această problemă

Secretul pentru îmbunătățirea efectului

Dacă doriți să îmbunătățiți efectul de curățare, adăugați puțină sare fină în ketchup. Aceasta acționează ca un abraziv ușor, ajutând la combaterea petelor mai încăpățânate. După tratamentul cu ketchup, chiuveta și scurgerea vor fi într-o formă perfectă și nu va mai fi nevoie să faceți curând o curățare majoră, potrivit actualno.com.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro