X

Ananasul, fructul care ajută digestia: Cum să îl alegi bine copt și dulce

Culoarea și parfumul lui te ajută să alegi ușor un ananas bine copt. Ca multe alte fructe exotice, și ananasul se recoltează la puțin timp după ce s-a pârguit și se coace treptat și după ce a fost cules. Cu toate acestea, cel mai bun ananas este cel care a fost lăsat să se coacă în soare, în mod natural.

Un ananas bine copt, indiferent de soiul lui, trebuie să aibă culoarea galbenă și să aibă o coajă cât mai netedă și sănătoasă, fără pete maronii care ar putea indica începutul unui mucegai.

Culoarea galben-aurie

Mulți cultivatori culeg ananasul înainte să se coacă bine pe câmp, în soare, dar pulpa fructului rămâne totuși tare, fibroasă și greu de digerat. Este adevărat că ananasul continuă să se coloreze, să devină mai galben și după ce a fost cules, dar nu va mai acumula zahăr și suc așa cum o face un fruct lăsat să se coacă în mod natural, potrivit libertateapentrufemei.ro. De aceea, trebuie să fii atentă și la culoare, dar și la parfumul acestui fruct.

CITEȘTE ȘI: Fructul-farmacie: Ce se întâmplă în corp dacă mănânci zilnic ananas

Parfumul, important pentru un ananas bine copt

Miroase fructul la bază și, dacă simți aroma specifică, dulce și fructată, înseamnă că este un fruct copt. Dacă nu simți niciun parfum, este posibil să fie un fruct destul de crud, cu o pulpă tare, ațoasă, care îți poate provoca dureri digestive.

Ananasul mai puțin copt se poate lăsa câteva zile la fereastră, la lumină, într-o cameră încălzită, pentru a se coace treptat, dar nu va avea parfumul și dulceața unui fruct copt pe plantație.

Pont!

Ananasul se coace mai bine, dacă este ținut cu vârful în jos, deoarece amidonul și zaharurile de la baza fructului ajung în partea superioară.

CITEȘTE ȘI: Coaja de ananas NU trebuie aruncată: Beneficii majore dacă o foloseşti corect

Cum se folosește ananasul în bucătărie și cum se păstrează

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro