LIFESTYLE

DECLARAȚIA ȘOCANTĂ a unui preot: ”Este păcat să faci un COPIL în post”

Venirea pe lume a unui copil  reprezintă, pentru majoritatea familiilor, un moment unic, una dintre cele mai mari bucurii din viață, dacă nu chiar cea mai mare. Indiferent dacă părinții respectivi mai au sau nu și un alt copil.

Sunt cazuri, din ce în ce mai dese, din păcate, în care conceperea și ducerea sarcinii la bun sfârșit înseamnă o luptă, o bătălie pentru viață. Cu atât mai mare și mai fericit este, pentru aceste familii, momentul sosirii pe lume, a îngerașului…

Din acest punct de vedere, este de la sine înțeleasă implicarea Bisericii, atât în protejarea instituției familiei, cât și în lupta împotriva avorturilor.

De aceea, nu mică mi-a fost mirarea citind explicațiile date de preotul Eugen Tănăsescu în ceea ce privește copilul conceput în perioada postului sau a Săptămânii Mari.

Postul Paştelui înseamnă curăţirea sufletească şi trupească

Postul nu înseamnă doar să respecţi reguli alimentare şi să te reţii de la plăcerile trupeşti, ci mai ales să nu păcătuieşti cu gândul. „Dacă nu porneşti întărit trupeşte la acest drum, degeaba o faci. Postul nu este o detoxifiere alimentară, postul creştin te detoxifică, dacă vreţi, de cea mai mare toxină, numită păcat”, avertizează preotul.

Sex în Postul Paştelui: Copilul conceput în post, o viaţă pusă în pericol

Conceperea unui copil în perioada postului înseamnă că nu ai conştiinţă creştină. Neavând conştiinţa creştină, spun sfinţii părinţi ai Bisericii, pui în pericol atât viaţa ta, cât şi a copilului. Nu doar în sens fizic, ci mai grav, îi pui în pericol viaţa sufletească, identitatea, educaţia lui, iar toată viaţa sa va fi bulversată”, spune preotul Tănăsescu.

De altfel, cuvântul “păcat”, la origine, înseamnă eşec, rătăcire, lipsa împlinirii, venind din grecescul “amartia”. “Un păcat nu este ceva în sine, este un termen prin comparaţie cu ţinta care nu a fost atinsă. Când faci un copil în post este păcat pentru că este dovada eşecului acestei conştiinţe creştine pe care nu o ai, pentru că un creştin care nu are aceasta conştiinţa nu face altceva decât să transforme toate faptele lui în păcate”, explică preotul sensul în care trebuie înţeles păcatul.

Habotnicie? Obtuzitate? Falsă înțelegere a valorilor propovăduite de Isus?

Habotnicie? Obtuzitate? Falsă înțelegere a valorilor propovăduite de Isus? Toate la un loc, după părerea mea. Și încă multe altele!

Spusele unor astfel de așa-ziși slujitori ai Bisericii nu fac bine nimănui.  Nici Bisericii, ca instituție către care românii își îndreaptă încrederea. Nici credincioșilor care caută un sprijin acolo unde cred că îl pot găsi: la părinții care-l slujesc pe Dumnezeu.

Orice copil care vine pe lume este un dar al lui Dumnezeu și, prin urmare, o minune. Fiecare copil vine să-și aducă contribuția proprie prin existența sa, fără ca cineva dintre noi, muritorii, să știm vreodată care este aceasta și unde va duce drumul acelui copil, ce implicați asupra noastră, a tuturor, poate avea drumul acelui copil.

„Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți, că a unora ca aceștia este Împărăția cerurilor” (Matei 19, 14)

Cu exemplul copiilor, Mântuitorul a evidențiat porunca dată celor mari de a nu-i opri în înaintarea spre Împărăția Cerurilor, ci de a-i ajute să facă acest lucru.

Dar oare așa-zisul preot Eugen Tănăsescu o fi ajuns la acest verset?

DistribuieShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

46 Comentarii

Apasa aici pentru a posta un comentariu

  • Nu e nimic socant pentru un crestin normal dar pentru autorul articolului se pare ca este …. Se observa insa cu usurinta ca nu a inteles nimic din spusele pr. Tanasescu.

  • Acest pseudo bagator de seama in ale scrisului, s a pomenit sa tipe ca baba Lina la balci, ca da otomobilu peste ea. Cum nu are nici o legatura baba Lina cu prefectura, aša nu are nici versetul din sf. scripturà cu oranduiala lasata da Dumnezeu care edte perfect intemeiata.
   Parintele Arsenie Boca condamna si mai rau acest lucru spunand ca s au nascut destul de multi copii cu diverse malformatii.
   Ptr. acest bagator de seama este de neconceput si o obtuzitate sa nu faci sex in saptamana patimilor.
   Asa este cnd gandesti cu…sexul.

   • Frate cum ti au dat voie sefii tai sa scrii o asa de mare nerozie ?.
    Sau poate la voi scrie si” femeia de sevici ” cnd are chef ?.
    Ce ar fi sa scrii articole despre gay , cred ca acolo ai mai multe cunostinte.!.

   • Bati campii grupa mare.Ti-as sugera sa verifici rudele tale sa vezi daca nu cumva vreuna din ele – sau chiar tu – nu au fost concepute in post si nu au nici o malformatie. Este altceva cand oamenii, in consideratia pe care o au fata de o memoria unei persoane, aleg sa aiba o anumita conduita intr-un anumit moment. Ce valoare are daca eu ma abtin sa fac sex de frica sa nu patesc ceva? In mintea ta luminata ca becu’, Dumnezeu este un zbir, care dobandeste dragostea oamenilor prin teroarea data de atotputernicia sa samavolnica? Esti dus, baiete…

  • Am citit Evangheliile dar nu am intalnit ca Isus sa spuna cand sa se culce sotul cu sotia si nici ca este pacat sa mananc carne, lapte, oua, branza, peste etc. In Romania spunem ca suntem crestini dar traim intr-o mizerie si dezordine. Cu gandul la Paradis am uitat ca Paradisul incepe de aici. Suntem o natie dezorganizata dar cu pretentii. Vrem sa fim respectati dar nu ne respectam. Ce a esit din gradina Maicii Domnului a speriat toata Europa.

  • Ce este socant este efectiv prostia pe care o propaga crestinismul in ansamblu.Ideea de pacat, de murdarie, de vina, in cazul in care se foloseste omul de o functie pe care Creatorul a pus-o in el, o functie datorita careia exista idiotii si geniile, „pacatosii” si „sfintii” ! Daca intrebi un popa crestin ce este acela pacat, spune ca este ceva ce te indeparteaza de Dumnezeu.Dar Isus a spus „Imparatia Cerurilor este inlauntrul vostru!” Cum se potriveste asta cu tampenia din capul popilor crestini?

  • Pofta de sex e ca si pofta gravidelor in primul trimestru de sarcina!
   Gravida poate pierde copilul iar cei cu pofta de sex pot pierde cea mai tare partida de sex sau poate ocazia de a procrea! Asta da pacat!

 • Nu sti ce inseamna Ortodoxie. In primul rind Iisus se scrie cu doi „i”; Al doilea e pacat sa ai relatii sexuale in post. Postul e abtinere de la placeri, de orice fel.

  • Serios? Si placerile de cine au fost create? Daca ar fi asa, homeles-ii sunt sfinti crestini ! Propagarea tampeniei numita ORTODOXIE adica dreapta credinta – este o idiotenie atat de mare, ca nici macar popii nu stiu cum sa o justifice prea bine.Nici nu vreau sa stiu ortodoxie pentru ca, in principiu, cel care imi spune mie ca ceva este asa cum zice el ar trebui sa faca dovada ca intelege omul mai bine ca mine si ca are puterea spirituala data de cunoasterea lui Dumnezeu, nu sa bata campii cu tampeniile lui cusute cu ata alba. Daca vine la mine un tip care invie un mort, il cred ce spune.Daca vine un popa homosexual sau un imbuibat idiot plin de o „cunoastere” pur livresca, ce drept are el sa spuna ca trebuie eu sa il cred.Pentru ca stie ORTODOXIE? HA! Pana si ortodoxia pe care o stie nu rezista la doua-trei afirmatii fundamentale ale lui ISSA (na, ca asa vreau eu sa scriu numele Lui).

 • Din bun simt ar trebui sa te semnezi cand scrii un articol…mai „tu”.

  Ar trebui sa stii,chiar daca nu esti familiarizat/a cu „a fi crestin autentic” – care inseamna o conduita ce tine de respectarea intru totul a Cuvantului Domnului – ca Postul,mai ales al Invierii lui Hristos Dumnezeu inseamna „sa te lepezi de tine insuti,sa iei Crucea si sa-L urmezi”.

  Sa te lepezi…inseamna sa renunti la ego-ul tau.La patimile tale si sa vezi lumea prin ochii celuilalt.

  Sa iei Crucea…inseamna sa accepti ceea ce primesti de la Dumnezeu cu bune si cu rele si sa multumesti Lui ptr toate.

  Sa-L urmezi…inseamna sa te identifici cu valorile pe care Hristos Domnul le-a promovat inca de la intemeierea lumii:
  – fidelitate
  – cinste
  – corectitudine
  – iubire
  – rabdare
  – sacrificiu
  – abtinere
  – milostenie
  – etc

  Daca „tu” te identifici cu cat mai multe virtuti,atunci te rog explica-mi DE CE e socant ptr „tine” sa nu procreezi in Post.

  Ptr mine frumos ar fi fost sa te identifici pana la lacrima (iertata-mi fie cacofonia) cu salutul de peste 6 zile : „Hristos a Inviat !” .. „Adevarat a inviat” !!!

  Poate vei avea curiozitatea ca „tu” sa te sochezi cu adevarat in Sf Biserica a Sf Mormant in clipa Invierii lui Dumnezeu in momentele cand Lumina coboara pe turla biseticii si lumanarile se aprind „din nimic”…si poti tine focul in maini si te juca cu el fara sa te arzi.Si cand patriarhul Ierusalimului intra cu un manunchi de lumanari (te las pe tine sa descoperi cate sunt) si imbracat doar cu un vesmant alb si lung si se roaga langa Sf Mormant ptr ca Lumina sa se coboare din Cer.

  Si atunci…POATE Dumnezeu te va lumina.Si vei intelege nu doar de ce nu e voie in niciun post nici sa faci sex (atentie,din iubirea barbatului si a femeii ies copiii,nu din sex precum animalele) dar nici dragoste nu e permis.

  Va rataciti nestiind Scripturile si nici puterea lui Dumnezeu…asa ne/va spune Hristos Domnul. Slava Tatalui si Fiului si Sf Duh acum.si pururea si in vecii vecilor,AMIN !

  • De acord cu va rataciti nestiind puterea lui Dumnezeu ! Scripturile nu mai sunt asa de fidele Cuvantului, prea putin din ele este adevar spiritual.Dar am si eu o intrebare pentru tine: cine se leapada de sine insusi ? Ala care se identifica cu virtutile? Pai atunci nu se mai leapada, se analizeaza pe el insusi si alege sa fie umil, nu ingamfat, sa fie bland, nu agresiv, etc. Asta este o intelegere corecta. Si unde ai vazut tu ca spune Biblia sa nu faci copii in post?Popii tembeli au introdus tot felul de interdictii idioate ca sa amplifice ideea de vina si prin aceasta sa intareasca ideea poporului ca au nevoie de preoti ca sa le fie iertate pacatele, in conditiile in care nu se stie daca e pacat si , daca e , popii sunt la fel de pacatosi ca toti ceilalti !

 • Anormalul devine normal cata vreme unii se mira si chiar reactioneaza vehement la aflarea unui adevar de regula minima a vietii crestine ce exista de la inceputul crestinatatii.
  Intrebarea ce se ridica este daca acest om ce scrie asa este atat de naiv sa nu fi cunoscut asta pana acum sau este vorba de un act josnic de fatarnicie propagandistica.
  Poate ca sfatul unui parinte o sa-l lumineze vis-a-vis de necunoasterea domniei sale.

  • Religia a aparut cand primul barbat ticalos a intalnit prima femeie pioasa, credula, fraiera sau fricoasa.
   Religia – Axa a Raului, Cutia Pandorei, Gaura Neagra a Istoriei, Doua mii de ani de Crime, de Razboaie, de Violuri , de Cruciade, de Inchizitie , de Boli fizice si mintale . Toate au natura brbateasca.
   Solutia impotriva acestor Rele
   este- o pastiluta antihormon la varsta frageda dar rezolva problema chiar la orice varsta.

   • Eu cred ca tu Stela esti o gaura neagra a istoriei! O sa pieriti ca fumul
    2000 ani de razboaie? Adica Crestinismul a provocat razboaie, inainte de el nu existau razboaie, nici crime, nici rele!?

    Inchizitia a fost o institutie buna, dar leprele masonice si protestante au aruncat cu noroi, pentru a decredibiliza biserica!
    Cat timp a existat Inchizitia, nu existau PEDOFILI APARATI DE „DREPTURIILE OMULUI” Ci isi primeau pedeapsa binemeritata
    Voi sunteti fii ai anticristului, si slujiti satanei cu placere !

    • mamăăă, încă n-am auzit pe nimeni să zică de inchiziţie că a fost bună. tu eşti eretic, dar noi te omorâm şi astfel luăm asupra noastră păcatul ereziei tale. pe urmă ne descurcăm noi cumva să scăpăm de el. eventual mai ridicăm o catedrală cu banii din averea pe care ţi-am confiscat-o.

   • Stela după care istorie ai văzut dumneata ca biserica înseamnă 2000 de ani de rău si închistare? Biserica si religia a dezvoltat toate știință si cultura lumii acesteia. Tot ce este valoare reala, in literatura, in arta, in arhitectura, in poezie, in filozofie, își are izvorul in religie si in biserica. Fără religie omenirea nu ar fi progresat cu adevărat. Cei care spun ca biserica a fost un rău in istorie, si-au însușit niște lozinci ale unor propagandisti atei, lozinci care n-au nimic comun cu adevarul si cu realitatea. Dar cultura unora se rezuma doar la aceste lozinci false strigate cu răutate de propagandisti atei, si nu la adevarul istoric.

  • Domnu’Corneliu, se poate sa fie si asta problema, da’ e una si mai mare: de frica trebuie sa ma indrept spre Dumnezeu? Frica de Dumnezeu este inceputul intelepciunii? Zau?

 • Citind comentariile de pe aici realizez de ce suntem o nație de idioți! N-avem nicio șansă cu astfel de persoane cu gândire medievală.

  • Evul Mediu era cu mult evoluat fata de acum, Occidentul incepe sa arate ca Sodoma&Gomorra e plin de pedofili,transexuali, ecosexuali, in suedia doresc liberalizarea necrofiliei,incestului! Asa ca desi au evoluat stintifiic, au inevoluat spiritual, uman. Sunt deja dezumanizati!
   Potopul lui Noah nu a venit degeaba ci pentru oameni ca ei, daca atunci i-a luat apa, acum i va lua potopul de foc atomic, Apocalipsa este cel de al 2 lea POTOP!
   Decat cu oameni, transformati in bestii mai bine, sa ramana pe planeta doar animalele, ele sunt nevinovate

  • Corect ! Religia este singurul domeniu unde nu se accepta descoperirile stiintifice, pe motivul ca nu sunt de la Dumnezeu ! In special popii crestini – si catolici si ortodocsi – ascund marile descoperiri arheologice care ar putea aduce o lumina adevarata in istoria religiilor si uita ca Dumnezeu este adevar atunci cand psihologia, de exemplu, descopera lucruri fantastice despre mintea umana si asa-zisele minuni !

 • Si daca fac un copil in perioada anterioara sau imediat urmatoare postului?Domnii matematicieni din biserica ortodoxa calculeaza pastele intr-un fel cei din cea catolica in altfel.Mai bine ne rugam la Dumnezeu sa ne dea un copil cand crede de cuviință.Daca noi o sa facem sex in post si o sa avem un copil asa a vrut Dumnezeu ci nu domnul Tanasescu sau eu.

  • Super! Ha ha ha ! Te iubesc, esti destept ingere ! Iti dai seama ca la cati Dumnezei au popii din fiecare religie, sigur daca esti de alta religie ai facut sex cand nu trebuia, conform altui Dumnezeu unic si atotputernic ! Super observatie !

 • daca asta e pacat de a te culca cu nevasta ta in orice moment ai tu si ea placere va inselati amarnic crestinilor.daca asta e pacat de a da hrana corpului tau cand ti-e foame si pt a avea putere de munca va inselati.postiti cu sufletul acela sa fie curat corpul oricum e un putregai.

 • asa zisul preot ****!
  daca lumea era condusa de ei, specia umana disparea de mult!
  *** in sutana si trantori notorii

 • Buna ziua!
  Gabriel este omul care se apropie cel mai mult de adevar….
  De cand crestinii…sunt…catolic..ortodox…protestant..lutheran…etc….
  deci problema postului tot omul a inventat-o
  cel mai rau este ce vorbesc oamenii si ce fac…..fara sa gandeasca putin….

 • alt site patronat de o companie masonoiudaica marxista „Noi vrem eliberarea din sclavia barbatului…din sclavia religiei…din sclavia obiceiurilor…noi vrem sex!” iata ca societatea are sex, e gaurita pe toate partile pt ca oamenii se lasa gauriti, cica asa au vazut ei ca e bine in playboy, cosmopolitan si meanshealth si la Mtv, toata muzica moderna e cu program de sexualizare precoce….succes spre iad

  • dobitoci … religia p-lii mele… intretinem o sleahta de scarnavi puturoase in frunte cu un bandit anagramat si hot… mergeti la munca nenorocitilor si nu mai prostiti lumea … „gaura neagra a istoriei” o sa va inghita lepre jegoasa … AMIN!

   • Mircea tu nu întreții nici o „șleahtă „, câți bani ai dat tu bisericii? Cred ca nimic in toată viața ta, așa ca nu ai dreptul sa spui asemenea Inepții.

   • ANAGRAMAT? Poate ai vrut sa scrii AGRAMAT. Uite cine posteaza. Uite cine isi da cu parerea. Mergi la scoala si participa la lectiile la care ai lipsit, fiule.

  • Hai sa iti dau o situatie: Tu vei trai intr-un loc fara placeri, un loc unde se vor inalta continuu cantece de slava lui Dumnezeu, vei fi adulat ca un adorator al lui Dumnezeu. Altul va trai intr-un loc unde placerile isi au locul lor, un loc plin de dragoste intre locuitori, unde sufletul deschis si increderea in divinitatea interioara sunt constante. Care este raiul?

 • Tovarășul ateu care se trezește scriind articole fără sa aibă habar de o credință creștina se vede ca e un comentator de rea credință , al unor afirmații făcute de un preot. Ce apărător mai este el când e vorba de nașterea de prunci si de sex in postul mare si in săptămâna mare!!! Dar când e vorba de ucideri de prunci prin avorturi si tot felul de astfel de treburi, atunci nu se mai gândește ca Hristos a zis: lăsați copiii sa vina la mine, atunci nu e ofuscat” tovarășul, nu se mai gândește ca e păcat de pruncii aceia nevinovați „!!!

  • Cine a scris acest articol nu a facut altceva decât să înşire aberație după aberație. Rânduielile bisericeşti sunt în perfectă armonie cu structura noastră umană aşa cum ne-a creat Dumnezeu. Biserica nu propovăduieşte nimic de la sine. Învățăturile sale sunt de fapt ale Mântuitorului nostru Iisus Hristos care ne-a învățat şi cât de important este postul. Părintele citat în articol are perfectă dreptate. Citatul însă nu are nici o legătură. Mă întreb totuşi dacă autorul sau autoarea a citit vreodată vrei carte afară de Abecedar? Mă îndoiesc. Cunosc multe familii care trăiesc creştineşte şi sunt într-o deplină armonie. Chestiile cu războaiele posturi inventate, popi nu ştiu de care, etc, etc sunt numai răutăți din partea celor care vor să îşi creeze un confort de conştiință. În imaginația lor Dumnezeu este o ființă fără nici o rânduială şi dacă lor nu le place Dumnezeu se retrage sau renunță la legile firii pe care le-a aşezat în noi…

   • Dragilor!
    Ce treabă avem noi, cei născuți în Carpați cu religia evreilor?! „Creștinilor”, botezați fără consimțământul vostru de cei ce ne ascund adevărata istorie … cercetați-le arhivele si o să constatați cum au inrobit „prostimea” și cum l-au urât pe CUZA …

    • … vă târâti ca sclavii în genunchi (deși suntem în sec. 21), le pupati mâinile cu care fură și le dați bani nemeritati celor care oricum au salarii neimpozitate și „averi mănăstirești” …

 • Și voi preotiicand faceți comert în post de luați lumânările cu 50 de bani și le vindeți cu 1 leu…ăla nu pacat.?

 • nu ştiu de ce vă agitaţi aşa, într-adevăr, după canoanele creştine, postul înseamnă şi abţinerea de la dragostea trupească. îmi amintesc că în ‘100 de ani de singurătate’ garcia marquez făcea socoteala în câte zile din an e permis să te culci cu nevasta şi-i ieşeau vreo 47…

 • Cel mai mare pacat este chiar faptul ca sunteti ortodocsi. O religie invechita, si ramas in urma cu vreo 500 de ani. Nu-i de mirare ca rominii sunt ultimul popor din Europa in toate privintile. Popii ortodocsi au o infatisare parca ar fi venit din iad, parc-ar fi trimisii satanei, imbracati in negru (culoarea raului), cu barba si par lung, niste neanderthali sau homo sapientis. Ce legatura are aceasta religie cu Biblia, sau cu cuvintele lui Jesus (si nu isus !), cine mereu vorbeste despre modestie, iubire si simplitate. Pe cand acesti infatisari ultraortodoxe demodat-invechite aduna banii oamenilor (pacaliti) cu miile si milioanele. Jesus detesta pe preotii prefacuti, alunga pe negustori care negociaza chiar si in biserica. Cum au obraznicia si nestiinta acestor preoti decazuti moral si devenind milionari din banii oamenilor prosti, sa declare ca sexul este pacat pe timpul postului. O astfel de tampenie numai prostii si preotii ortodocsi invechiti poate sa creada si sa raspandeasca. Daca n-o sa fie in stare sa se civilizeze, poporul romin, va ramane in continuare ultimul dintre ultimii, pana la decadere si destramare totala. Tara prostiei si a prostilor.

 • Ce este șocant? Când sunteți bolnavi nu trebuie sa țineți o anumită dietă? Postul nu este dietă, este mai mult decât atât. Este o perioada de purificare, de curățire trupească și sufletească! Și medicii au observat un lucru. Copiii făcuți de părinți în stare de ebrietate sunt bolnavi sau sunt expuși la multe boli grave. Dacă animalele se împerechează în anumite perioade, aceasta fiind legea firii, cu ce suntem noi mai presus decât ele? Vai! Sub chipul curviei ascundem dorința de a face copii. Oare uitam câte milioane de avorturi se fac pe an în România? Dacă am ști ce înseamnă înfrânarea, am avea și binecuvântarea lui Dumnezeu!

 • In cadrul religiei ortodoxe, cred! Pt ca alte credinte nu posyesc in aceeasi perioada!
  Adica ce ii e permis unuia ii e interzis altuia!
  Popi mincinosi!

 • Daca ești habotnic, n_ai sa înțelegi esența:
  Copii se pot zămisli oricand.
  Ideie e sa faci dragoste, doar cu gândul la creație si nu la placere.