X

Boala incurabilă al cărei prim simptom este coșmarul

Boala incurabilă al cărei prim simptom este coșmarul. Coșmarurile vă pot bântui după o zi grea sau după o tulburare emoțională recentă. Dar dacă devin permanente, atunci trebuie să fiți precaut, spun experții.

Oamenii de știință de la Universitatea din Cambridge și King’s College din Londra au realizat un studiu care s-a axat pe studiul coșmarurilor. Experții au evidențiat, de asemenea, un simptom precum „coșmarul din timpul zilei”, care se referă la halucinațiile periodice.

Rezultatele muncii lor au fost publicate într-o revistă medicală. La experiment au participat 676 de persoane, toate fiind diagnosticate cu lupus eritematos sistemic. De asemenea, cercetătorii au recrutat în cadrul studiului 400 de medici care tratează pacienți cu diverse boli autoimune.

CITEȘTE ȘI: Poziția de dormit care îți provoacă coșmaruri noaptea

Boala incurabilă al cărei prim simptom este coșmarul

Acesta este un simptom al unei boli autoimune care apare în timpul somnului În cadrul studiului, echipa i-a întrebat pe oameni despre momentul apariției a 29 de simptome neurologice și psihiatrice diferite (cum ar fi depresia, halucinațiile și pierderea echilibrului).

De asemenea, participanții au vorbit despre ordinea în care au apărut aceste simptome și au descris cum s-au simțit. S-a dovedit că cel mai mare număr de voluntari s-au plâns de probleme de somn sau coșmaruri. Trei din cinci persoane au avut această problemă.

Oamenii de știință au analizat fișele medicale și au descoperit că coșmarurile au început să îi chinuie pe oameni cu aproximativ un an înainte de a fi diagnosticați cu lupus. În plus, unii voluntari au raportat, de asemenea, „coșmaruri de zi”. Persoanele cu lupus raportează că au halucinații a doua zi după coșmarul lor.

Alte persoane au spus că s-au simțit ca Alice în Țara Minunilor. Le era rușine să vorbească chiar și cu cei dragi despre visele lor teribile și cu atât mai mult despre halucinațiile lor. Oamenii de știință sunt convinși că există o legătură directă între lupusul eritematos sistemic și coșmaruri.

Mulți oameni încep să sufere de aceste simptome, mai ales atunci când boala se află într-un stadiu acut. În același timp, unii pacienți sunt tratați de psihoterapeuți și chiar de psihiatri, bănuind că au psihoză sau tulburare de personalitate limită.

Da, uneori acest lucru este adevărat, dar unele persoane ar trebui totuși să fie testate pentru boli autoimune, au concluzionat cercetătorii.

CITEȘTE ȘI: Oamenii de știință au explicat de ce avem coșmaruri și cum ne afectează ele sănătatea

Cum se poate manifesta lupusul?

O boală cu mii de manifestări pe care un terapeut obișnuit dintr-o clinică nu le poate distinge. Lupusul eritematos sistemic este o boală autoimună care se dezvoltă într-un tablou clinic specific, într-un mod diferit pentru fiecare persoană.

Dificultatea diagnosticului se datorează faptului că simptomele sunt atât de tipice altor boli încât este foarte ușor să confunzi lupusul eritematos sistemic cu alte boli comune. Un medic generalist are de obicei nevoie de timp pentru a suspecta lupusul, potrivit actualno.com.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro