X

Urechi înfundate din cauza răcelii: Ce să faci pentru a nu suferi pe termen lung

Urechi înfundate din cauza răcelii: Ce să faci pentru a nu suferi pe termen lung. Problema în care apariția unei răceli și a unui nas care curge provoacă înfundarea urechilor este una comună. Acesta este un lucru neplăcut și, în mod firesc, apare întrebarea: dacă urechile sunt înfundate , ce trebuie să faci și cum să faci față disconfortului?

Urechi înfundate din cauza răcelii: Principalele cauze

Înainte de a lua în considerare problema îngrijirii sau a tratamentului de urgență, merită să înțelegem ce poate provoca urechile înfundate în cazul unui nas care curge. Atunci când se dezvoltă o inflamație în pasajele nazale și sinusuri, aceasta poate afecta trompa lui Eustachio – pereții acesteia se vor îngusta și vor duce la o senzație de blocaj. Dacă nu este tratată la timp, poate apărea o pierdere parțială sau totală a auzului.

CITEȘTE ȘI: De ce îți curge urechea: Factorii care afectează aparatul auditiv şi de ce tratament e nevoie

Urechi înfundate din cauza răcelii: : ce trebuie să faceți mai întâi?

În arsenalul practicii populare există mai multe tehnici care vor ajuta la ameliorarea temporară a urechilor blocate.

Suflă nasul

În primul rând, scăpați de mucus prin simpla suflare a nasului și clătirea căilor nazale cu soluție salină. Dacă urechile sunt înfundate după o astfel de clătire, renunțați temporar la această metodă de curățare a căilor nazale, înlocuind-o cu spray-uri și picături vasoconstrictoare.

O metodă la fel de simplă și eficientă – ciupiți nasul și încercați să expirați înainte de a auzi un pocnet ușor.

Acest lucru va ușura blocajul pentru o vreme, dar nu anulează vizita la ORL.

Încercați un masaj

Masați-vă urechile și nasul timp de 15 minute, acordând o atenție deosebită masajului zonei din spatele timpanului și aripilor nasului, recomandă actualno.com.

Urechi înfundate din cauza răcelii: : tratarea urechilor înfundate cu medicamente

Vorbind despre ce trebuie să faci dacă ai urechile înfundate cu nas care curge și atunci când tehnicile simple nu ajută, merită să recurgi la ajutorul medicamentelor.

CITEȘTE ȘI: Disconfortul urechilor înfundate: Când TREBUIE să mergi la doctor

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro