X

Acesta este cel mai periculos fruct pentru ficat și glicemie

Acesta este cel mai periculos fruct pentru ficat și glicemie. În domeniul alimentației sănătoase și al dietei individuale, fiecare produs are adversarii și susținătorii săi. Potrivit gastroenterologului rus Dr. Daria Utyumova, strugurii sunt unul dintre cele mai dăunătoare fructe nu numai pentru ficat , ci și pentru organism în ansamblu.

Acesta este cel mai periculos fruct pentru ficat și glicemie – Strugurii

Medicul avertizează că strugurii, în ciuda gustului și aromei lor plăcute, pot reprezenta un pericol pentru anumite categorii de persoane din cauza conținutului ridicat de glucoză. Acest lucru este valabil mai ales pentru pacienții care suferă de ciroză hepatică și de diabet zaharat.

Potrivit gastroenterologului, o sută de grame de struguri conțin până la 16 grame de zahăr, ceea ce îl face un produs nedorit pentru persoanele care își monitorizează nivelul de zahăr din sânge. În plus, din cauza conținutului ridicat de vitamina C, strugurii pot provoca reacții alergice și pot duce la creșterea în greutate dacă sunt consumați în exces.

CITEȘTE ȘI: ‘Biblia’ vitaminelor: Efectul incredibil al extractului din sâmburi de struguri asupra sănătății

Dr. Utyumova subliniază, de asemenea, că strugurii stimulează producția de suc gastric, ceea ce poate fi periculos pentru persoanele cu ulcer gastric sau duodenal, mai ales în timpul unei exacerbări. Prin urmare, este important să vă limitați consumul de struguri și să vă monitorizați sănătatea, mai ales dacă aveți boli sau afecțiuni asociate.

Beneficii sănătate struguri

La rândul său, nutriționistul Igor Strokov ne împărtășește de ce strugurii aduc nu doar rău, ci și beneficii organismului. „Strugurii nu sunt doar un fruct gustos și aromat, ci și o sursă de nutrienți care ajută la menținerea sănătății, dacă o persoană nu are diabet, probleme hepatice sau pancreatice, își poate permite struguri cu moderație”, spune dr. Strokov.

Strugurii conțin antociani, resveratrol și quercetină – antioxidanți puternici care ajută la protejarea celulelor de daunele provocate de radicalii liberi și previn îmbătrânirea prematură.

„Flavonoidele care se găsesc în struguri ajută la scăderea nivelului de colesterol din sânge, ceea ce ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare, cum ar fi ateroscleroza și hipertensiunea”, spune Dr. Strokov.

Antioxidanții din struguri pot ajuta la reducerea inflamațiilor și la protejarea pielii de razele UV dăunătoare, ceea ce ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire și la menținerea unei pieli sănătoase. Strugurii conțin fibre și apă, ceea ce ajută la normalizarea funcției intestinale și la prevenirea constipației.

În plus, acizii care se găsesc în struguri pot ajuta la îmbunătățirea digestiei și la ameliorarea simptomelor de arsuri la stomac.

„Flavonoidele din struguri pot ajuta la îmbunătățirea fluxului sanguin către creier și la protejarea celulelor nervoase împotriva deteriorării, ceea ce poate îmbunătăți funcția cognitivă și reduce riscul de a dezvolta boli neurologice, cum ar fi boala Alzheimer.”

CITEȘTE ȘI: Minunea naturii: Preparatul din struguri care previne cancerul şi încetineşte îmbătrânirea

Consumul de struguri în cantități rezonabile poate face parte dintr-o dietă sănătoasă și echilibrată care ajută la menținerea stării generale de bine și la prevenirea diferitelor boli”, conchide Dr. Strokov, potrivit actualno.com.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro