X

Ce se va întâmpla cu organismul tău dacă bei o lingură de oțet de mere în fiecare zi

Ce se va întâmpla cu organismul tău dacă bei o lingură de oțet de mere în fiecare zi. Merele, pe lângă faptul că poti fi consumate, sunt folosite și la fabricarea oțetului. Oțetul din cidru de mere nu conține substanțe chimice și este produs în procesul de prelucrare a sucului de mere cu ajutorul bacteriilor de acid acetic.

Oțetul de mere a fost folosit pentru prima dată de Hipocrate, „părintele medicinei”, pentru a trata bolile. De atunci, acest lichid de culoare aurie a fost cunoscut pentru efectele sale benefice asupra sănătății noastre. Doza zilnică recomandată este de o linguriță și, întrucât are un gust destul de intens, care nu este pe placul unora, poate fi amestecat cu apă.

În plus, există diverse rețete de băuturi din oțet de mere. Când vine vorba de sănătate, oțetul de cidru de mere este cunoscut pe scară largă pentru proprietățile sale vindecătoare.

CITEȘTE ȘI: Spălarea picioarelor în oţet de mere: De ce TREBUIE să o faci o dată pe săptămână

Ce se va întâmpla cu organismul tău dacă bei o lingură de oțet de mere în fiecare zi

Pierderea în greutate

Oțetul de cidru de mere ajută la pierderea în greutate . Acest lucru a fost dovedit de un studiu: participanții care au consumat oțet de cidru de mere în timpul zilei au consumat în medie cu 275 de calorii mai puțin decât participanții din grupul de testare. Motivul este că oțetul de cidru de mere ne crește senzația de sațietate, astfel încât aveți nevoie de mai puțină mâncare.

Bacterii și ciuperci

Oamenii știu că oțetul de cidru de mere este antifungic și antibacterian. Acest oțet conține polifenoli, despre care se crede că înlătură radicalii liberi și are proprietăți antiinflamatorii. Oțetul de cidru de mere a fost folosit dintotdeauna pentru a dezinfecta rănile și pielea.

Stomac

Dacă ai un stomac sensibil, o lingură de oțet de mere pe zi îți poate rezolva problema. Acidul acetic stimulează producția de salivă, de acizi gastrici, dar și de sucuri digestive – mai exact, enzimele digestive tripsină și lipază.

CITEȘTE ȘI: Oțetul de mere, marele aliat din bucătărie: Combate indigestia și numeroase alte afecțiuni

Nivelul instabil al zahărului din sânge

Dacă îți plac alimentele bogate în carbohidrați și ai un nivel ridicat sau instabil al zahărului din sânge, este bine să iei oțet de mere. Concret, consumat în combinație cu carbohidrații, acesta va crește sensibilitatea la insulină. Cu alte cuvinte, asta înseamnă că insulina va funcționa mai intens și celulele vor putea folosi mai mult zahăr și carbohidrați. Ca urmare, vă veți simți mai puțin obosit și veți avea mai multă energie, potrivit actualno.com.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro