X

Trucuri în gospodărie: Cum să vopsești ouă de paști fără vopsele chimice

Trucuri în gospodărie: Cum să vopsești ouă de paști fără vopsele chimice. De atâția ani vopsim ouă de Paște, încât pare imposibil să mai găsim ceva nou. Dar întotdeauna vor exista idei noi sau cel puțin neexperimentate.

Temperatura optimă atunci când vopsiți ouăle este temperatura camerei – nici fierbinte, nici rece.

Culori verzi

Nu toată lumea știe cum să facă coaja verde în mod natural. Veți avea nevoie de 50 de grame de ceai mate la 1 litru de apă. Fierbeți apa, luați-o de pe foc, puneți în ea ouăle fierte tari și lăsați-le timp de 1 oră.

CITEȘTE ȘI: La ce trebuie să fii atent când fierbi ouăle pentru vopsit

Purpură

Dacă aveți suc de soc, încălziți-l și puneți în el ouă fierte. După o oră, acestea vor căpăta o culoare violet subtilă

Galben

Pentru a face ouăle galbene, ai nevoie de pudră de curry (50 de grame la 1 litru de apă). Fierbeți apa, luați-o de pe foc, puneți ouăle fierte în ea și lăsați-le timp de o oră.

Maro

Ouăle fierte pot fi făcute maro deschis cu cafea. Veți avea nevoie de 50 de grame de cafea măcinată la un litru de apă.

Albastru

Puteți obține ouă albastre sau albastru deschis lăsându-le în licoare de afine timp de 1 oră. Trebuie să adăugați 250 de grame de fructe la un litru de apă. Există și o idee pentru gospodinele cărora le place să dea o a doua viață diverselor obiecte.

De exemplu, populara folie cu bule „bubble” nu este doar un material de protecție care poate fi folosit pentru eliberarea distractivă a stresului prin spargerea bulelor – dar și o modalitate unică de a colora ouăle.

Veți avea nevoie de mai multe bucăți dreptunghiulare lungi de astfel de folie, vopsea acrilică solubilă în apă, o pensulă mare și plată și, bineînțeles, ouă fierte. Pictați partea cu bule a foliei – fiecare bucată poate fi de o culoare diferită pentru varietate. Luați oul și rulați-l pe folie, ținându-l chiar de margini. Pe el vor rămâne amprente interesante.

Când primul strat de vopsea se usucă, rostogoliți-l pe o altă folie de altă culoare. Este mai bine să vă limitați la 2-3 culori. Văzând astfel de „ouă pătate”, oaspeții vor întreba probabil cum pot obține și ei un efect atât de interesant.

Pentru a realiza forme geometrice, linii diferite sau cruci pe ouăle de Paște, vei avea nevoie de o simplă bandă adezivă albă, care se lipește bine și nu lasă să treacă apa.

Va funcționa și banda adezivă: din ea, tăiați fâșii de lungimea și lățimea necesară și lipiți-le pe ouă. Apăsați ușor petecul de-a lungul marginilor. Abia apoi înmuiați ouăle în vopsea. Când cochiliile sunt colorate, uscați ouăle și îndepărtați benzile, recomandă actualno.com.

În locul benzii, culoarea originală a cojii de ou va rămâne, iar oul în sine va dobândi un model interesant.

Cum să pictezi ouăle într-un mod original?

Cu siguranță mulți dintre cei care sărbătoresc Paștele vizitează biserica și aduc lumânări acasă. Luați cu voi lumânări subțiri de biserică. Fierbeți ouăle și uscați-le bine. Folosiți o lumânare pentru a scrie numele sau inițialele invitaților pe coajă, cuvântul „Paște” (o literă pe ou sau întregul cuvânt pe un singur ou, de exemplu); orice alt cuvânt care simbolizează această sărbătoare poate fi scris.

CITEȘTE ȘI: Calitatea ouălelor contează: Testul care arată prospețimea lor – Îl poate face oricine

După ce ați scris toate cuvintele, numele sau literele, înmuiați ouăle în vopsea. Literele scrise în ceară nu se vor păta. Puteți să le oferiți invitaților dvs. ouă „personale” (fiecare cu numele său) sau să îi surprindeți cu o decorațiune interesantă și colorată de „ouă” pentru masă.

În fiecare an există tot mai multe idei despre cum să vopsiți ouăle pentru Paște. De regulă, toate acestea au fost folosite într-o măsură sau alta de mamele și bunicile noastre.

Dar acum avem și noi ceva cu care să le surprindem și să le încântăm – nu trebuie să ratăm această ocazie. Așadar, înarmați-vă cu idei, faceți provizii de ouă, fanteziați, creați și pictați-le pentru ca masa voastră să fie luminoasă, festivă și foarte drăguță!

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro