X

Ce se întâmplă în organism dacă mănânci peşte gras de două ori pe săptămână. Beneficii majore pentru sănătate

Potrivit expertilor de peste hotare, consumand peste gras de doua ori pe saptamana, riscul de boli cardiovasculare.
Pestele gras este un aliat important pentru sanatatea noastra si poate ca stiai deja acest lucru, insa cercetarile in ceea ce priveste beneficiile acizilor grasi Omega 3 din fructe de mare si peste de mare adancime reconfirma valoarea pe care consumul de peste o are asupra starii noastre de sanatate, in special cand vine vorba despre pestele gras. Astfel, daca mancam doua portii de peste gras (peste oceanic) pe saptamana, ne protejam de bolile cardiovasculare, potrivit recomandarilor facute de Asociatia Americana a Inimii (AHA), scrie doc.ro.
CITESTE SI: Peștele în alimentație: Când este sănătos și când este periculos
Dovezile stiintifice in legatura cu beneficiile consumului de peste sunt numeroase, iar Asociatia Americana a Inimii revine acum cu noi sfaturi in aceasta privinta, recomandandu-ne una sau doua mese pe saptamana la care sa avem peste gras (neprajit) sau alte fructe de mare (crustacee), pentru o mai buna sanatate a sistemului cardiovascular.
Este o recomandare extrem de pretioasa, mai ales cand cu o portie de peste gras poate inlocui alimente mai putin sanatoase.

Prevenirea bolilor cardiace, a accidentelor vascular cerebrale

Volumul de cercetari si dovezi stiintifice a crescut atat de mult in ultimele decenii, spun expertii americani, amintind populatiei ca efectele benefice ale pestelui oceanic si fructelor de mare se extind asupra prevenirii bolilor cardiace, accidentului vascular cerebral, insuficientei cardiace, mortii subite cardiace si insuficientei cardiace congestive.
Pentru beneficiile complete ale consumului de peste, AHA recomanda sa mancam doua portii a cate 100 grame de peste (neprajit), in fiecare saptamana. Chiar daca reusim sa consumam macar o portie de peste gras in fiecare saptamana, si aceasta cantitate este benefica pentru sanatatea cardiovasculara, in comparatie cu absenta pestelui din alimentatia noastra, mai ales daca pestele gras, bogat in Omega 3, inlocuieste alimentele cu un continut mare de grasimi saturate, bogate in sare si in zaharuri.
CITESTE SI: Trucuri de la marii bucătari: Gesturi esenţiale când găteşti peşte, paste sau prăjituri

Continutul de Omega 3 variaza, in functie de tipul de peste

Exista mai multe tipuri de acizi grasi esentiali Omega 3 cu lant lung, iar continutul acestora variaza, in functie de aliment. Pestele gras oceanic, precum somonul, ansoa, heringul, macroul, tonul si sarcinele au cele mai mari niveluri de acizi grasi Omega 3. Iata cateva concluzii la care au ajuns reprezentantii Asociatiei Americane a Inimii, in urma studiilor:

Ce fel de peste este bine sa mancam (cel mai sanatos peste de mancat)

Acizii grasi Omega 3 patrund in membranele celulare, lucru care este important pentru semnalizarea celulara (atat in interiorul, cat si in exteriorul celulelor). Expertii spun ca aceasta comunicare celulara este foarte importanta pentru ca inima sa functioneze corespunzator.
CITESTE SI: Cum poţi să eviţi riscul intoxicaţiei cu mercur din carnea de peşte şi fructele de mare
Expertii americani ne sfatuiesc sa incercam sa mancam peste cu concentratii mari de acizi grasi Omega 3, inclusiv anumite tipuri de somon, macrou, hering, pastrav, sardine si ton. Alte tipuri de peste sau fructe de mare (printre care si codul sau crevetii) contin Omega 3, insa nu in cantitati atat de mari. Secretul este sa mancam mai multe tipuri de peste gras si sa mancam carne de peste cu regularitate.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro