LIFESTYLE

„Game of Thrones”, predat la Universitatea Harvard

Foto: Facebook.com

Universitatea Harvard va oferi un nou curs de folclor și mitologie intitulat ”The Real Game of Thrones: From Modern Myths to Medieval Models”.

Cursul predat la Universitatea Harvard va analiza modul în care seria scrisă de George R.R. Martin și filmul difuzat de HBO și bazat pe adaptarea cărților acestuia, a distorsionat istoria și cultura „lumii medievale” din Eurasia (perioada 400 î.Ch. – 1500 d.Ch.)

Practic, noul curs al celebrei Universități va analiza un set de personaje arhetipale ale ”Game of Thrones” – regele, soția bună, al doilea fiu, aventurierul etc. – , analizele fiind efectuate de către profesori distinși în istoria medievală, literatură, religie și legendă.

Clasele vor fi predate de Sean Gilsdorf, istoric medieval și director administrativ și lector în domeniul studiilor medievale, și Racha Kirakosian, profesor asistent de limba germană și studiul religiei.

„Game of Thrones” dramatizează într-un stil remarcabil de frumos câteva lucruri fundamentale care se întâmplau la curțile medievale. Tensiunile dintre regină și tinerele femei care se căsătoreau cu fiii lor sunt practic ”poveștile adevărate ale femeilor casnice din secolul al X-lea” din Germania, unde se cunoaște deja tiparul de existență,  intrigile de curte și interesele politice avute”, a spus Gilsdorf.

Foto: Facebook.com

Care este starea ta de sănătate în funcție de CULOAREA urinei. Când trebuie să te îngrijorezi?

HOROSCOPUL PĂRINȚILOR: Cum îţi îngrijeşti copilul în funcţie de zodie

IMAGINI SPECTACULOASE! Iată cum traversează râul această bătrânică pentru a merge la cumpărături

Kirakosian speră că acest curs, care este oferit la nivel introductiv 100, va fi un „instrument de recrutare” pentru cursurile de studii medievale și umaniste în general, într-un moment în care elevii sunt tot mai puțin interesați de specializarea în aceste domenii.

„Când voi citi epopeea versetelor medievale împreună cu elevii mei, mă aștept ca ei să completeze, spunând „Oh, este ca în Game of Thrones! Este datoria noastră ca profesori să folosim acest interes și să-l aprofundăm.” a completat cercetătoarea potrivit gulfnews.com.

Ce PREȚ are oja folosită de 28 de ani de Regina Elisabeta

WOWWW!!! Cum arată Sistine Stallone, fiica lui Sylvester Stallone! / GALERIE FOTO

Foto: Facebook.com

Între timp, al șaptelea sezon al îndrăgitului serial va avea debutul pe 16 iulie în SUA și va avea premiera în India pe Star World și Star World HD pe 18 iulie.

Cum sa alegi sosul în funcție de FORMA PASTELOR

ATENȚIE PĂRINȚI Site-urile de care sunt atrași copii români.

Foto: Facebook.com

TRAILERUL noului sezon îl puteți viziona mai jos:

Comentarii: