SANATATE

Planta care curăță ficatul, scade tensiunea și colesterolul

Foto: Pinterest.com

Planta care curăță ficatul, scade tensiunea și colesterolul. Această plantă era cunoscută de vechii egipteni, romani și greci. A fost folosită în medicina tradițională chineză de peste 1.000 de ani. În Marea Britanie, florile de păpădie sunt folosite pentru a face vin, în Franța, frunzele sale sunt folosite pentru a pregăti salate, iar în Grecia servesc drept bază pentru mâncarea națională – horta.

Planta care curăță ficatul, scade tensiunea și colesterolul: Păpădia

Această plantă hrănitoare este bogată în vitamine, minerale și fibre. Frunzele și tulpinile de păpădie sunt un depozit de vitaminele A, C și K. De asemenea, ele conțin câteva minerale valoroase: fier, calciu, potasiu și fosfor.

CITEȘTE ȘI: Planta tropicală care îţi vindecă ficatul. Se găseşte sub formă de extract în farmaciile din România

Rădăcina de păpădie este bogată în inulină, un tip de fibre care este benefic pentru sănătatea digestivă. Toate părțile plantei conțin polifenoli antioxidanți. Aceștia protejează celulele umane de daune și combat stresul oxidativ

„Păpădia are un efect pozitiv asupra organismului în ansamblu, crește vitalitatea și întărește sistemul imunitar. Substanțele utile din plantă îmbunătățesc activitatea tractului gastro-intestinal, normalizează metabolismul, scad tensiunea arterială, ajută la scăderea colesterolului”, spune medicul rus Baver Salihova.

„Sucul din frunze proaspete de păpădie are efecte antispastice și antipiretice, favorizează pierderea în greutate, reface celulele hepatice și ajută la eliminarea pietrelor de la rinichi, vezica urinară și vezica biliară. Rădăcina de păpădie este folosită pentru a purifica rinichii, deoarece are un efect diuretic și este folosită pentru a reduce durerea în cazul artritei.

CITEȘTE ȘI: Cea mai eficientă plantă în lupta cu răceala: Vitaminele și mineralele din ea întăresc imunitatea

În plus, rădăcina plantei are un efect stabilizator asupra sistemului nervos central și reduce nivelul de zahăr din sânge. Florile de păpădie ajută la îmbunătățirea activității sistemului cardiovascular, au un efect hepatoprotector, previn dezvoltarea bolilor oncologice, activează activitatea cerebrală, au un efect coleretic și diuretic”, adaugă expertul, potrivit actualno.com.

Comentarii: