Alimentele pe care să NU le consumi dacă ai probleme cu fierea: Pot duce la grețuri, vărsături sau dureri în zona ficatului
Cunoscută şi sub denumirea de colecist sau fiere, vezica biliară este un săculeţ în formă de pară, localizat sub ficat. Anumite boli, precum colita sau gastrita, şi obiceiurile alimentare greşite pot duce la dischinezie biliară sau la aşa-numita bilă leneşă.
Durerile de cap, ameţelile, greţurile, vărsăturile şi durerile în regiunea ficatului sunt simptomele prin care se manifestă bila leneşă. Ele apar în special după mesele copioase, care conţin tocături, sosuri şi prăjeli.
Ce alimente îţi sunt interzise
Pentru amelionarea simptomelor, prima măsură este regimul alimentar drastic. Nu ai voie să mănânci:
Supe grase.
Unele legume: fasole, linte, mazăre, sparanghel, varză, vinete, roşii necojite şi în cantităţi mari, ardei iute, ciuperci, ridichi, ceapă, usturoi, ţelină, praz, legume la conservă sau congelate.
Murături.
Carne: prăjită, de porc, de raţă, de gâscă, afumături, mezeluri, şuncă grasă, organe (creier, rinichi, ficat şi plămâni).
Peşte şi fructe de mare: somon, hering, morun, icre.
Untură şi slănină.
Lactate: brânză fermentată, smântână, caşcaval, iaurt gras, cremă de brânză, unt, brânză Camembert şi Roquefort.
Pâine: neagră.
Dulciuri: care au în componenţă ouă, cacao, frişcă, precum şi torturi, îngheţate şi ciocolate.
…poţi să potoleşti o criză biliară şi cu un tratament naturist pe bază de tinctură de gălbenele? Se ia câte 1 linguriţă de tinctură, diluată cu apă, cu 20 de minute înainte de mesele principale. Cura se ţine 3 săptămâni, potrivit clicksanatate.ro.
Nu te grăbi când mănânci şi mestecă bine alimentele; Ia 4-5 mese mici pe zi, ultima masă trebuie luată cu 3-4 ore înainte de culcare.
După masă, încearcă să stai culcat 30 de minute;
Bea apă doar la sfârşitul mesei.
Înainte de culcare, bea ceai de păpădie sau cicoare.
Evită mâncărurile cu sosuri cu rântaş, tocăturile, mezelurile, ouăle, tutunul, băuturile carbogazoase, alcoolul – toate acestea pot declanşa crizele biliare.