SANATATE

Ce risc grav prezintă mâncărimea constantă a picioarelor

Foto: Pinterest.com

Ce risc grav prezintă mâncărimea constantă a picioarelor. Nu intrați în panică și nu vă gândiți la ce este mai rău: poate că aveți doar o piele foarte sensibilă și puteți rezolva problema singură. Dacă igiena atentă și utilizarea agenților locali de calmare și hidratare nu duc la rezultate notabile, atunci nu trebuie să amânați o vizită la un dermatolog: poate fi necesar un tratament suplimentar cu medicamente.

Mâncărimea constantă a picioarelor nu este o boală independentă – este doar un simptom al unor procese nefavorabile din organism. Pentru a nu pierde începutul dezvoltării unei boli grave, se recomandă să monitorizați cu atenție manifestarea altor simptome la primele manifestări și, dacă acestea apar, să consultați un medic în timp util.

Ce risc grav prezintă mâncărimea constantă a picioarelor

Cea mai frecventă cauză a mâncărimilor pe pielea picioarelor este neglijarea regulilor de igienă personală.

Problema poate fi:

1. Dermatita de contact

Este provocată de expunerea constantă la orice materiale (țesături sintetice, piele artificială de calitate inferioară) sau substanțe (detergent de rufe sau balsam de rufe prost clătite). De regulă, în acest caz, mâncărimea este însoțită de roșeață și descuamare, iar dacă se evită contactul cu alergenii, aceasta dispare rapid.

2. Infecția fungică

Pe zonele cu mâncărimi apar vezicule, iar pielea din jur devine roșie și inflamată. Cel mai adesea, mâncărimea începe între degetele de la picioare și apoi se răspândește pe întreaga suprafață a piciorului. Ulcerele care lăcrimează sunt un motiv pentru a consulta de urgență un dermatolog.

3. Diabetul zaharat

Mâncărimea pielii picioarelor este unul dintre primele simptome care indică un nivel ridicat al glicemiei, atunci când alte simptome nu au apărut încă.

4. Vene varicoase

Circulația sanguină deficitară la nivelul picioarelor poate fi însoțită, de asemenea, de mâncărimi și arsuri. 5. În plus, mâncărimea pe pielea picioarelor poate apărea în cazul unor boli endocrine. Doar un medic poate pune un diagnostic precis, așa că, dacă, pe lângă mâncărimea pe picioare, se observă și alte simptome alarmante, nu trebuie să vă automedicați și să sperați că „va trece de la sine”.

Mijloace pentru prevenirea și tratamentul mâncărimilor la picioare

Cremă parfumată cu ulei de trandafir

Hidratează rapid și eficient pielea, prevenind formarea fisurilor și descuamarea. Uleiurile exotice naturale conținute în cremă conțin un număr mare de compuși biologic activi și vitamine liposolubile care au un efect benefic asupra stării pielii picioarelor.

Balsam pentru piele sensibilă cu 10% uree

Balsam pentru piele sensibilă cu uree (10%): după prima utilizare, roșeața și inflamația sunt reduse semnificativ, mâncărimile și arsurile dispar rapid datorită efectului plăcut de răcire. Uleiul exotic de jojoba și ceara de albine sunt un depozit de vitamine și compuși biologic activi care au un puternic efect antiseptic, antiinflamator și calmant.

Balsam pentru piele sensibilă cu extract de alge

Balsam pentru piele sensibilă cu extract de alge: extractele de plante marine mențin echilibrul hidric, protejând pielea de uscare și de formarea de microfisuri. Uleiul exotic de macadamia are un efect antiinflamator și regenerator pronunțat.

Balsam hrănitor cu unt de shea

Shea Moisturizing Balm este un produs eficient de îngrijire zilnică pentru pielea predispusă la iritații. Untul de shea conține fitoncide naturale – substanțe care au un puternic efect antimicrobian. Vitaminele liposolubile A și E ajută la vindecarea rapidă a microtraumatismelor.

Ce risc grav prezintă mâncărimile constante ale picioarelor?

Riscul de complicații este asociat cu bolile care provoacă mâncărimi pe pielea extremităților inferioare. Astfel, dacă tratamentul este refuzat, ciuperca unghiilor se răspândește de la suprafața unghiei la picioare și apoi la întregul corp.

Dacă boala nu este oprită, infecția, împreună cu sângele, pătrunde în organele interne, afectându-le, ceea ce poate fi fatal.

Astmul bronșic și rinita alergică cronică apar la 70% dintre pacienți, în special la copii, care au suferit de dermatită atopică. Alergiile pe termen lung sunt neplăcute din cauza umflării extinse a țesuturilor, deosebit de periculoase din cauza umflării laringelui, care îngreunează respirația și poate duce la deces, potrivit actualno.com.

Comentarii: