REVIEW

Sfatul specialiștilor: Cum să cureți în interior mașina de spălat ca să-i prelungești viața

Cei ce lucreaza in domeniul service masini de spalat, iti sugereaza cele mai bune metode de a efectua o ” curatare interior masina spalat” , pentru ca acest lucru trebuie facut periodic si de catre orice proprietar al unui astfel de aparat, pentru a-i prelungi viata.

Cum se efectueaza o curatare de interior a masinii de spalat?

In cazul unui astfel de aparat cu incarcare verticala, umple cuva de apa fierbinte. Adauga niste inalbitor pentru indepartarea petelor din interiorul masinii de spalat. Pune asta in dispenser astfel incat sa se amestece cu apa fierbinte, apoi da drumul la setarea masinii pentru curatarea automata a interiorului sau. Curata si garnitura de cauciuc a usii masinii de spalat, asta daca vrei sa ai o curatare interior masina spalat eficienta, recamanda masterservice.ro.

Aceasta zona este cea mai predispusa la acumularea mizeriei, de vreme ce apa si alte scame sau parul pot fi prinse intre garnitura si masina de spalat. Foloseste un burete, o laveta impreuna cu o solutie pentru curatare, pentru a indeparta mizeria si a sterge cauciucul. De asemenea, ai grija si de felul in care se pastreaza dispensorul pentru detergent.

CITEȘTE ȘI: Truc GENIAL! Cum să scoți rufele CĂLCATE direct din mașina de spălat

Hainele sunt pline de bacterii și virusuri. Cum să le dezinfectezi dacă nu pot fi spălate la 90 de grade

Invata sa faci o curatare interior pentru masina spalat

Asigura-te ca aceste sertare pentru detergent lichid si pudra nu au acumulari de par si alte gunoaie. Foloseste o solutie buna la orice sau putin otet si apa, si curata cu ajutorul unui burete urmele de detergent ramase in dispenser sau de orice altceva ar putea face ca acesta sa se infunde.

Ce mai poti face ca sa iti mentii masina de spalat curata?

Indeparteaza hainele umede din ea imediat ce au fost spalate si stoarse. A lasa haine umede in masina de spalat, chiar si doar cateva ore, poate duce la inmultirea bacteriilor si a mucegaiului, ceea ce poate afecta nu numai mirosul aparatului, ci si mirosul hainelor proaspat spalate. Scoate rufele din masina si pune-le la uscat de indata ce masina si-a terminat ciclul de spalare. Lasa usa masinii de spalat deschisa.

Sau, in cazul in care ai o masina cu incarcare verticala, lasa capacul deschis. A inchide usa masinii de spalat imediat dupa un ciclu de spalare face ca umezeala sa fie prinsa inauntru, creandu-se astfel un mediu perfect pentru inmultirea bacteriilor si a mucegaiului. Asadar, lasa usa sau capacul masinii deschise ca apa sa se poata evapora.

Comentarii: