MOMS SANATATE

Scapă-ți copilul de febră, în câteva minute, FĂRĂ niciun MEDICAMENT!

Primăvara capricioasă cu care ne confruntăm zilele acestea ne aduce nu doar flori, mărțișoare și primele raze de soare,ci și, din păcate, răcelile sau virozele detereminate de schimbările bruște de temperatură.

Când copilul nostru este bolnav, tușește, are roșu în gât, face febră și îi este rău, ne dorim să găsim secretul minune care să-i scadă febra rapid și să-l vedem din nou sănătos, vesel, chiar făcând trăznăi…

Eu una îmi aduc aminte cum bunica mea folosea cât mai multe lucruri naturale pentru a mă vindeca. De aceea, până atunci când ajungi la medic, încearcă să ții situația sub control și să îți scapi copilul de febră rapid.

Șosete înmuiate în oțet sau spirt

Cei mai mulți părințidiluează oțetul cu puțină apă și mai apoi înmoaie șosetele copilului în acesta. Le așează ude în picioare și le lasă așa până ce febra scade. Este un remediu rapid de scădere a temperaturii. Cel mai indicat este oțetul aromatizat, special conceput pentru astfel de situații, pe care îl poți găsi la orice magazin cu produse naturiste.

În cazuri de maximă urgență, poți înlocui oțetul cu spirtul.

Comprese reci

Acestea reduc febra. Odată așezate pe frunte, compresele reci sunt foarte bune pentru ca febra să scadă. Ori de câte ori observați că micuțul are febră mare, nu ezitați și așezați-i comprese pe frunte pentru ca febra să scadă mult mai repede și fără medicamente. În niciun caz, NU puneți comprese reci copilului pe zona pieptului! Riscați să-i provocați o bronhopneumonie, mult mai gravă decât o simplă răceală, viroză sau gripă!

Cartof ras în șosete

Un remediu eficient pentru a scăpa copilul de febră este și cartoful ras. De aceea, rade un cartof și pune-l în șosete, iar mai apoi învelește copilul cu o pătură groasă. Vei observa cât de repede îi scade febra copilului.

Cartof ras cu spirt învelit în tifon

Un alt lucru de care se foloseau bunicii noștri era cartoful ras cu spirt, așezat într-un tifon și mai apoi așezat la nivelul gâtului. Pe lângă faptul că durerile de gât vor dispărea, mai mult ca sigur copilul va scăpa ușor și de temperatură.

Untura de gâscă amestecată cu lapte

Acesta este un bun remediu pentru cei care mai au încă bunici la țară. Bunicii povesteau că untura de gâscă face minuni. De aceea, dacă ai acest produs, amestecă câteva linguri de untură de gâscă într-o cană de lapte fierbinte și mai apoi oferă-i această licoare copilului. Va scăpa repede de tuse și de febră.

Foto: pixabay.com

Comentarii: