X

Cum să scapi rapid de infecțiile din gât: 5 metode care nu dau greș

Faringitele și laringitele sunt responsabile pentru durerile în gât și pentru alte simptome specifice viroselor respiratorii.  Există însă câteva remedii care pot ameliora manifestările. Iată cum poţi scăpa rapid de infecţiile în gât!

Tipuri de infecţii în gât

Cele mai frecvente tipuri de infecţii în gât sunt:

Ce simptome determină o infecţie în gât

Simptomele acestor infecţii în gât sunt:

Alte simptome care pot însoţi infecţiile în gât sunt: nasul înfundat, tusea, strănutul, durerile de cap, durerile musculare, febra sau inflamarea ganglionilor limfatici de la nivelul gâtului, potrivit csid.ro.

CITEȘTE ȘI: Apă caldă dimineața: Remediul împotriva hemoroizilor și al începutului de răceală

Cauzele infecţiei în gât

Infecţiile din gât pot avea mai multe cauze. Iată câteva dintre acestea:

Remedii naturale pentru infecţie în gât

Infecţiile în gât trec adesea de la sine în descursul a câteva zile, dar pentru ameliorarea durerilor de gât şi a disconfortului, poţi lua câteva măsuri simple, cum ar fi:

Alte soluţii pentru ameliorarea simptomelor infecţiilor în gât sunt antiinflamatoarele (în cazul copiilor, aspirina şi ibuprofenul sunt contraindicate, dar paracetamolul poate grăbi vindecarea), antibioticele şi antipireticele (dar numai la recomandarea medicului), folosirea unui umidificator (acesta reglează umiditatea din locuinţă şi previne uscarea gâtului) sau inhalaţiile cu plante medicinale (muşeţel, eucalipt, mentă, cimbru, cuişoare, rozmarin etc.), pentru desfundarea nasului şi ameliorarea durerilor în gât.

Ce trebuie să eviţi dacă ai o infecţie în gât

Pentru a preveni complicaţiile, este indicat să pui în aplicare remediile de mai sus şi să eviţi:

CITEȘTE ȘI: Tratează răceala cu ajutorul remediilor tradiționale indiene: Accesibile și ușor de folosit

Când trebuie să te adresezi medicului dacă suspectezi că ai o infecţie în gât

Durerile în gât sunt în general cauzate de infecţii virale şi trec de la sine în 2 până la 7 zile. Uneori însă, cauzele infecţiei în gât sunt mai severe şi pot necesita tratament. Adresează-te medicului dacă prezinţi următoarele simptome:

Pentru stabilirea diagnosticului, medicul orelist va preleva exsudat faringian pentru depistarea eventualelor infecţii cu streptococ. De asemenea, va examina cavitatea bucală şi va palpa zona gâtului.

Nu uita, a preveni este mai uşor decât a trata!

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro