X

Cea mai bună salată de vinete: Secretul care îi dă gustul delicios

Nimic nu se compară cu salata de vinete, însă îți recomandăm să încerci această rețetă lăsată moștenire de regretatul gastronom Radu Anton Roman în lucrarea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).

Ingrediente:

CITEȘTE ȘI: Scapă de chinul curațării vinetelor și ardeilor copți: Trucul care te ajută să îi cureți ușor și rapid

Mod de preparare:

Se pun vinetele la fript pe foc viu, pe toate părţile, până se-nmoaie. Se curăţă imediat de cojile arse, se sărează şi se pun la scurs, pe un tocător înclinat, cel puţin 1 ceas.

Se toacă mărunt ceapa, se spală iute într-un şuvoi de apă rece (să-i iasă amăreala oxidată) se scurge bine de tot. Se amestecă ceapa cu oţetul.

CITEȘTE ȘI: Este sau nu recomandată? Ce efect are zacusca de vinete asupra sănătății

Se toacă vinetele pastă, apoi pasta asta se freacă cu ulei, puţin câte puţin, până se-ntăreşte şi se face spumoasă. Se adaugă sosul de ceapă cu oţet. Se ornează cu felii de roşii.

Extra tips: se mai pot adăuga 1-2 linguri smântână şi 3-5 căţei de usturoi pisaţi.

Vinetele scurse şi tocate se amestecă cu o maioneză făcută din 2 gălbenuşuri de ou, 200 ml untdelemn, 2 linguri zeamă de lămâie, 1 vârf linguriţă piper măcinat, 1 lingură smântână de frişcă şi 3 căţei usturoi, potrivit Adevărul.ro.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro