NUTRITIE

Secretul oricărei diete: Cum să învingi senzația de foame

Foto: Pinterest.com

Una dintre cele mai neplacute senzatii mai ales atunci când esti la dieta este senzatia de foame constanta. De cele mai multe ori este un semnal de revolta transmis de creier din cauza schimbarii alimentare la care îl supui.

De câte ori nu ai început o dieta noua si dupa doar doua zile ai abadonat-o pentru ca nu ai facut fata senzatiei de foame?

Desi exista crezul conform caruia daca nu îti este foame pe parcursul unei diete, atunci aceasta nu este corect tinuta, adevarul este ca prima greseala este folosirea cuvântului dieta.

Pentru o silueta frumoasa ai nevoie sa te alimentezi corect, la timp, iar pentru ca frumusetea ta sa fie si sanatoasa a nevoie de cât mai multa miscare, hidratare si nu în ultimul rând de odihna.

Dieta este un fenomen pe care tu îl urmezi o perioada scurta de timp, dupa care daca apuci sa o tii pâna la final te vei întoarce la vechile tale obiceiuri si astfel metabolismul tau va fi în permanenta dat peste cap si vor aparea si alte probleme de sanatate.

CITEȘTE ȘI: Cum să manânci mai puțin: trucuri pentru a fi mai deștept decât foamea

Schimba-ti stilul de viata, nu dieta

Înfometarea nu aduce nimic bune, decât în cazul în care alegi sa tii o zi de post negru odata la câteva saptamâni sau luni. Altfel, când alegi sa îi oferi un aport caloric extrem de scazut organismului tau, aceasta va începe sa faca provii si vei observa imediat cum începi sa iei în greutate, practic este exact efectul lui Pavlov care se aplica si în cazul corpului tau.

Înfometarea aduce cu sine si mai multe kilograme, deci renunta la diete si învata sa te alimentezi corespunzator si sa ai grija de corpul tau.

Senzatia de foame apare atunci când îi oferi mult mai putin organismului decât are el nevoie, dar în schimb daca alegi sa îi oferi cantitate mica dar calitate buna vei observa cum senzatia de foame va deveni istorie.

CITEȘTE ȘI: Alimentele pe care trebuie să le eviţi: Intensifică senzația de foame

Nu uita de celebrul pahar cu apa

Organismul tau este precum un copil, se obisnuieste pe parcurs cu absolut tot ce îi oferi tu, de la programul de somn, de sport, de alimentatie.

Asftel, unori daca esti deshidrat este posibil sa te confrunti cu senzatia de foame. Daca bei un pahar cu apa si observi ca într-un interval de maxim 10 minute senzatia de foame nu dispare, atunci este clar ca ai nevoie sa manânci.

Alege sa ai zilnic în alimentatia ta cel putin doua portii de legume si una de fructe, 2 litri de apa si un minim de 30 de minute de miscare. În felul acesta nu vei mai avea nevoie de nicio dieta, scrie ziaresireviste.ro.

Tine cont de faptul ca adesea cafeaua si ceaiurile te pot deshidrata, deci ai grija la cantitatea consumata si nu uita sa te hidratezi constant. Apa îti poate da uneori senzatia de satietate.

CITEȘTE ȘI: NU este lipsa ambiției! HORMONII care declanșează foamea îți DISTRUG dieta

Opteaza pentru supe si fibre

Foamea poate avea atât cauze fizice cât si psihice, deci daca esti suparat nu te aseza niciodata la masa si nici nu consuma alcool.

Consuma din plin salate însa ai grija la ce drssing folosesti, si alege întotdeauna supele, acestea au un continut caloric scazut si îti ofera senzatia de satietate.

Fibrele te vor ajuta sa ai parte de o digestie corespunzatoare, sa manânci mai putin si sa mentii senzatia de satietate timp îndelungat.

Încearca sa faci diferenta dintre foame, pofta, deshidratare si oboseala. Toate acestea pot fi cauza mâncatului exact în momentul nepotrivit.

Comentarii: