FRUMUSETE

7 întrebuințări neașteptate ale oțetului de măr

Cu toții folosim oțetul la gătit, la dressinguri, la sosuri sau la pregătirea murăturilor, dar acest lichid fermentat are o serie extrem de largă de utilizări.

Oțetul de mere este un eficient agent antibacterian cu un conținut ridicat în minerale și oligoelemente vitale pentru un organism sănătos – potasiu, calciu, magneziu, fosfor, clor, sodiu, cupru, fier, siliciu și fluor. Un amestec care conține numai 5% oțet de mere elimină până la 99% dintre bacterii, 82% din mucegaiuri și 80% de virusuri.

Oțetul de mere este un produs complet natural când este preparat prin fermentarea sucului de mere, urmată de o a doua fermentație a oțetului însuși. Acest produs păstrează toate proprietățile nutritive specifice merelor, în plus este îmbunătățit cu acizi suplimentari și enzime produse în timpul celor două etape de fermentație. Pentru a beneficia de toate proprietățile oțetului de mere se recomandă să achiziționați produse care au pH-ul/aciditatea de 5-7.

Cum scapi de epuizarea şi conflictele de la muncă: Sfaturi esenţiale

Transpiraţia excesivă. Ce remedii naturiste sunt și EFICIENTE

Care sunt regulile ELEMENTARE de BUN SIMȚ pe care toată lumea ar trebui să le cunoască

Horoscop lunar – IUNIE 2017

Timp de secole oțetul de mere a fost utilizat ca produs alimentar și medicament pentru tratarea oamenilor și a animalelor. In timpul lui Hippocrate, oțetul era amestecat cu miere și utilizat ca tonic și ca un elixir de vindecare. Potrivit studiilor, oțetul de mere poate fi utilizat pentru tratarea unor afecțiuni și dureri comune.

Acnee, arsuri solare, psoriasis sau cure de slăbire?

Dacă sunteți în căutarea unor remedii naturale, știți deja că oțetul de mere este un ingredient de nelipsit din trusa dumneavoastră.

O lingură pe zi ține aciditatea stomacului departe.

Horoscop lunar – IUNIE 2017

Recent am descoperit mai multe întrebuințări ale acestei ”poțiuni magice” (pe care deja se pusese praful în dulăpiorul din bucătărie), care vă vor îmbunătăți rutina de înfrumusețare.

De la calmarea acneei, până la spălarea pensulelor de machiaj, aici aveți 7 întrebuințări ale oțetului de măr, pe care s-ar putea să nu le fi știut până acum.

1. SPA pentru picioare

Este foarte bun în eliminarea mirosurilor neplăcute. Este deasemenea foarte bun dacă aveți ciupercă sau negi în zona picioarelor.

Faceți-vă singuri acasă o baie relaxantă pentru picioare, din 1/4 cană oțet de mere pentru un recipient micuț cu apă caldă.

2. Atenuarea acneei

Este destul de enervant când te confrunți cu acneea, în adolescență mai ales. Știm deja foarte multe lucruri despre acnee, dar știați că oțetul de mere poate atenua acneea?

Oțetul de mere este recunoscut pentru neutralizarea pH-ului pielii și combaterea bacteriilor și absoarbe excesul de sebum de la suprafața pielii.

Îţi trosneşti degetele? Vezi cât de NOCIV este acest obicei!

Obiceiurile alimentare care îți strică dinții. VEZI care sunt soluțiile pentru a te proteja

Știi care este măsura CORECTĂ a porțiilor de mâncare?

Mixați o parte oțet de mere cu 3, 4 părți de apă, apoi cu o dischetă de bumbac se aplică pe față, se lasă 10 minute apoi se clătește. Pentru rezultate vizibile se recomandă aplicarea acestei mixturi de 3 ori pe zi.

3. Păr foarte strălucitor

Unele produse sunt foarte scumpe, iar altele conțin diferite ingrediente ciudate.  Dar oricum cu cât folosiți mai multe produse cu atât părul este mai încărcat și se va îmbâcsi foarte repede și va trebui să-l spălați mereu.

Acidul acetic din oțetul de mere neutralizează pH-ul pielii scalpului, stimulează și curăță foarte bine produsele din păr lăsându-l moale, curat și foarte strălucitor.

Diluați o cană de oțet la 4 căni de apă, după șamponare clătiți părul cu oțetul de mere diluat, puneți-vă o cască de duș și stați cu el în păr 10 minute, după care clătiți cu apă rece pentru un plus de strălucire.

4. Calmează arsurile solare

Punând o substanță bogată în acid pe arsurile provocate de soare poate părea înfricoșător, dar vă asigur că vă va face doar bine.

Amino acizii precum glutamina și arginina sunt ingrediente care fac bine și cicatrizează pielea mai repede. Unii din acești acizi pot neutraliza radicalii liberi care apar după expunerea la soare, iar altele ajută la producerea colagenului.

5. Albirea dinților

Cum se folosește oțetul pentru a scoate petele de vin sau de cafea de pe materiale, tot așa puteți să-l folosiți pentru albirea dinților dumneavoastră.

Nu vă va face dinții de un alb strălucitor, dar va îndepărta depunerile de tartru de pe dinți astfel încât să fiți mai aproape de rezultatele dorite.

Pentru un efect maxim adăugați și puțin bicarbonat de sodiu, apoi clătiți bine gura.

6. Ameliorarea psoriasisului

Dacă beți zilnic puțin oțet de mere, probabil vă vine să vărsați, dar acest lucru este foarte benefic pentru sănătatea dumneavoastră. Așa că cel mai bine încercați să vă obișnuiți cu ideea.

Îmbunătățirea aspectului pielii este primul beneficiu, apoi albirea pielii până la ușurarea durerilor provocate de psoriasis.

Mixați o lingură de oțet cu apă și beți-l pe tot.

Care este numărul perfect de parteneri sexuali?

Mai mult sex duce automat la o relație mult mai fericită, nu? Cercetătorii au aflat ALTCEVA!

Obiceiurile care, fără a vă da seama, vă afectează relaţia sexuală

7. Curățarea pensulelor de machiaj

Proprietățile anti bacteriale ale oțetului sunt benefice pentru fața noastră, dar și pentru tot ce vine în contact cu ea.

Mixați o lingură de oțet cu apă călduță, apoi stoarceți și o jumătate de lămâie pentru un miros plăcut al pensulelor și spălați-le cu această soluție.

Comentarii: