SANATATE

Medicamentele care cresc riscul de hipertensiune arterială

Foto: Instagram.com

Medicamentele care cresc riscul de hipertensiune arterială. Administrarea anumitor medicamente crește riscul de tensiune arterială ridicată persistentă și de hipertensiune asociată. Acest lucru este împărtășit de cardiologul Natalia Blinova.

Cardiologul enumeră patru grupuri de medicamente care pot duce la dezvoltarea hipertensiunii – glucocorticosteroizi, medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, contraceptive orale, vasoconstrictoare nazale.

Medicamente care cresc riscul de hipertensiune arterială

Glucocorticosteroizi

Potrivit expertului, utilizarea regulată a glucocorticosteroizilor, care aparțin grupului de medicamente hormonale, poate duce la creșterea tensiunii arteriale.

CITEȘTE ȘI: Planta care curăță ficatul, scade tensiunea și colesterolul

Antiinflamatoare

În plus, medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene pe bază de paracetamol, ibuprofen, aspirină și alte ingrediente active, contraceptivele orale și vasoconstrictorii nazali pot crește riscul de apariție a hipertensiunii arteriale.

„Diverse patologii pot duce, de asemenea, la o creștere constantă a tensiunii arteriale, în special bolile renale și unele boli endocrine”, adaugă expertul.

În plus, există o serie de factori care sunt asociați cu creșterea tensiunii arteriale. La acești factori, medicul include obezitatea, consumul excesiv de sare, de alcool, sedentarismul, vârsta și predispoziția ereditară.

Evitarea mâncării de tip fast-food și a dulciurilor este regula numărul 1 atunci când vine vorba de o alimentație sănătoasă și de prevenirea hipertensiunii arteriale, a diabetului și a altor boli cronice.

„În loc să mâncați chipsuri sau ciocolată seara, puteți mânca gustări mai sănătoase, cum ar fi o mână de nuci (aproximativ 25 de grame pe zi) sau legume tocate. În general, este recomandat să vă asigurați că nu mâncați alimente grase, cum ar fi alimentele prăjite, la toate cele trei mese.

Produsele de origine animală, cum ar fi carnea de porc, cresc, de asemenea, tensiunea arterială și ar trebui consumate în cantități mici. În schimb, alimentele vegetale cu un conținut scăzut de zahăr și grăsimi trans ajută la reglarea tensiunii arteriale și la creșterea energiei și a forței din organism”, spune expertul.

CITEȘTE ȘI: Tensiunea scăzută și bătăi rapide ale inimii indicatoare pentru afectarea unui organ important: Nu este inima

Consumul excesiv de sare, care poate crește semnificativ tensiunea arterială, nu trebuie subestimat. Prin urmare, aveți grijă să nu adăugați prea multă sare în mâncare și nu depășiți o linguriță pe zi. Cu o abundență de alimente naturale, neprocesate, puteți duce o viață sănătoasă și echilibrată, iar organismul dumneavoastră vă va mulțumi cu o tensiune arterială reglată.

„Evitați alcoolul, fumatul și băuturile cu cofeină. Fumatul a fost și va fi întotdeauna dăunător pentru sănătate. La doar 5 zile de la renunțarea la fumat, se poate observa o scădere a tensiunii arteriale”, spune specialistul, potrivit actualno.com.

Comentarii: