NUTRITIE SANATATE

‘Biblia’ vitaminelor: Efectul incredibil al extractului din sâmburi de struguri asupra sănătății

Foto: Pinterest.com

Extractul din sâmburi de struguri este unul dintre cele mai interesanţi antioxidanţi naturali.

Ce beneficii aduce el sănătăţii

Extractul din sâmburi de struguri este un eficient distrugător de radicali liberi, bogat în flavonoide şi considerat mai puternic decât vitamina C şi vitamina E, această substanţă ajută la buna circulaţie a sângelui prin împiedicarea distrugerii colagenului de care au nevoie membranele celulare.

CITEȘTE ȘI: Minunea naturii: Preparatul din struguri care previne cancerul şi încetineşte îmbătrânirea

De asemenea, poate avea un efect similar aspirinei asupra sănătăţii inimii, încetinind formarea cheagurilor de sânge. Proantocianidele – compuşii activi din sâmburi de struguri – pot în plus, să protejeze ochii şi să ajute în prevenirea glaucomului şi a degenerescenţei maculare, precum şi a altor probleme de vedere.

Potrivit Noii biblii a vitaminelor, coordonată a de farmacologul dr. Earl Mindell, există indicii că aceşti compuşi activi pot proteja organismul de efectele dăunătoare ale radiaţiilor şi ale unor tipuri de chimioterapie, relatează adevarul.ro.

CITEȘTE ȘI: Motivele pentru care TREBUIE să bei must toamna aceasta: Beneficii enorme pentru sănătate

Doza recomandată este de 50 de miligrame, de două ori pe zi

Atenţie însă! Datorită potenţialului său de întârziere a coagulării sângelui, trebuie oprită administrarea cu cel puţin două săptămâni înainte de orice fel de operaţie sau de intervenţie stomatologică. Extractul este contraindicat persoanelor care iau medicamente anticoagulante, antiplachetare sau care suferă de afecţiuni hemoragice.

Comentarii: