FRUMUSETE

Actrița Jane Fonda, MESAJ pentru femeile trecute de prima tinerețe

Născută pe 21 decembrie 1937, Jane Fonda a devenit un simbol al frumuseţii longevive. La cei 79 de ani de viaţă, Jane Fonda împărtășește rețeta pentru tinerețea veșnică.

„Cu câţiva ani în urmă, eram pe cale să împlinesc 70 de ani. Mă apropiam de începutul celui de-al doilea deceniu al perioadei pe care o consider Actul III al vieţii, care începe, după părerea mea, după 60 de ani. Mă îngrijora acest lucru. Să ai 60 de ani mai e cum mai e. Dacă suntem sănătoşi, putem trece cu uşurinţă peste această vârstă. Dar să ai 70 este deja altceva.

Pe vremea bunicilor mei, oamenii de 70 de ani erau consideraţi tare bătrâni, cu un picior în groapă. Cu toate acestea, secolul trecut a adus cu el o revoluţie: aceea a longevităţii. Studiile în domeniu arată că speranţa de viaţă a crescut, în medie, cu 34 de ani, sărind de la o medie de 46 la una de 80 de ani.”, scrie actrița Jane Fonda pe site-ul propriu.

SPECTACULOS! Cum ARATĂ locuința în care s-a mutat Barack Obama, după ce a părăsit Casa Albă / GALERIE FOTO

KENDAMA, jucăria care face furori în rândul copiilor. BENEFICII și PERICOLE

„Game of Thrones”, predat la Universitatea Harvard

„Nu mi-aş dori să fiu din nou adolescentă”

Celebra actriță se mândrește cu vârsta sa și spune că nu și-ar dori să mai fie adolescentă.

„Nu sunt singura femeie care nu şi-ar dori să revină la adolescenţă. Este mult prea greu! Prea multă anxietate şi dorinţă de a fi acceptat. Şi, dacă tot a venit vorba, nici la 20 sau 30 de ani nu m-aş întoarce. Perioada aceea a fost mult prea marcată de dorinţa mea de a deveni celebră. Şi ferească Sfântul de o repetare a perioadei ambigue dintre 45 şi 50 de ani.

Cele mai sănătoase părți ale legumelor și fructelor pe care le ARUNCI

„Vă rup frunzele?” auziți când cumpărați ridichi. VEZI de ce ar trebui să spui NU

Cele mai frecvente GREȘELI pe care le faci când gătești cu ulei de măsline

Pentru mine „zilele bune din trecut” sunt de fapt zilele bune din trecutul nu prea îndepărat. Prea mi-am petrecut mult timp din viaţă făcându-mi probleme că nu sunt suficient de bună, de deşteaptă, de slabă sau de talentată. Vă spun cu mâna pe inimă că, din punctul de vedere al stării de bine emoţionale, acum este perioada cea mai bună din viaţa mea.

Îngrijorările acelea perpetue că nu sunt „suficient de” au dispărut. Am tras concluzia că după ce ai ajuns „acolo“, „la vârsta aceea înaintată”, teama e mult mai mică decât în perioada în care doar anticipai acea vârstă. Descoperi că eşti tot tu, poate mai mult decât oricând.”, este confesiunea actriței.

Comentarii: