Bogat în iod, vitamina B12, acizi graşi Omega 3 şi alţi nutrienţi importanţi, peştele n-ar trebui să lipsească din dieta nimănui, întrucât este eficient pentru a ajuta funcţionarea optimă a sistemului nervs, asigură protecţie împotriva afecţiunilor cardiace şi împotriva formării trombilor ce pot determina cauza infarctului miocardic.
Ce se întâmplă în organismul tău atunci când consumi peşte, află mai jos:
CITEȘTE ȘI: Este cel mai sănătos peşte! De 1500 de ori mai eficient decât medicamentele în prevenirea infarctului
Peştele este o sursă excelentă de calciu, magneziu, sodiu, dar şi potasiu, astfel că ajută la menţinerea sănătăţii sistemului nervos şi, mai mult de atât, are puterea de a combate stresul, potrivit clickpentrufemei.ro.
Graţie proprietăţilor pe care le conţin, peştele este eficient pentru a reduce depresia şi anxietatea. Este recomandat să consumaţi somon la grătar, salată cu ton, dar şi păstrăv ori macrou la cuptor.
Conform nutriţioniştilor, se recomandă consumul a două porţii de peşte pe săptămână, acesta fiind benefic pentru a reduce riscul de apariţie a unui accident vascular cerebral, a bolii Alzheimer ori chiar a altor afecţiuni cronice.
CITEȘTE ȘI: Efectul extraordinar al uleiului de pește: Cum acționează asupra creierului
Consumul regulat de peşte poate reduce cu pana la 50% riscul de cancer, datorita acizilor graşi esenşiali Omega-3. Printre tipurile de cancer care pot fi prevenite prin consumul regulat de peşte se află cancerul ovarian, cancerul mamar, cancerul de prostată, cancerul esofagian şi cancerul de colon ori oral.