NUTRITIE SANATATE

Apă caldă dimineața: Remediul împotriva hemoroizilor și al începutului de răceală

doxologia.ro

Apa caldă băută dimineața slăbește, te ajută să scapi de toxinele din corp și îmbunătățește circulația sângelui. Firește, apa caldă nu te scapă de boli, dar poate reduce riscul apariției unora dintre acestea.

O poți bea ca atare, simplă, sau sub formă de ceai îndulcit cu puțină miere. Important e să fie caldă spre fierbinte, dar nu fiartă. Temperatura optimă, susțin experții, ar fi de maximum 60 de grade Celsius.

Află mai jos de ce apa caldă băută dimineața slăbește și îți întărește sănătatea!

Apa caldă băută dimineața – ce beneficii are

Digestie mai bună cu un pahar de apă caldă

Atunci când nu bei destulă apă, intestinele tale absorb apa din alimentele pe care le mănânci. Iar asta duce, foarte probabil, la deshidratare, constipație, balonare și, previzibil, la apariția hemoroizilor, potrivit csid.ro.

Ca să eviți problemele astea, bea în fiecare dimineață, după trezire, un pahar cu apă caldă, care este mai ușor absorbită în intestine și ajută și la eficientizarea digestiei.

CITEȘTE ȘI: Ceaiul care te scapă de grasimea de pe abdomen. Trebuie să bei o ceașcă în fiecare dimineață

Apa caldă te scapă de toxine

Este posibil ca un pahar cu apă caldă băută dimineața să stimuleze eliminarea toxinelor. Atât prin ameliorarea constipației, dar și prin fenomenul de creștere a temperaturii corporale, care duce la transpirație. Iar transpirația, după cum bine se știe, este una dintre căile prin care poți elimina toxinele din corp.

Bea apă caldă pentru sănătatea vaselor de sânge

Apa caldă este un bun vasodilatator, adică ajută la relaxarea vaselor de sânge și îmbunătățește circulația sanguină. În plus, ameliorează crampele musculare și durerile articulare, scrie medicalnewstoday.com.

Apa caldă băută dimineața slăbește

Un pahar cu apa caldă băută dimineața slăbește. Dar știi de ce? Pentru că, spun experții, ar ajuta la menținerea senzației de sațietate. Cu alte cuvinte, dacă iei ulterior micul dejun, acesta îți va ține de foame mai mult timp și nu vei mai fi tentat să ronțăi tot felul de prostii.

Plus că apa caldă ajută la absorbția eficientă a nutrienților din alimente, asigurându-ți astfel porția binemeritată de energie.

CITEȘTE ȘI: De ce trebuie să bem apă cu lămâie dimineaţa: Sfaturi importante ale specialiştilor

Bea apă caldă când simți că te ia răceala

Dacă bei apă caldă când ai nasul înfundat și simți că te ia răceala, simptomele se vor ameliora vizibil. În plus, apa caldă elimină presiunea asupra sinusurilor și astfel vei scăpa și de chinuitoarele migrene sinusale.

Apa caldă ajută de asemenea la înmuierea secrețiilor nazale și a celor din gât, așa că vei respira mult mai ușor și tusea va fi dată uitării curând.

Comentarii: