NUTRITIE

Neurolog: Aceste 4 condimente sunt foarte bune pentru creier și îmbunătățesc concentrarea

Neurolog: Aceste 4 condimente sunt foarte bune pentru creier și îmbunătățesc concentrarea. Neurologul Dr. Brandon Crawford a împărtășit recent câteva informații științifice despre sănătatea creierului și îmbunătățirea cognitivă. 

El a evidențiat beneficiile gătitului de mese cu câteva condimente specifice care pot afecta pozitiv sănătatea creierului și chiar pot îmbunătăți concentrarea . Acestea sunt câteva dintre ele.

Neurolog: Aceste 4 condimente sunt foarte bune pentru creier și îmbunătățesc concentrarea

1. Turmericul

Dr. Crawford atribuie puterea turmericului compusului activ, curcumina. Cunoscută pentru proprietățile sale antiinflamatorii și antioxidante, curcumina poate ajuta la reducerea inflamației și a daunelor oxidative din creier, factori adesea asociați cu afecțiuni precum boala Alzheimer.

CITEȘTE ȘI: Cancer de stomac: Riscul de a face această boală necruțătoare crește din cauza acestui condiment

„Curcumina crește, de asemenea, nivelul hormonului cerebral BDNF, care mărește creșterea de noi neuroni și luptă împotriva diferitelor procese degenerative din creier”, explică Dr. Crawford.

2. Ghimbir

Când vine vorba de condimente antiinflamatorii, nu poți da greș cu ghimbirul. „Cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii puternice, ghimbirul poate îmbunătăți funcția cognitivă prin reducerea inflamației și a stresului oxidativ . De asemenea, ajută la echilibrarea neurotransmițătorilor, ceea ce poate îmbunătăți concentrarea „, spune neurologul.

3. Scorțișoară

Dacă ne dorim ceva dulce, putem apela la scorțișoară. Potrivit neurologului, scorțișoara este mai mult decât un simplu adaos gustos la mâncăruri – este o sursă puternică de antioxidanți, care sunt cruciali pentru a proteja structurile nervoase de stresul oxidativ.

„Scorțișoara poate, de asemenea, să regleze nivelul de zahăr din sânge, ceea ce este crucial pentru menținerea funcției cognitive și prevenirea bolilor neurodegenerative”, spune el.

CITEȘTE ȘI: Mai bine decât guma de mestecat: Condimentul care te ajută să scapi de respirația urât mirositoare

4. Piperul negru

Piperul negru are beneficii semnificative pentru sănătatea creierului, mai ales atunci când este combinat cu turmericul. Piperina , compusul activ din piperul negru, poate crește absorbția curcuminei pentru a maximiza proprietățile sale nutriționale. Această combinație nu numai că sporește beneficiile curcuminei pentru creier, dar ajută, de asemenea, la îmbunătățirea digestiei și a absorbției nutrienților, sprijinind indirect sănătatea cognitivă ,” spune Dr. Crawford, potrivit actualno.com.

Comentarii: