SANATATE

ȘOCANT! Ce au găsit cercetătorii în APA SFINȚITĂ

Mijloc de purificare spirituală și, în același timp, o licoare care vindecă trupul de cele mai multe dintre boli, conform credinței populare, apa sfințită a constituit obiectul a numeroase studii efectuate de-a lungul ultimilor ani.

Iată ca ultima cercetare efectuată de Institutul de Igienă și Imunologie Aplicată din cadrul Universității din Viena distruge practic acest mit popular.

În cadrul acestui studiu, cercetătorii au analizat mai multe mostre de apă sfințită, ridicate de la mai multe lăcașuri de cult de pe întreg teritoriul Austriei. Descoperirea a fost una uimitoare pentru toata lumea, pentru că, doar un mililitru de astfel de apă, poate conține până la 62 de milioane de bacterii.

De asemenea, testele au mai arătat că, în proporție de 86%, eșantioanele analizate conțineau urme de fecale, precum și bacterii periculoase precum E. coli, enterococi sau chiar Campylobacter. Toate aceste bacterii au un efect dăunător asupra organismului, putând provoca diaree, crampe abdominale și febră.

ASTA nu o știai! De ce este OBLIGATORIU ca morții să fie îngropați la 2 metri sub pământ

Analizele efectuate asupra probelor prelevate au relevat și o altă problemă gravă. Apa sfintită conține inclusiv nitrați în cantități foarte mari, care odată introduși în organism pot provoca afecțiuni grave și chiar moartea.

”Populația trebuie să fie informată cu privire la riscurile la care se supun cei care consumă apa sfințită. Este o problemă care a fost ignorată total până acum, dar care este deosebit de gravă, mai ales în condițiile în care oamenii au sistemul imunitar din ce în ce mai slab.”, a declarat Dr. Alexander Kirschner, unul dintre microbiologi, preluat de Reuters.

DE SEZON/ Cele mai bune REȚETE cu LEURDĂ

Food porn. PERICOLELE MAJORE din spatele acestei industrii

Cele mai atractive calități ale unui bărbat, stabilite de femei!/TOP

Efectele de vindecare atribuite unor surse sfinte a apărut în condițiile de igienă din Evul Mediu, atunci când calitatea apei în zonele urbane, în general, era deosebit de precară, iar oamenii contractau în mod constant diaree sau alte boli provocate de bacterii, a mai completat Kirschner.

Problema nu este însă singulară. În ultimii ani, mai multe biserici au luat decizia de distribui sticle sigilate cu apă sfințită astfel încât să fie respectate condițiile impuse de igiena sănătății publice.

Această măsură a fost luată cu scopul clar de a proteja enoriașii de anumite afecțiuni, dar, în cele din urmă, ea nu și-a atins scopul propus. Cei mai mulți dintre practicanții religioși preferă să consume apa sfințită direct de la sursă, considerând că numai astfel vor dobândi o sănătate de fier și vor fi binecuvântați de Dumnezeu.

Scapă-ți copilul de febră, în câteva minute, FĂRĂ niciun MEDICAMENT!

A făcut-o LATĂ! Cum s-a prezentat premierul Grindeanu la întâlnirea cu Prințul Charles

Cum să porți ACEEAȘI pereche de blugi în 3 STILURI DIFERITE

Toate acestea, în vreme ce specialiștii susțin în continuare că această cutumă este una dăunătoare sănătății organismului uman și ar trebui eliminată cu orice preț. Organismul nu se va purifica astfel, ci va fi supus unui atac bacteriologic fără precedent.

DistribuieShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

114 Comentarii

Apasa aici pentru a posta un comentariu

 • Austria si bisericile lor nu sunt etalon pt crestinatate. Deci studiile facute acolo legate de preotii lor si credința lor sunt nepotrivite. E ca si cum ati lua etalon pt civilizatie Papua Noua Guinee. Cititi Masaru Emoto si lasati prostiile . Jurnalisti fara surse si glagorie !

  • Japonezii care nu au legatura cu obiceiurile noastre ,au facut un experiment ,privind influentarea apei (vezi apa sfintita prin rugaciune ,si inchinaciune )ANALIZAND la microscop CRISTALE DE APA SFINTITA, si cristale de apa blestemata ,injurata, In cazul apei sfintite se vedeau peisaje ca de poveste ,iar cealalta blestemata si injurata ,peisaje horor ,cautati pe net sa vedeti

 • Vrajeli, incet incet vreti sa interziceti crestinismul, beau oameni apa sfanta si nu mai se imbolnavesc
  Nu am incredere in atacuriile astea anti crestine!
  Daca un grup de „oameni de stiinta” ne spun maine ca trebuie sa ne aruncam de pe bloc, ca asa scapam de cancer” noi sarim de pe bloc.?

  • nu uita traiesti in secolul 21.nu-ti fura ortodoxismul nimeni.mai bine v-ati vindeca de ignoranta si prostie.cine este in fruntea BOR-ului? vai de capul vostru de gaozari fomisti.nu va aruncati de pe bloc (ar fi o idee excelenta),dar,exista pericolul sa stricati asfaltul.

   • Cum ar putea sfinti apa niste sectari si cum sa nu li se împută mizeriile lor cand nu au Duh Sfant?
    Articolul se vrea a fi un atac si la Biserica si Credinta noastra stramoseasca, folosindu se manipularea. Observati in titlu ce cuvinte au ales sa scrie cu majuscule si ca nu precizeaza la ce fel de biserica se refera

    Puterea Duhului Sfant de sfintire a apei, se gaseste in Ortodoxie, singura credinta adevarata, nu la baptisti, adventisti, catolici, penticostali, protestanti, evanghelisti, martorii lui yehova, martorii de ziua a 7 a, etc etc etc
    Una este Biserica lui Hristos! Nu 1000, create peste noapte de catre oameni, nicidecum de catre Dumnezeu, de încă acum 2000 de ani.
    ”Mai multe adevaruri, niciun adevar” Petre Țuțea
    Matei 16
    ”18. Şi Eu îţi zic ţie, că tu eşti Petru şi pe această piatră voi zidi Biserica Mea şi porţile iadului nu o vor birui.
    19. Şi îţi voi da cheile împărăţiei cerurilor şi orice vei lega pe pământ va fi legat şi în ceruri, şi orice vei dezlega pe pământ va fi dezlegat şi în ceruri. ”

    In sprijinul celor spuse aduc in discutie studiile fizicienilor rusi, privind Apa Sfintita in ORTODOXIE!

    ””Oamenii au folosit agheasma din timpuri imemoriale pentru vindecări, noroc, prosperitate, amplificarea conexiunilor spirituale, tocmai datorită capacității apei de avea memorie – iar în cazul agheasmei – o memorie benefică. ”

    ”Angelina Malakovskaia a studiat apa după binecuvantare prin rugaciune și semnul Sfintei Cruci. Rugăciunea a mărit densitatea optică a apei în domeniul UV. Apa sfințită de către un preot nu mai prezintă mișcare browniană, are o structură puternică și stabilă, astfel încât 10 ml de agheasmă vărsată peste 60 l de apă obișnuită îi aduc celei din urmă proprietățile celei sfințite.”

    ”Apa distinge nivelul de credință al oamenilor. Numărul bacteriilor patogene din apă scade la rostirea rugăciunii Tatal Nostru și la semnul Sfintei Cruci – cu mult mai mult decât la aplicarea de energii radiante. Dar atenție: Semnul Sfintei Cruci, făcut neglijent, nu produce rezultate notabile…”

    Cautati pe internet ”Confirmări ştiinţifice ale rugăciunilor şi slujbelor din Biserica Ortodoxă ”

    • Mihai esti mai indobitocit decat poate fi un om vreodata :)))))
     Vreau sa stiu si care sunt acele ” timpuri imemoriale” ??? :))Serios acum:
     „Rugăciunea a mărit densitatea optică a apei în domeniul UV” si „Apa sfințită de către un preot nu mai prezintă mișcare browniană” ???? :))))
     Chiar esti terminat de tot, ori de la prea multa apa de prune sfintita ori de la ceva ierbuiri aromate sau busuioc tras pe nas :))

     • haiducu, nu numai ca nu ai argumente cand il combati pe Mihai ( deci nu porti un dialog), dar ai si un limbaj necontrolat.

     • Timpurile imemoriale sunt cele care nu au menționări in tratate sau lucrări de istorie desi au existat fizic. Domeniul UV este cel al razelor ultraviolete. O densitate variata a apei mărește sau micșorează permeabilitatea pentru acest gen de radiație. Mișcarea browniana este descrisa foarte amplu cam in orice manual de fizica.Si un micuț amănunt, apa de prune , cum ii spui tu consumata in cantitate mica seara, aduce organismului un aport de antioxidanți similar cu ceaiul verde consumat dimineața. Sa ai parte de cele bune si sănătate.

    • Mihai, ai perfecta dreptate. Mama mea, punea intr-o sticla cateva picaturi din aghiazma mare de la Boboteaza fiecarui an. Avea astfel „un amestec” obtinut in foarte multi ani. Ei bine, gustul era perfect, nici-o alterare produsa in timp. Evident”oamenii de stiinta” citati in articol n-au ‘testat aceasta apa sfintita! Nici ei , nici semnatarul articolului si nici multi ignoranti n-au habar de faptul ca totul in jur este energie cu vibratii diferite. „La inceput a fost Cuvantul…..” Vibratia cuvantului poate sa fie cu nivel ridicat ( cuvine frumoase, pline de iubire, de pace) si proiectata asupra apei obisnuite sa-i schimbe proprietatile. Dar este multa ignoranta , inca.

     • Da, lichidul din (…) preotului este antimicrobiana. Cu siguranta, deoarece este sfintita.

     • IO AM BEUT APA SFINTITA CUM ZICETI VOI LUVATA DE LA CATRINDALA SI MO APUCAT CUFUREALA DE CARI NA-M SCAPAT DOO ZILI. DOCTORU O ZIS CA PROBABIL ERA APA LUVATA DE LA CLOZET SI POPA O VINDUTO ASA. ASA CA LASATIO MAI MOALE CU APA SFINTITA CAI PLINE DE MICROABE INCLUSIV DALEA DE CACAT. IO NU MAI BEU IN VECI. SA BEIE POPII PANA SOR CACA PI IEI.

     • Lipsa de credinta si educatie duce la un astfel de limbaj. De ce esti furioasa? Adevarul supara.

     • Pacat de astfel de specimen ocupa pamantul si saraci care au cultura nau loc de voi.

     • NU TZIII RUSHINII FA CA ACILEA IE NUMA CRESTINI DALEA CU EDUCATIII. SA TZO TRAG IO IN CURU MATALII PANA TZOOO ESHII PI GAT CAPU MATARANGI MELE. HUOOO

   • Ca tu esti imbecil- se vede- un ignorant necultivat ..se vede…-dar sa jignesti — Ortodoxia si ortodocsii – nu iti vom permite !– Ignoranti si analfabeti- ca tine- sunt destui- de aceea se duce lumea de rapa !–Sunt mari Oameni Doctori-Cercetatori- ce au precizat si studiat-puterea rugaciunii- a apei sfintite numita * Aghiazma *- si schimbarea formulei chimice stabile a -Apei- la rugaciune-sau la vorbe urate ! –Mai citeste…si mi cer scuze ca ti am vorbit – la fel ca tine -sa simti cum este !

 • Corect!!!de ce sa nu credem,ca in apa sfintita pot exista ,,colonii de bacterii,,daunatoare sanatatii ,noaste a oamenilor?Apa provine din surse de apa,multe fantani,puturi,colmatate,nedezinfectate,neclorinate,cu incarcatura microbiana mare,cu nitriti,coli,etc. care produc maladii la nivelul tractului digestiv,uneori f.grave.

 • Astea sunt studii special comandate de organizații ateiste, care nu au nici o legătura cu realitatea. Intenția acestor articole este evidentă. Clar orientata împotriva creștinismului, rezultatele erau hotărâte înainte de începerea studiului. Se practica des de propaganda ateista. De asta se îmbolnăvește lumea ca bea prea multă aghiazma. Mai fraților, cât de fraier trebuie sa fii sa crezi asemenea gogomanii? Aghiazma beau, in realitate foarte putini oameni si cei care beau beau câteva înghițituri odată la cine știe cât timp. Asta e marea problema a oamenilor, nu apa infectata pe care o beau din belșugul zilnic, din comerț sau de la robinet. Ce Dumnezeu mai oameni buni, chiar înghițim toate porcăriile propagandistilor atei, fără a mai gândi măcar un pic? Mai si gândiți când citiți ceva! E prea cusut cu ața albă „studiul”, ca sa nu -ți dai seama.

  • Cornel, propaganda ateista este mai puternica ca oricand. De ce??? SImplu, combati doar ceva de care te temi, care-ti „scapa” si nu poti controla: credinta in Dumnezeu, in iubire in pace. Nu poti dezbina oamenii plini de iubire, nu-i poti stapanii . In fapt, religia si stiinta nu sunt antagonice ( cum se tot vehiculeaza), dar pentru a intelege , oamenii trebuie sa se informeze corect . E greu cand este multa ignoranta , superficialitate, prostie.

  • teodul,fiu de mogul,daca am munci cat austriecii ar fi foarte bine.dar cu oameni ca tine,cu creierul pe bigudiuri ,este nasol tare.Lui Dumnezeu,nu-i plac :prostia,ignoranta si fariseismul vostru de prost gust pupatori de dosuri negre.

   • Pariez ca nici trolli ca tine nu-i sunt pe plac :))
    Totusi, libertatea de exprimare e un lucru de care unii (ca tine) abuzeaza.
    Si… hmmm… cat de crestin si mai ales ortodox esti … mai degraba esti ”crestin” fara ”s” :))

 • Cine a scris,trebuia să întrebe, dacă tot nu știe.
  Între Ortodoxie și așa zisa biserica apuseană sunt diferente imense.
  Apusenii și-au DESPĂRȚIT de Biserică de 1000 de ani.
  Dacă cumva articolul e comandat, e trist.
  De văzut studiul savanților ruși făcut pe Aghiazma mare, și pe apele publice în zilele ce premerg și de Bobotează.
  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/minunea-intoarcerii-iordanului-la-sarbatoarea-bobotezei-ianuarie-2017-marturia-unui-martor-ocular-foto-si-video/

 • Şocați sunteți cei care ați postat acest aşa- zis articol.
  Se pare că ne confruntăm cu o mare intoleranță la creştinism.
  Mai vedem „dincolo” cum va fi…

 • …. sa va ajute sfantul sa vedeti calea adevarul si viata ca e mare nevoie!
  Pai ,apa sfanta nu o face orice poponar anglican. ..Pune-ti mana si studiati nu mai propovaduiti idiotenia :)))

 • SOCATA ESTI TU! LA URMA URMEI TE NUMESTI…….MAYA MULLER SI DE ACEEA HULESTI UNUL DIN CELE MAI SFINTE LUCRURI DIN CREDINTA NOASTRA STRAMOSEASCA. SA-TI FIE RUSINE!

 • Apa sfintita contine tot ce are apa de la robinet din care se prepara! Apa sfintita n-are nici o contraindicatie cand este folosita pentru scopul pentru care o da Biserica, adica pentru frectiile la protezele din lemn.
  Este adevarat ca unele soiuri de lemn, din cauza porozitatii accentuate, necesita o cantitate mai mare de apa, dar trebuie cunoscut ca cele mai „economice” sunt protezele din lemn de cires, urmate de cele din cocotierii inginerului Dragnea.

 • Cei care spuneti ca nu e adevarat,luati apa sfintita si duceti-o la analize ca sa va convingeti singuri;). La noi,bacteriile traiesc pana si in mediul steril in spitale,atunci ce sa mai zic de apa sfintita din butoaie necuratate corespunzator.

 • daca e apa sfintita de catolici , este explicabil ptr. ca nu are in ea nicio sfintenie. luati o apa sfintita de ortodocsi !

  • Nu vreu să vă speriați , calmațivă această apă sfințită nu trebuie băută nici măcar gustată sungurul lucru pentru care o primim este să ne purificăm cu aceasta prin spălarea mîinilor .Pentru mai multe răspunsuri care vreți să vă convingeți faceți un test de laborator și vafi suficent.NiMENI nu spune să bem, cispune să stopim cu apa sfințită pentru o reală purificare.

    • DA DA DA SI DUPE AIA TIE APUCA CUFURIALA CUM AM PETZITO IO. SA ORBESC CA MA-M KKT IMPRASTIAT FO DOO ZILI. IO NU MAI IAU APA SFINTITA IN VECI, BETI VOI SA VIDETI CE BINE IE CU CURU CUFURIT.

 • Apă sfințită, ridicata de la mai multe lăcașuri de cult de pe întreg teritoriul Austriei. Daca nu ma insel Austria e o tara catolica si aghiasma lor nu e apa sfintita pe motivul ca Harul Lui Dumnezeu nu vine la catolici. Nu credeti?
  Atunci de ce focul sfintit la Ierusalim vine doar la ortodocsi si nu si la catolici?
  Apa sfintita la slujbele noastre ortodoxe e apa cu adevarat sfinta caci Duhul sfint se coboara la rugaciunea preotilor.

  • Preaiubita fiica a lui Dumnezeu, as dori sa mentionez ca o autoritate a Bisericii Sfinte Ortodox, noi ne dezicem complet de afirmatiile dumneavoastra.

   In Casa Domnului nostru Dumnezeu nu exista loc de discriminare fata de nicio o religie a lumii. Oricine care plateste zeciuiala cuvenita Bisericii primeste lumina sfanta de la Ierusalim fie el ortodox, catolic, martor al lui Iehova, ateu sau chiar si evreu.

   • Apa sfintita, e ca apa de ploaie. Nu asta conteaza, ci zeciuiala frate. Zeciuiala sa nu cumva sa lipseasca din buzunarul fara fund al popii…..

   • Păcat că biserica va m ai îngroapă. De as fi preot, la unii că tine, as lua o chitanță să mă țineți minte și apoi o să dați nas in nas cu Dumnezeu. Și apare întrebarea, chiar de ești cretin, DACA EXISTA DUMNEZEU?

  • Mariana, este genul de articol facut la comanda. Calomniaza, calomniaza, ceva ramane. Mai ales daca se spune „cercetatorii au gasit…”, deci este ceva f. serios!!!! Cine verifica sursa si corectitudinea?
   Cat despre parerile exprimate , ce sa spun, este trist cata ignoranta afisata apare.

 • Este manipulare (subliminala / a subconstientului) pentru a accepta sa CUMPARAM aghiazma. Cea de acum e gratuita, biserica nu face destui bani. Cea imbuteliata va costa oricum (oricine va acepta sa plateasca, ca … de! e imbuteliata, si costa suportul). Exemplul e luat de la lumanari: primesti lumina, dar platesti suportul (lumanarea). Minte de afacerist!!! Eu cred in aghiazma, pentru ca – oricum – e DINCOLO de bacterii, etc. Vizionati pentru inceput documentarul „Apa – marele mister” (https://youtu.be/tO44W8UoRa8) si altele despre apa si o sa „vedeti” mai mult decat bacterii, peturi, dispute.

 • nebunilor e mai buna apa statuta de la magazin decat cea de izvor?!! afaceristii acestia care se da mari stiutori nu stiu cum sa ne mai pacaleasca sa nu mai consumam nimic natural ci sa depindem numai de iei. asta e credinta in Dumnezeu?! nebunilor, ex: de ce canadienii vor sa scoata aur si nu se gandesc la consecinte,decat numai la profit? tara EL SALVADOR a refuzat sa extraga aur pentru ca e mai bine sa stai asa cum esti cand te candesti la consecinte. dar astia cu stiinta de ce nu spun asa?! si nici macar nu am inteles de la nebunul ala de ce apa sfintita este poluata. pentru ca e din izvor sau pentru ca e sfintita?!! ori va face sa nu mai beti apa din izvor ca sa cumparati statuta de mult. ori daca numai cea sfintita e poluata sa spuna din ce cauza. o polueaza preotul cand canta! alta explicatie nu este,deasta nici nu a spus de ce este poluata. dar stie ca prostia domina si multi cred. nu zic o fi facut un preot cu apa de la ghiuveta aghiazma sau din magazin si in aia e normal sa gasesti microorganisme… dar cum poti sa spui ca numai apa SFINTITA si cea de IZVOR este foarte PERICULOASAAA sa nu uitati prostilor.asa a spus. de cand e lumea au baut apa de izvor si au mancat natural si voi ati ajuns sa ii credeti pe afaceristi ca acestea nu sunt bune si sa mancati puii lor umflati cu chimicale etc. astia sunt dracu care conduce lumea, in pieire pentru ca voi ii imbogatiti si iei fac bombe mai mari pentru voi.si multe altele.

  • Ma hai sa ma dau si eu destept… ba eu sunt catolic si nu am sa spun niciodata ca doar noi catolicii ne mantuim si doar la noi e harul… cum spun unii de pe aici. Asta inseamna ca nu ati inteles nimic nici din ortoxia voastra si nici din credinta. Privitor la apa sfintita: cine nu stie in bisericile catolice exista la iesire un vas pentru apa sfintita… multi cand intra sau ies pun un deget si apoi isi fac semnul crucii. Nu am vazut pe nimeni sa bea apa din acest vas. Presupun ca din aceste vase s au facut analizele… cu siguranta sunt microbi dar a spune ca e un pericol atat de grav, ma indoiesc. Ia ganditi va la minunea lui Isus cand face un leac din saliva si pamant pt a l vindeca pe orbul din nastere! Asta nu inseamna ca nu trebuie sa pastram igiena. Dar sa nu exageram. Si apoi cei care tot sustineti sus si tare focul neaprins de la Ierusalim. Nu ca nu cred in miracole. Dar gasiti fenomenul explicat pe net asa ca mai cititi. Si nu va culcati pe urechea dreapta vorbind de catolici ca sunt papistasi si ca s au rupt de Biserica. Cine s a rupt de cine? Cititi istorie si documentati va si nu mai aruncati cu pietre. Daca sunteti voi fara pacat atunci aruncati si veti fi mai sfinti decat Isus! Va doresc numai bine. Un catolic.

 • Cum ar putea sfinti apa niste sectari si cum sa nu li se împută mizeriile lor cand nu au Duh Sfant?
  Articolul se vrea a fi un atac si la Biserica si Credinta noastra stramoseasca, folosindu se manipularea. Observati in titlu ce cuvinte au ales sa scrie cu majuscule si ca nu precizeaza la ce fel de biserica se refera

  Puterea Duhului Sfant de sfintire a apei, se gaseste in Ortodoxie, singura credinta adevarata, nu la baptisti, adventisti, catolici, penticostali, protestanti, evanghelisti, martorii lui yehova, martorii de ziua a 7 a, etc etc etc
  Una este Biserica lui Hristos! Nu 1000, create peste noapte de catre oameni, nicidecum de catre Dumnezeu, de încă acum 2000 de ani.
  ”Mai multe adevaruri, niciun adevar” Petre Țuțea
  Matei 16
  ”18. Şi Eu îţi zic ţie, că tu eşti Petru şi pe această piatră voi zidi Biserica Mea şi porţile iadului nu o vor birui.
  19. Şi îţi voi da cheile împărăţiei cerurilor şi orice vei lega pe pământ va fi legat şi în ceruri, şi orice vei dezlega pe pământ va fi dezlegat şi în ceruri. ”

  In sprijinul celor spuse aduc in discutie studiile fizicienilor rusi, privind Apa Sfintita in ORTODOXIE!

  ””Oamenii au folosit agheasma din timpuri imemoriale pentru vindecări, noroc, prosperitate, amplificarea conexiunilor spirituale, tocmai datorită capacității apei de avea memorie – iar în cazul agheasmei – o memorie benefică. ”

  ”Angelina Malakovskaia a studiat apa după binecuvantare prin rugaciune și semnul Sfintei Cruci. Rugăciunea a mărit densitatea optică a apei în domeniul UV. Apa sfințită de către un preot nu mai prezintă mișcare browniană, are o structură puternică și stabilă, astfel încât 10 ml de agheasmă vărsată peste 60 l de apă obișnuită îi aduc celei din urmă proprietățile celei sfințite.”

  ”Apa distinge nivelul de credință al oamenilor. Numărul bacteriilor patogene din apă scade la rostirea rugăciunii Tatal Nostru și la semnul Sfintei Cruci – cu mult mai mult decât la aplicarea de energii radiante. Dar atenție: Semnul Sfintei Cruci, făcut neglijent, nu produce rezultate notabile…”
  http://www.activenews.ro/stiri-sanatate/Despre-agheasma.-Interviu-cu-un-om-de-stiinta-134328

  • Cu ce este mai presus preafericitul daniel fata de Dalai Lama
   Cu ce este mai presus dogma ortodoxiei fata de credinta bosimanilor?
   Cu ce este mai presus Iisus fata de Budha?
   Cu ce esti tu mai evoluat spiritual decat un …eschimos (sa zicem)?
   Cat de mare este evlavia ta, inchinandu-te la … cineva, fata de evlavia unuia care se inchina la un ac de siguranta?
   DRAGULE, CREDINTA ESTE UNA, INDIFERENT IN CE CREZI, ATATA TIMP CAT GANDESTI POZITIV.

   • Patriarhul are har divin fata de dalai
    Ortodoxia e cea mai adevarata credinta …incomparabila cu a bosimanilor
    Fiul lui Dumnezeu nu se poate compara cu un om grasssss
    Prin credinta crestina si practicarea ei esti superior eschimosului….
    Daca te inchini lui Dumnezeu in duh si adevar e bine…..altfel esti idolatru!!!
    Credinta e doar una cea ortodoxa…..vrajelile cu gandesti pozitiv sunt tampenii psihologice-darwiniste!!!

 • la catolici si protestanti dracu „sfinteste” apa, e normal sa fie apa chioara. Exista si studii pe aghiazma si arata clar ca are mult mai putine impuritati decat apa chioara. Dar scopul acestul articol e bataie de joc la adresa crestinilor si a lui Hristos, in trend cu propaganda neocomunista la nvel mondial

  • Politica si Religia sunt doua polaritati sociale care, manimulate de conducatori onesti aduc prosperitate, ordine si relatii de intelegere pacifiste. Conducatori cu ganduri negre, vor folosi politica si religia folosind filozofia: desbina si conduce. Religiile si politica, sunt polaritati ce au dus in decursul existentei umane, la despartirea familiilor, grupari diferite, societati si state si la razboaie pline de atrocitati inumane. Dictaturile politice sau religioase sunt exemple existente , virale ce pun in oglinda folosirea polaritatilor in scopul polarizari comunitatilor dupa dorinta conducatorilor.
   Introduceti cartela cu ideologia dorita in creerile majoritati ce se vor lasa manipulate si scopul va fi atins. Cine are ochelari si casti, va vedea totul in roz si va auzi liturghii. Cine umbla cu microscopul, telescopul si antene, va vede in culori si sunete stridente (atentie e marul sarpelui)

 • […] Mijloc de purificare spirituală și, în același timp, o licoare care vindecă trupul de cele mai multe dintre boli, conform credinței populare, apa sfințită a constituit obiectul a numeroase studii efectuate de-a lungul ultimilor ani. Iată ca ultima cercetare efectuată de Institutul de Igienă și Imunologie Aplicată din cadrul Universității din Viena distruge practic acest mit popular, potrivit exquis.ro. […]

   • Nu dau doi lei pe studiile austriecilor. Oricum îi cred pentru că ei de fapt au spus un adevăr. Apă nu se sfințeşte la catolici. Am în casă aghiasmă mare din 1995. Este perfecă; limpede şi neschimbată la gust. Pentru mine această este o minune. Nu credeți acestor aberații şi nici celor din comentarii. Convingeți-vă singuri. Nu mai lăsați pe alții să vă umple capul cu tot felul de baliverne.

    • Acest site de ştiri este extrem de dubios. Oare au făcut cercetătorii austrieci o astfel de analiză ori este doar o goană? Există şi un documentar făcut de cercetătorii ruşi cu privire la apă sfințită. Căutați-l pe net. Oricum îi cred mai mult pe ruşi decât pe austrieci.

    • Nu e nicio minune. Normal ca e limpede si neschimbata la gust din moment ce in recipientul in care a fost preparata era o cruce din argint sau busuioc. Ionii de argint ucid bacteriile. La fel si substantele continute de busuioc.

     • Eu nu am văzut nici un preot care să folosească o Cruce de argint la sfințirea apei. Cei mai mulți au din lemn. Iar dacă busuiocul ar fi un conservat atât de puternic nu s-ar mai folosi E-uri în industria alimentară. Apropo asta este teoria comunistă cu privire la apă sfințită care rămâne intactă şi după 20 de ani aşa cum are bunica soției mele. Pe de altă parte înseamnă că ai dat lovitura, ai descoperit cea mai bună metodă de conservare a apei. Ar trebui să fi premiat. BRAVO.

 • Mama consuma aceste …” bacterii” de aproape 60 de ani(acuma are 84) iar tatal de aproape 30 de ani(acuma are 87) si sunt bine mersi dar ii multumesc bunului Dumnezeu ca ne-am nascut in ROMANIA si nu in Austria.

 • bai sa fie ..vi s-a pus pata pe apa sfiintita ..o descrieti de parca ar fi luata din scaunul wc-ului ..dupa ce-ai tras apa …pai de cand consuma enoriasii apa sfiintita si n-a murit nimeni ..ia sa vezi cum dintr-o data e otrava pura …nu ca aici chiar si-a bagat diavolul coada …in campania globala de distrugere a relgiei crestine …necuratul ne ia pe ocolite, nu loveste direct ..maine vom citi ca tamaia provoaca cancer la plamani iar lumanarile nu ajung la cei morti ci la cei vii spre a-i trimite in imparatia cerulului cat mai repede …ati uitat ba sa spuneti de chimicalele din alimente ,de radisatiile electromagnetice ale antenelor de telefonie , de LANurile comuterelor sau gazele automobilelor si nu in ultimul rand de vaccinuri toxice pline de fecale si alte prostii care toate la un loc decimeaza populkatia planetei fara mila si fara putinta de scapare …

 • E si adevar si rautate perversa .Poate in Austria , dar in Romania NU ..! Lasa ca in Egipt am vazut o araboaica lua apa dintr-o baltoaca verzuie sa faca ceai,cafea intr-o oala !

 • Aghiazma , apa sfintită în biserici este facuta cu apa de la robinet…și toate bacteriile pot proveni pe aceasta cale…opinia corecta ar fi sa se faca analizele apei inainte de sfintire și după. Apoi apa de la robinet sau chiar cea imbuteliata se consuma maxim 2l zilnic daca ar fi sa respectam unele recomandari , iar aghiasma se consuma 2/3 inghitituri la inervale de timp legate de ritualurile religioase. Nu s-au constatat pâna acum probleme de sanatate cauzate de consumul de aghiazma

 • Iuda 10-13,,10 Totuşi, aceşti oameni vorbesc de rău despre toate lucrurile pe care, de fapt, nu le cunosc; iar în toate lucrurile pe care le înţeleg din fire, ca animalele fără raţiune, în aceste lucruri continuă să se strice. 11 Vai de ei, căci au mers pe calea lui Cain, s-au repezit pentru răsplată pe drumul greşit al lui Balaam şi au pierit în vorbirea răzvrătită a lui Core! 12 Ei sunt stâncile ascunse sub apă la mesele voastre de iubire în timp ce se ospătează împreună cu voi, păstori care se pasc pe ei înşişi fără teamă; nori fără apă purtaţi de vânturi încoace şi-ncolo; pomi fără rod la sfârşitul toamnei, de două ori morţi, dezrădăcinaţi; 13 valuri înfuriate ale mării care îşi spumegă lucrurile ruşinoase; stele fără orbită, cărora le este rezervată pentru totdeauna negura întunericului,,

  • am pus in 2 sticle de apa, de 1/4 litrii, identice, apa sfintita (aghiasma MARE) si apa plata Aqua Carpatica, la 7 luni dupa, apa plata era stricata (are gust si iz de statut si impropriu consumului) in timp ce apa sfintita este la fel ca la Boboteaza! asta pentru cei care manipuleaza in loc sa faca singuri experimentul, la ei acasa!

   cu respect,
   spstud69@yahoo.com

   • Citeste ceva serios, citeste macar ,,Urzica, Arici Pogonici” si poate asa ti se va destupa vreun pic creierul Ai ramas captiv unor randuieli medievale, cu efecte crminale Vezi ca dupa c e bei lăturile alea scarboase sfintite si te apuca cacarea apoasa, nu de la nervi esti dezinteric ci de la fecalele sfintite pe care le consumi Cat de inept poti fi ca sa spui ca biserica din Austria nu este etalon pt cresinatate? Exista etalon dobitocule pt credinta voasatra de fanatici religiosi Religia nu va ajuta pe voi sobolani tampiti ci popimea nesatula, pornodocsii carora le puati labele dupa ce si-au potrivit-o la cur Cat de idiot poate fi un om ca sa conceapa ca o apa chioara vindeca un om? Cat de mult cacat a incaput in troaca de deasupra gatului ca sa poti fi atat de prossdt si sa crezi porcariile astea chiar si acum in secolul XXl si sa te si mandresti cu prostia asta? De ce dracu mai mergeti idiotilor la medic daca cacatul sfintit va poate vindeca?

 • Stiinta oamenilor e desertaciune inaintea Lui Dumnezeu ! Normal ca e murdara apa daca e sfintita de tot felul de secte care nu au nici o legatura cu Dumnezeu . Singura credinta in care se revarsa harul Duhului Sfant si energiile necreate ale Lui Dumnezeu asupra creatiei este credinta ortodoxa .

 • Am apă sfințită de la Crăciunul din 1999 și este perfectă : nu s-a tulburat, nu s-a degradat în ceea ce privește gustul și mirosul.

 • Creștinismul – o prostie. Dacă toți barbatii ar urma exemplul lui Cristos, nici o femeie nu s-ar mai mărită, toate af merge la manastire iar batbatii toți s-ar apuca sa se facă vraci. Omenirea ar dispărea de pe fata pământului, căci bărbații nu ar mai face copii, ca sa fie ca Cristos, ar muri in jurul vârstei de 30 de ani făcând afirmația paranoica cum ca Dumnezeu e tatal lor biologic, iar omenirea ar dispărea după prima generație de creștini practicanți. Corect?

  • Fals.
   Tot ce ai scris este incorect si urit interpretat. Ia te rog si citeste viat lui Isus. El a avut aceasta viata ca un sacrificiu pentru omenire…Tu nu intelegi darul suprem religiei crestine…sacrificiul de sine…in folosul celorlalti..nu intelegi nemarginirea iertarii…Nu intelegi crestinismul…deci nu esti crestin.
   Nu multe religii predica sacrificiul dar multe predica pedeapsa si supunere oarba…

 • Mi-e greu să observ cum nația asta este batjocorită continuu din toate părțile. Aceşti oameni, mai degrabă, de neştiință lovesc în inima acestui popor. Este uşor de observat cum vor să îndepărteze poporul de Biserică. Aduc tot felul de argumente, ştiri care mai de care mai halucinante unele chiar puerile. Tragic este că oamenii le iau de bune. Atât timp cât românii vor fi în Biserică, atât timp cât vor pleca genunchii înaintea Lui Dumnezeu şi nu liderilor Uniunii Europene nu vor pute fi doborâți. Un popor cu o conştiință religioasă, un popor care îşi cinsteşte trecutul şi eroii neamului, care are ca repere şi modele pe înaintaşii care au apărat acest pământ cu prețul scump al vieții lor nu va putea fi redus la tăcere. Avalanşa de acuzații la adresa Bisericii, tot felul de ştiri calomniatoare, bancurile precum cel cu studiul cercetătorilor de la Viena, etc… au menirea de a îndepărta pe români de ceea ce îi ține uniți. Fiți mai atenți. Nu mai credeți tot ce zboară. BISERICA ORTODOXĂ ESTE SINGURA INSTITIȚIE DIN ȚARA ASTA CARE NU ESTE CONTROLATĂ DIN AFARĂ. Asta îi înebuneşte. Şi nu uitați Biserică a fost, este, şi va rămâne un factor de unitate. Este singura care nu se va dezice de fiii acestui neam în nici o împrejurare chiar dacă mulți dintre ei o pălmuiesc peste obraz. E trist cât de uşor putem fi manipulați şi asta ne va costa scump, scump de tot; adică sufletele noastre şi ale copiilor noştri.

  • Esti ateu…ca si Soros…sau ateu , ateu?
   Nu te-ai nascut ateu daca esti roman.
   Romanii se nasc ceva, cineva, dar nu se nasc atei…decit 1 la un milion si mai putini de atit..
   Deci..Fiind ateu declarat prin desprinderea declarata de credinta neamului faci un deserviciu romanismului…pe care il iubesti, sint sigura de asta.
   Religia e cea care sustine o natiune si asta a fost si mereu va fi caci indiferent de gradul de „credinta”, religia, biserica e cea care aduna neamul sub aceeasi umbrela, …atunci cind dincolo de ea este tumultul dezintegrarii de orice fel, …de limba, de cultura, de granite nationale…de traditii…, Religia majoritara a unui neam e cea care il tine la un loc, …unit…si supravietuitor…Intotdeauna a fost asa…indiferent de gradul de „ateism”, …romanul se roaga cind un razboi sau alta caalmitate bate in porti…

   • Alice, NU religia ci CREDINȚA e cea care ne susține ca națiune.
    Asta nu inseamnă să pupăm dosurile popilor cum vor unii să insinueze, asta înseamnă să-L iubim pe Dumnezeu, sa ne iubim Patria și să ne iubim Familia.
    Doar așa vom rezista în fața hoardelor de nemernici care ne vor doar în postură de slugi la porțile Europei.
    Să vă amintesc sloganul casei regale ?
    NIHIL SINE DEO
    Iar în ceeace privește articolul… hmmm , ziariști cu foamea-n gât, restul e can-can.

 • Cine doamne’ cumpara apa sfintita la ambalaj de plastic?
  Apa sfintita e un simbol …nu trebuie comercializat caci in felul acesta …devine o pastisa a acelui concept originar…si natural, .avem aici o dezbatere care nu ar trebui sa existe, aceea dintre cei ce accepta deschis religia ortodoxa si cei ce nu.
  Deci altruismul si credinta lor puternica ca Mesia va veni e tot ceea ce uneste acel popor si il tine de atit timp unit desi e raspindit pe toate paralele..
  Tot asa orice credinta-necesara sufletelor, spiritului- poate rezista doar prin altruism, si unire in jurul propriilor concepte. Daca ele sint dezintegrate prin „afaceri” care se invirt in jurul banului, atunci religia si enoriasii ei sint in pericol..
  Scoateti va rog acea apa „sfintita” de pe tarabele unde e vinduta. Apa sfintita este doar in biserica…acolo unde oamenii se aduna sa o celebreze si apoi o duc in inima lor pe la casele lor…nu in ambalaje de plastic…

  • oameni buni cercetarea e pe apa din australia !!!se stie bine ca nu toti preotii au har! dar slava Preabunului Dumnezeu avem adevarati preoti cu har si sfintenie inca in Tara :pr Argatu Stefan si Pr Dragoi Gheorghe din Vrancea , pr Horia Bucuresti postesc de neinchipuit pt noi si fac slujbe multe cu profunda rugaciune !s a mai si cercetat ca doar anafura si apa sfintita de PREOT ORTODOX curat nu se modifica .recent am aflat ca studentii fac doctorate pe Spiritual Healing dar poate ca nu au vorbit odata in viata lor cu un preot ortodox! ne rugam si facem sfinta cruce pe orice bem si mincam asa ne a lasat povata Sfintul Arsenie Boca!

   Dumnezeu sa ne ajute!

 • Ce articol de kko!! Cine l-a scris, un copil?? Apa, prin sfintire capata acele colonii de bacterii, Ecoli si alte mizerii??? Sunteti retardati sau ne credeti pe noi inapoiati mintal??

 • Din toate comentariile scrise singurul care răspunde la întrebarea dacă există apă sființită a dat-o domnul Tomozei.Este de-a dreptul curios că oamenii nu au înțeles de ce aghiasma poate fi ținută ani de zile închisă ermetic într’o sticlă și este aceiași ca din prima zi. Nu este nici un miracol, trebuie reamintit celor care nu le-au plăcut chimia în liceu,că argintul pur,deci nu aliaje sărace în argint indiferent de forma în care este topit,cruce,ban,icoană etc.în contact cu apa dezvoltă o reacție chimică cu degajare de oxigen născând cum este denumită această formă de oxigen care are o putere purificatoare imensă,acest oxigen distruge majoritatea bacteriilor,microbilor și chiar a unor viruși(sic). Din antichitate cei care cunoșteau să-i spunem așa secretul, țineau apa pe care o beau în vase de argint și nu de aur.
  Cine avea posibilități materiale aveau vesela de aur alt mic secret chimic,dar mă opresc aici nu este cazul de dat lecții de chimie,când un mare adevăr există și anume că tot ceea ce ne înconjoară este chimie. Biserica s’a folosit de aceste proprietăți și i-au spus apei astfel tratate apă sființită,nimic rău în asta ba din contră. Cei care se înverșunează împotriva credinței în atotputernicul sunt mai mult sau mai puțini niște ignoranți.

 • Sunteti in necunoștință de cauză sau rău intentionati.
  Acest studiu atesta un adevăr.
  La catolici pentru că nu au învățătură de credință dreapta apa asa zis sfințită se strica.
  A asocia pe catolici cu ortodocșii este o manipulare vădit rău intenționată.
  In biserica ortodoxă pentru sfințenia și adevărul învățăturii de credință apa nu se strica, așa cum la Ierusalim la Paști se coboară foc din cer – Sfânta Lumina care adevereste faptul că Iisus Hristos -Fiul este Dumnezeu viu si adevarat împreună cu Tatăl și Sfântul Duh – Sfânta Treime.
  In ortodoxă apa sfințită nu se strica ceea. Cercetători și numai manipulați.

 • V-a dezbinati si v-a aruncati cuvinte grele cel credincios cu suflet apropiat de Dumnezeu nu-l afecteaza si nu foloseste asa numita „apa sfanta” exemplu lui ilie si sunt ff multe exemple in biblie de minuni confesii religioase se tot nasc si s-au nascut cei ce ati citit biblia ati citit ce faceau fariseii , invatatori ai legii, exemplu la scaldatoarea siloam sper ca am scris corect cum isi aparau partidele religioase si totusi erau impotriva lui IiSus care trecea la treaba .

 • Vorbim aici de apa sfințită de catolici.Daca ar lua mostre de agheasma ortodoxă lucrurile ar fi invers.Si da,cititi Masaru Emoto

 • stire cam prost documentata:
  cel mai probabil au testat apa de la intrare din biserici: catolicii au la intrare apa in care isi baga mana cei care intra(de unde si bacteriile si impuritatile)
  Apa sfintita e altceva
  dar Hei! Sa nu lasam o minciuna sa opreasca o stire buna, nu? Asta e motoul ziarelor din SUA(in caz ca nu stiati)

 • Suntem in sec XXI dar unii ai rămas la fel de îndoctrinați ca in evul mediu. Educația lipsește, cultura la fel. Va dați buni creștini dar aveți sufletele foarte mici, cu multa rautate, lipsa de respect si violenta. Credincioși deveniți când faceți fapte bune, spuneți cuvinte frumoase si nu sa beți agheazmă sau sa pupați mana popii – asta e fățărnicie si ipocrizie. Noul Testament este plin de învățături, Isus Hristos era numit Învățător de către ucenicii Sai.

  • Apa cit și ceeace conține in timpul procesului de sfințire primesc o serie de instrucțiuni prin acel algoritm creat de reprezentantul Domnului in acel moment .Daca aceste instrucțiuni sunt de a sfinți atunci chiar și acele bacterii vor lucra și vor respecta aceste instrucțiuni .Ex: o bacterie poate deveni pasiva in urma acestor instrucțiuni .Religia este o știință complexa,foarte putini ii înțeleg utilitatea.

 • la batrinii nostri era intotdeauna pe linga icoana ,candela si sticla cu aghiasma….de retinut insa ca in sticla erau intotdeauna citeva fire de busuioc care este un dezinfectant
  o doamna doctor ne povestea ca o tot trata cu fel de fel de medicamente pe mama dinsei pentru dese infectii urinare….pina cind batrina i-a zis,,ia lasa-ma maica cu prafurile tale….las’ ca stiu eu mai bine ce sa fac…” si a inceput sa bea ceai de busuioc … urmarea-urocultura negativa !

 • Hai na,numai știu ce sa zică de apa sfințită.Dar de vaccinuri ce zic ?ca sunt bune pentru corp,da,huoooo,lăsați-ne cu d-astea.Oricum,Romanica noastră este o țara de experimente pe populație.Mergeti la voi in țara si executați astfel de experimente.