REVIEW SANATATE

Oțetul de mere, marele aliat din bucătărie: Combate indigestia și numeroase alte afecțiuni

Benefic pentru sănătate și frumuseţe, oţetul de mere este un leac cunoscut din bătrâni pentru tratarea multor afecțiuni. Are proprietăţi antitermice, antiseptice şi antiinflamatoare şi este o sursă bogată de vitamine și minerale.

Combate indigestia

Alimentația bogată în calorii supune la eforturi suplimentare aparatul digestiv. Astfel, cu 10 minute înainte de o masă îmbelşugată, pentru a preveni indigestia, poţi bea un pahar mic cu apă călduță în care a fost diluată 1 linguriță cu oțet de mere. Alege varianta oțetului de mere bio.

Scade febra

Oțetul de mere poate deveni un aliat de nădejde când te confrunți cu răceala. Pentru scăderea febrei, poți aplica pe piept, frunte sau tălpi, cel puțin 10 minute, comprese cu oţet de mere diluat în apă. De asemenea, oțetul poate ușura respirația și combate tusea. Amestecă 80 ml de oţet de mere şi 2 linguri de miere, într-un pahar cu apă călduţă. Se ia câte 1 lingură din acest preparat, 1 dată la 4 ore, până la ameliorarea simptomelor.

CITEȘTE ȘI: NU consuma oțet de mere dacă iei aceste medicamente

Comprese contra durerilor reumatice

Dacă ai în casă o sticlă cu oţet de mere, ai şi un leac bun contra reumatismului. Pentru calmarea durerilor reumatice, ai nevoie de 1 lingură de oţet de mere la 1 litru de apă fiartă, pentru a aplica pe zonele afectate comprese. Durerile reumatice agravate de frig pot fi tratate cu o cataplasmă obți¬nută din 2 lingurițe de oțet, 1 linguriță de hrean ras și 1 linguriță de ceapă tocată mărunt. Amesteci bine cele 3 componente, învelești în tifon, apoi aplici pe locul afectat. Cataplasma se ține aproximativ 1 oră.

Pentru a trata arsurile minore, folosește oțetul de mere în cantități mici și diluat cu apă.

Alungă migrenele

Te doare capul? Aplică pe tâmple o compresă înmuiată într-un amestec de apă caldă şi oţet de mere! O metodă mai veche care dă rezultate surprinzătoare este inspirarea timp de aproximativ 10 minute a vaporilor de oțet. Toarnă într-un vas cantități egale de oțet de mere și apă, apoi le pui pe foc. După ce apa a fiert, acoperă capul cu un prosop mare și stai aplecat deasupra vasului ca să inhalezi aburii pe care îi emană infuzia, scrie stiri.com.ro.

CITEȘTE ȘI: 7 întrebuințări neașteptate ale oțetului de măr

Reglează hipertensiunea

Oţetul de mere scade tensiunea. Îl poți adăuga în salate sau poți bea dimineața 1 cană cu apă la care adaugi 2 linguriţe de oţet de mere bio. De asemenea, înfășoară picioarele cu un prosop înmuiat în oțet de mere și ține 10 minute. După ce au trecut cele 10 minute, măsoară-ţi tensiunea.

Te scapă de acnee

Oţetul de mere poate să facă minuni pentru piele. Datorită faptului că echilibrează pH-ul pielii, oțetul catifelează, estompează ridurile și previne secreția de sebum în exces. Îmbibă 1 bucată de vată în oțet de mere îndoit cu apă și curăță fața, tamponând mai mult zona cu probleme de 2 ori pe zi.

Atenție! Consumul oțetului cu mere poate deteriora smalțul dinților. Pentru a evita acest lucru, este recomandat să bei soluția de oțet cu paiul.

Comentarii: