X

Vitamina cea mai importantă pentru persoanele trecute de 50 de ani

Vitamina cea mai importantă pentru persoanele trecute de 50 de ani. După 50 de ani, cantitatea unei vitamine importante din corpul uman scade. Este vorba despre retinol, cunoscut și sub numele de vitamina A.

Potrivit medicilor, cele mai mari cantități din acesta sunt conținute în alimente precum: peşte; caviar negru și roșu; prune; caise; brânzeturi tari; ouă de găină; ficat de pui.

Vitamina cea mai importantă pentru persoanele trecute de 50 de ani

Oamenii de peste 50 de ani ar trebui să includă cu siguranță astfel de alimente în meniul lor. Necesarul zilnic de retinol pentru această grupă de vârstă este de aproximativ 1000 de miligrame, potrivit medicilor.

CITEȘTE ȘI: Vitamina esențială pentru cei ce suferă de gută: Elimină acidul uric din articulații și previne atacurile

Vitamina poate provoca pietre la rinichi

Totodată, dr. Solomatina precizează că deficiența acestuia provoacă uscarea pielii și a mucoaselor, vedere încețoșată, și provoacă, de asemenea, unghii și păr fragil. Specialistul mai notează că acest nutrient joacă un rol imens în menținerea tinereții și îmbunătățirea vederii.

Vitamina este vitală pentru organismul nostru:

În plus, imunitatea slabă este, de asemenea, un simptom al deficienței acestei substanțe, deoarece este necesară pentru dezvoltarea și maturarea celulelor sistemului imunitar, cum ar fi limfocitele, celulele ucigașe și fagocitele, care joacă un rol critic în protejarea organismului de agenți patogeni.

Persoanele cu chiar și o ușoară deficiență a substanței menționate sunt mai predispuse la boli respiratorii și diaree infecțioasă, notează expertul.

Uscăciunea, deteriorarea și îmbătrânirea pielii indică, de asemenea, o deficiență a acestui compus organic, deoarece menține echilibrul hidric al pielii, oferă protecție imunitară și reînnoiește celulele pielii.

Problemele în sfera reproductivă indică, de asemenea, probleme cu nivelurile substanței în cauză – acest lucru se datorează faptului că este implicată în dezvoltarea spermei, iar la femei sprijină dezvoltarea normală a fătului în timpul sarcinii.

„În plus, beta-carotenul (precursorul retinolului) are proprietăți antioxidante, adică protejează organismul de inflamații, participă la prevenirea cancerului, aterosclerozei și îmbătrânirii”, a subliniat expertul.

CITEȘTE ȘI: Vitamina esențială pentru creier: Deficitul acesteia poate duce la pierderi de memorie

Sursele vegetale conțin precursori ai acestei substanțe (provitamine) – beta-caroten și alți carotenoizi. Cantități mari se găsesc în morcovi, legume cu frunze galbene și verde închis (de exemplu, spanac, broccoli), dovleac, caise și pepeni. Dar nu trebuie să uităm că atunci când este consumată în cantități mari, această substanță poate fi toxică”, spune medicul endocrinolog.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro