X

UPDATE Care este starea de sănătate a lui Florin Piersic: Starea marelui actor deosebit de gravă

Care este starea de sănătate a lui Florin Piersic: Declarațiile făcute de medicul care l-a operat. Medicul care l-a operat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca a oferit primele declarații despre starea de sănătate a actorului.

Update: Medici de la Institutul Inimii din Cluj spun că actorul Florin Piersic are septicemie iar situația sa este gravă.

Medicii din Cluj au explicat, miercuri, într-o conferință de presă, că actorul Florin Piersic, are o infecție generalizată în organism, septicemie, astfel că situația sa este gravă, fiindu-i pusă viața în pericol.

Potrivit acestora, protezele din organism mențin focare secundare de infecție, care nu pot fi tratate cu antibiotic.

Știrea inițială

Marele actor a ajuns la spital la spital la finalul lunii aprilie, după ce i s-a făcut rău chiar în timpul unui spectacol.

De ce a dorit Florin Piersic să vină la București

Ulterior, a fost transferat la Institutul Inimii din Cluj Napoca, pentru supraveghere, dar familia sa a cerut să fie dus la București, la Spitalul de Boli Infecțioase Matei Balș, pentru a-și continua tratamentul.

CITEȘTE ȘI: Maia Morgenstern despre rolul Fecioarei Mariei din filmul ”Patimile lui Hristos”: ”Am fost pedepsită”

Maestrul de 88 de ani a fost transferat marți seara, cu un avion SMURD de la Cluj-Napoca la București și se află în stare stabilă.

Se pare că Florin Piersic și-a exprimat dorința de a fi tratat de medicul care i-a făcut prima operație, potrivit spuselor lui Adrian Molnar, directorul medical al Institutului Inimii.

„A fost transferat prin înțelegere cu cei de la Spitalul Matei Balș care l-au operat si prima dată. El a dorit să fie tratat tot de acel medic care i-a făcut prima operație”.

Medicul care l-a operat pe Florin Piersic rupe tăcerea: A fost o nenorocire foarte mare

Doctorul Horia Roșianu, medicul cardiolog care s-a ocupat de Florin Piersic a făcut primele declarații despre starea actorului, dar și despre cum a decurs de fapt intervenția.

Dr. Roșianu este medicul care i-a montat lui Florin Piersic, în urmă cu 15 ani stimulatorul cardiac, prin urmare i s-a părut normal să rezolve tot el problema apărută.

„E o infecție dublă: infecția protezei și infecția sondelor cardiace. E bine. S-a întâmplat să fiu în concediu de odihnă, dar oricum tratamentul antibiotic trebuia făcut.

Oricum a fost o nenorocire foarte mare. Când vezi o vegetație pe o sondă cardiacă, nu sari imediat pe ea, trebuie administrat tratament adecvat.

Împreună cu o comisie, cu medicii anesteziști, cu colegi de cea mai înaltă clasă, am depistat că pe sonde sunt vegetații, dar s-a pus problema ce se rezolvă mai întâi, infecția protezei de genunchi, sau desfundarea sondelor.

Din punct de vedere cardiac, am strâns repede o echipă de 11 colegi și împreună, într-o zi de Paști, duminică dimineață, calmi și liniștiți, în 45 de minute am operat marele actor, am extras stimulatorul și sondele fără nicio problemă”, a explicat dr. Roșianu, potrivit România TV.

CITEȘTE ȘI: Cum a ajuns Teo Trandafir să o adopte pe fiica sa deși inițial ea nu își dorise copii: Care a fost cea mai mare temere ca mamă

Trebuie să continue tratamentul infecțios

De asemenea, acesta a spus că starea clinică s-a ameliorat, însă un institut de ortopedie sau infecțioase trebuie să se ocupe în continuare de starea actorului.

„Noi treaba ne-am făcut-o. Astfel, discutând și cu familia, am pus alternativa. Eu am sugerat că de al doilea focar de infecție de la genunchi să se ocupe același medic care s-a ocupat de proteza de genunchi, așa cum eu m-am ocupat de sondele pe care eu le-am aplicat acum 15 ani.

El trebuia să ajungă într-o unitate unde să continue tratamentul infecțios”, a mai spus Horia Roșianu.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro