X

Vitamina mai puțin cunoscută care ne protejează de Alzheimer și cancer: Cum se manifestă lipsa ei

Vitamina E ne protejează celulele de acţiunea radicalilor liberi, dar şi de boli precum Alzheimer şi cancer. Mai mult, are un rol esențial în asigurarea imunității organismului și asigură sănătatea pielii. Fiind una dintre cele mai patru vitamine solubile care este vitală pentru buna funcţionare a organismului.

Beneficiile uleiului de vitamina E derivă din două caracteristici cheie: proprietățile sale antioxidante, care pot combate inflamația și încetini efectele radicalilor liberi și au proprietăți care duc la o bună hidratare a pielii. Concret, vitamina E este un antioxidant liposolubil ce protejează organismul de acţiunea radicalilor liberi.

Beneficiile uleiului de vitamina E pentru piele

CITEȘTE ȘI: Vitamina care susține sistemul imunitar: Simtomele care te anunță că îți lipsește din organism

Beneficiile vitaminei E pentru sănătate

Carența de vitamina E

Carența de vitamina E este întâlnită în cazul persoanelor care au malnutriție. Principalele simptome sunt de regulă neurologice. De exemplu, persoana în cauză poate să aibă probleme de pierdere a echilibrului și a coordonării, leziuni ale nervilor sau ale retinei, sau sunt prezente tulburări de dispoziție.

Doza zilnică recomandată:

Specialiștii spun că doza zilnică recomandată la adulți este de 15 mg, la copilul cu vârstă între 9 și 13 ani de 11 mg, si între 4 și 8 ani de 7 mg. Cei care au între 1 și 3 ani doza este de 6 mg.

Atenție! Medicii spun că dozajul exagerat poate dăuna sănătății, poate să fie toxic și duce la simptome precum oboseală, crampe musculare sau diaree. De aceea, numai medicul îți poate spune ce alimente bogate în vitamina E să consumi sau care este doza de vitamina E necesară pentru tine.

De exemplu, un consum prea mare de vitamina E din suplimente alimentare poate genera probleme de coagulare a sângelui sau poate împiedica procesul natural de cicatrizare a rănilor. În plus, poate provoca stări de greață și dureri de cap, iar în cazuri extrem de grave, poate conduce la sângerări la nivel cranian.

CITEȘTE ȘI: Vitamina care combate infecțiile: Cum îți dai seama că îți lipsește din organism

Principalele surse alimentare de vitamina E sunt:

Cele mai bune surse de vitamina E: nucile, seminţele de floarea-soarelui, germenii de grâu, migdalele, alunele, migdalele, cătina, avocado, uleiul de măsline, spanacul, broccoli, kiwi, mango şi roşiile.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro