X

5 simptome neobișnuite ale hipertensiunii arteriale. Nu trebuiesc subestimate

5 simptome neobișnuite ale hipertensiunii arteriale. Nu trebuiesc subestimate. Hipertensiunea arterială este o boală care afectează milioane de oameni din întreaga lume. O mare parte dintre oameni nici măcar nu-și dau seama că o au, deoarece simptomele caracteristice sunt absente. De aceea, este important să nu ignorați niciun semnal de alarmă, chiar dacă inițial nu pare să aibă legătură cu hipertensiunea arterială.

5 simptome neobișnuite ale hipertensiunii arteriale

Durere pulsatilă în cap

O durere de cap poate fi un simptom al multor probleme, adesea o stare de rău de moment, cum ar fi o zi stresantă, așa că nu o asociem întotdeauna cu hipertensiunea arterială. Iar scăderea bruscă a tensiunii arteriale care apare în cazul hipertensiunii arteriale poate provoca o durere pulsatilă în tâmplă.

Această durere apare adesea la trezire, dar poate fi declanșată de fapt în orice moment.

CITEȘTE ȘI: Medicamentele care cresc riscul de hipertensiune arterială

Oboseala excesivă

Cardiologii subliniază să nu ignorăm oboseala care apare în timpul zilei. Ea poate apărea ocazional sau regulat, chiar și atunci când aveți ocazia să vă odihniți. Dacă activitățile simple vă lasă epuizat, verificați-vă tensiunea arterială.

Adormiți devreme

Tulburările de somn asociate cu hipertensiunea pot lua mai multe forme. Poate fi vorba de probleme de adormire și trezire prematură, sforăit sau adormit regulat în fața televizorului. Aceasta din urmă se poate datora oboselii menționate mai sus.

Dureri în piept

Durerile în piept pot indica, de asemenea, faptul că tensiunea arterială este prea mare. O durere înjunghiată poate fi cauzată de nervi, una ascuțită indică cel mai probabil o problemă cardiacă, în timp ce o tensiune mai slabă, mai ales combinată cu dificultăți de respirație, poate fi un simptom al hipertensiunii.

CITEȘTE ȘI: Oul poate proteja de hipertensiune arterială: Care parte a oului are acest efect

Dureri oculare

Retinopatia, adică afectarea retinei, este una dintre complicațiile hipertensiunii. Este posibil să nu cauzeze probleme pentru o perioadă lungă de timp. Cu toate acestea, există unele boli la care ar trebui să acordați atenție. Durerea de ochi este una dintre ele. Dacă simțiți mâncărimi atunci când deschideți și închideți pleoapele, s-ar putea să nu fie vorba de aer uscat, potrivit actualno.com.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro