NUTRITIE SANATATE

Fructele care ajută inima să fie sănătoasă: Consumă-le zilnic

hips.hearstapps.com

Fructele care ajută inima să fie sănătoasă: Consumă-le zilnic. Fructele au diverse valori nutriționale și beneficii pentru sănătate, iar cardiologii recomandă includerea a una până la trei tipuri în meniul zilnic. 

Cu toții știm deja că fructele și legumele trebuie consumate în fiecare zi, sunt bogate în vitamine, antioxidanți și sunt foarte utile pentru hidratarea generală a organismului. Dacă îi întrebați pe cardiologi ce tipuri de fructe sunt cele mai bune de consumat în fiecare zi, răspunsul este – fructe de pădure, mere și banane.

CITEȘTE ȘI: Fructele care tratează cel mai bine ficatul gras: Reduc inflamația acestuia

„Cu toate acestea, orice fruct vă poate ajuta să reduceți tensiunea arterială ridicată, ateroscleroza, precum și să întăriți arterele în sine”, spune cardiologul Deepak Vivek.

Fructele care ajută inima să fie sănătoasă

Fructele au o varietate de valori nutriționale și beneficii pentru sănătate, iar Dr. Vivek și alți cardiologi dezvăluie alimentele lor preferate pentru a stimula sănătatea inimii.

Mere

Cardiologul a spus că merele sunt o sursă bună de antioxidanți, fibre, vitamina C și potasiu – și au, de asemenea, un indice glicemic scăzut, astfel încât acestea ajută la reducerea riscului de diabet de tip 2 . „Cred că îmi dau o energie deosebită, dar și previn spasmele musculare”, explică Dr. Vivek, scrie The New York Post.

„ S-a demonstrat că fibrele scad tensiunea arterială și nivelul de colesterol, doi factori de risc major pentru bolile de inimă ,” spune cardiologul Dr. Satjit Busri.

CITEȘTE ȘI: Efectul medicinal al fructelor albastre: De ce să cauți să le consumi mai des

Fructe de pădure

„ Fructele precum afinele, zmeura au cel mai ridicat nivel de antioxidanți, care sunt excelente pentru protejarea inimii ”, adaugă el.

Comentarii: