X

Ce înseamnă dacă simți mâncărimi pe tot corpul: Problemele de sănătate pe care le semnalează

Ce înseamnă dacă simți mâncărimi pe tot corpul: Problemele de sănătate pe care le semnalează. Nevoia de a se scărpina este naturală până când devine sistematică și compulsivă. Haideți să aflăm împreună cu un expert care sunt motivele care cauzează mâncărimea obsesivă.

Trebuie înțeles că fiecare persoană este capabilă să determine în prealabil de ce îi mănâncă corpul și să încerce să elimine singur simptomul.

Ce înseamnă dacă simți mâncărimi pe tot corpul: Cauze

Mâncărimea apare ca urmare a iritației moderate a receptorilor senzoriali localizați pe piele, iar în cazul unei deteriorări severe, se observă senzații dureroase. Înainte de a determina sursele, este necesar să se stabilească prevalența pruritului.

CITEȘTE ȘI: Ce risc grav prezintă mâncărimea constantă a picioarelor

Când o persoană are mâncărimi peste tot, ce ar putea fi?

În primul rând, se presupune că există reacții alergice la alimente, mirosuri, haine, frig și alți iritanți. Pot apărea scabie, herpes, pediculoză sau boli infecțioase însoțite de o erupție cutanată.

Expunerea prelungită la soare și uscarea pielii pot fi considerate cel mai inofensiv răspuns la întrebarea de ce mâncărimea corpului. În acest caz, mâncărimea va dispărea de la sine sau după proceduri de hidratare la domiciliu.

Sarcina poate provoca, de asemenea, nevoia de a se scărpina.

Dacă mâncărimea apare într-un singur loc și se răspândește treptat în tot corpul, motivele pot fi următoarele:

În acest caz, este necesar un diagnostic profesional al bolii și tratamentul bolilor care au cauzat mâncărimea, și nu mâncărimea în sine. Dar cea mai frecventă cauză a mâncărimilor în diferite locuri este stresul psihologic.

Munca responsabilă, stresul, o situație dificilă în familie, grijile – toate acestea duc la apariția diferitelor mișcări compulsive, inclusiv mâncărimi pe tot corpul sau în anumite zone. În acest caz, niciun tratament al mâncărimilor cu remedii de casă sau medicamente puternice nu va ajuta până când cauzele anxietății nu dispar și starea psihologică a persoanei nu se stabilizează.

Dacă mâncărimea apare în anumite locuri, cauzele trebuie căutate imediat, până când mâncărimea începe să se răspândească în tot corpul și pielea este zgâriată până la sânge.

În zonele deschise, sunt posibile înțepăturile de insecte. Pentru a preveni mușcăturile atunci când mergeți în aer liber, este necesar să folosiți creme sau spray-uri de protecție, iar în apartament să efectuați un tratament pentru distrugerea insectelor.

În cazul în care corpul are mâncărimi în diferite locuri, motivul este de obicei ascuns și acolo. Mâncărimea în zona membrelor este cel mai adesea asociată cu leziuni ale pielii și se intensifică pe măsură ce se vindecă.

Hemoroizii, prezența viermilor și procesele inflamatorii din rect duc la mâncărimi în anus. Modificările din organism în timpul menopauzei sau bolile și inflamațiile organelor externe provoacă mâncărimi în această zonă.

În funcție de locul în care vă deranjează mâncărimea, ar trebui să consultați un medic cu specialitatea respectivă.

Cum să scăpați de mâncărimea din corp?

Dacă mâncărimea de pe corp și cauzele sunt stabilite, puteți scăpa de ea acasă sau cu ajutor medical. Dar mai întâi este necesar să slăbiți senzațiile neplăcute. Pentru a face acest lucru, faceți un duș rece sau tratați zonele cu mâncărime cu gheață.

De asemenea, puteți folosi creme răcoritoare dacă nu provoacă alergii și dacă pielea nu este deteriorată. Apropo, apa fierbinte este contraindicată aici, deoarece după încălzire, sensibilitatea pielii crește.

După ce ați stabilit de ce vă mănâncă corpul, ar trebui să încercați să eliminați factorii iritanți. Pentru a face acest lucru, schimbați:

Pielea uscată trebuie lubrifiată abundent și regulat cu creme hrănitoare.

De ce vă mănâncă corpul: Principalele motive

Dacă mâncărimile nu numai că nu dispar după măsurile luate acasă, dar se intensifică și se răspândesc pe tot corpul, nu amânați vizita la medicul dermatolog. Mâncărimile scalpului și mătreața pot fi cauzate de vopsirea părului, uscarea cu permanent și uscarea frecventă cu uscătorul.

CITEȘTE ȘI: Mâncărime în zona sânilor: Ce semnifică acest lucru – Poate fi ceva de care să te sperii?

Toate acestea usucă scalpul și acesta devine fie prea uscat, fie, dimpotrivă, produce și mai mult sebum în apărare. Dacă mătreața este moderată și nu cauzează probleme, în afară de un aspect inestetic, șampoanele antifungice vă vor ajuta să o rezolvați.

Amintiți-vă doar că aceste produse sunt terapeutice și nu se recomandă utilizarea lor constantă. Este suficient să aplicați un astfel de remediu timp de o lună. Spălarea capului cu un șampon antifungic poate fi atât de des cât este necesar, adică cât de murdar este părul, potrivit actualno.com.

Dar dacă pe lângă mătreața de pe piele apar erupții, cruste, mâncărimi deranjante, este necesar să consultați un specialist care va determina cauza acestei probleme și va prescrie un tratament adecvat.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro