MODA

A făcut-o LATĂ! Cum s-a prezentat premierul Grindeanu la întâlnirea cu Prințul Charles

Vizita Prințului Charles în România a constituit încă un prilej pentru noul guvern de a se face de râs. Oficialii români au avut de trecut testul stilului, însă, din imaginile de mai jos, se pare că au lipsit de la orele ”de etichetă”.

Prințul Charles a făcut un adevărat tur de forță în cadrul vizitei de trei zile în România. Alteța sa Regală s-a întâlnit miercuri cu președintele Iohannis, iar joi a făcut o vizită la Muzeul Satului, unde a învățat să încondeieze ouă, după care a avut o întrevedere cu premierul Sorin Grindeanu la Palatul Victoria.

Un prilej excelent pentru cârcoteli vestimentare din partea spectatorilor aflați de pe margine. Cum Alteța Sa Regală Charles, Prinț de Wales, vine dintr-o lume în care se pune un accent puternic pe etichetă, era de așteptat ca ținutele sale să arate impecabil. Nu la fel au stat lucrurile în tabăra românilor.

Având totuși ceva experiență în materie de întâlniri la nivel înalt, președintele Iohannis a reușit să afișeze o ținută corectă, cu alegeri sigure. Costum negru, cămașă albă, cravată bleu (corect legată, astfel încât nodul să nu fie nici prea strâns – ca să dea impresia de sugrumare, nici prea larg – ca să lase la vedere ultimul nasture de la cămașă). Cum președintele este ajutat mult și de statură, impresia generală a fost una ok. Elegant!

printul charles, klaus iohannis
Prințul Charles și Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni

De partea cealaltă, la întâlnirea cu Iohannis, Prințul Charles a purtat un costum albastru persan, cu butoni la cămașă și batistă asortată cu cravata la buzunarul de la piept. Ultimul și primul nasture al hainei de la costum au rămas descheiați la poza oficială, ceea ce a a dat multă suplețe ținutei. Manșeta cămășii s-a văzut, conform etichetei, de sub mâneca sacoului. Pantalonii puțin răsfrânți peste pantofii negri au întregit imaginea impecabilă.

Dacă întâlnirea de la Cotroceni a fost bifată cu succes de oficialii români, în ceea ce privește întâlnirea cu partea executivă, ținuta premierului Sorin Grindeanu a adunat atâtea bile negre, atât la nivelul alegerilor vestimentare, cât și în privința gesticii și a mimicii, încât s-a ales praful de impresia lăsată inițial de oficialitățile române.

Totuși, vestea bună este că premierul a renunțat la pantalonii de o lungime îndoielnică, foarte prizați de generația tânără de corporatiști, dar mai puțin recomandați în evenimente oficiale. Vă mai aduceți aminte de pozele care au făcut deliciul ceremoniei de învestire a Guvernului? Efectul de fluturare din jurul gleznelor ar fi fost chiar o gafă urâtă în acest caz.

sorin grindeanu
Pentru ceremonia de învestire a Guvernului,Sorin Grindeanu (în mijloc) a ales niște pantaloni o idee prea scurți

Dar veștile bune care-l privesc pe premierul României se încheie aici. La întâlnirea cu Alteța Sa Regală, impresia generală a fost că premierul Grindeanu a ales totul cu un număr mai mic. Deși mâneca sacoului se termina la nivelul încheieturii mâinii, manșeta cămășii a rămas ascunsă undeva. Cravata prea scurtă a lăsat la vedere catarama de la curea. În plus, vădit emoționat, premierul și-a tot făcut de lucru cu mâinile în zona nasturilor de la haină, dându-ne senzația că se teme să nu-i pocnească vreunul.

printul charles, sorin grindeanu
Sorin Grindeanu s-a jucat, vădit emoționat, cu verigheta în timpul discuțiilor cu Prințul Charles

Mai mult, Grindeanu n-a putut renunța la brățara norocoasă, neagră, împletită, care i-a dublat ca o umbră ceasul prețios. Colac peste pupăză, când s-a așezat la discuții, premierul și-a înfipt bine ambele coate în brațele fotoliului și s-a jucat cu verigheta, ca un tânăr însurățel neobișnuit cu accesoriul nou de pe deget.

Cât despre nodul la cravată, Grindeanu a ales varianta relaxată, adică a refuzat să-l strângă într-atât încât să acopere și ultimul nasture de la cămașă, notează Click.ro

sorin grindeanu
Premierul României nu s-a putut despărți de brățara norocoasă
printul charles, sorin grindeanu
Sorin Grindeanu și-a făcut de lucru cu mâinile pe la nasturii de la haină

De partea cealaltă, o adevărată lecție de stil! Charles a îmbrăcat un costum gri fier la două rânduri, mai puțin scorțos decât la întâlnirea cu președintele Iohannis. Lucru, de înțeles, având în vedere că prințul a legat întrevederea de la Cotroceni de o vizită la Muzeul Satului, unde s-a prins în horă și a învățat să încondeieze ouă.

Spre deosebire de oficialii români, care au ales varianta sigură a costumului negru, cu cămașă albă și cravată albastră, Charles nu s-a speriat de culori. Dimpotrivă, le-a asortat perfect. La Palatul Victoria, costumul gri fier a fost combinat cu o cămașă roz pal, cravată și batistă bleu.

Foto: gov.ro

Comentarii: