X

Vicecampionul mondial la greutate pescuiește…medalii și biletul pentru JO! Andrei Gag are planuri mari pentru competiția de la Doha

Sunt parcă prea îndepărtate vremurile în care număram disciplina la atletism la olimpiade și medalia. Noi am fost norocoși, am prins, copii fiind, multe momente emoționante și competiții care ne țineau cu sufletul la gură și ne trezeam chiar și în miez de noapte să le ținem pumnii alor noștri.

Ei bine, iată că există speranță pentru că în sportul românesc, spiritul olimpic este încă viu. Iar tinerii atleți muncesc cu gândul la marile arene. Unul dintre ei este Andrei Gag, aruncător de greutate, care la competiția de la Doha speră să-și facă baremul pentru Olimpiada de la Tokyo.

Și cum niciun detaliu nu este de neglijat, iar performanța se pregătește inclusiv cu momente de relaxare,  atletul Andrei Gag știe. Are și un avantaj pentru că se poate bucura de hobby-urile lui aproape oriunde.

Un împătimit al pescuitului, aruncătorul de greutate nu pleacă niciunde fără undiță, nici chiar în cantonamentul de pregătire pentru Campionatele Mondiale.

“E o pasiune, e un hobby, o relaxare după antrenamente, după starea de cantonament pe care o avem aici. Când vin în Snagov, știind că e lacul aproape, am cam tot timpul un băț de pescuit la mine. Dacă aș prinde peștișorul de aur, prima dorință ar fi calificarea la Tokyo, pe care sper să o realizez cât mai curând”, mărturisește Andrei. Care e decis ca la următorul concurs să “pescuiască” și biletele de avion pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Citește și: Cum să îți antrenezi TOT corpul în doar 15 minute /VIDEO

Țintește o aruncare de 21,10m

Pentru o calificare la Jocurile Olimpice, Andrei Gag are nevoie de o aruncare de peste 21,10m. Vicecampion mondial de sală în 2016, dar măcinat de accidentări în ultimii ani, Gag ar bifa la Tokyo cea de-a doua participare la Jocurile Olimpice. La ediția de la Rio a încheiat concursul pe locul al 13-lea.

“E o presiune, pentru că am stat pe bară foarte mult timp. Am încredere în forțele mele și dacă nu îl fac la Campionatul Mondial de acum, atunci la Campionatul Mondial din iarnă. Cu cât îți faci mai repede baremul și știi că ți-ai obținut biletele pentru Tokyo, poți să te antrenezi, poți să ai o liniște interioară și mentală. Până atunci, visez 21,10m.” , spune sportivul.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro