X

Cum să vindeci tusea enervantă din timpul nopții

Cum să vindeci tusea enervantă din timpul nopții. Tusea nocturnă la adulți, care nu se manifestă în timpul zilei, semnalează prezența unor boli. Luați în considerare cauzele a două tipuri de tuse – uscată și productivă.

De ce apare o tuse uscată noaptea la adulți?

Simptomele unei tuse uscate sunt o zgârietură în gât, greață, sufocare și dificultăți de respirație. Aerul rece și uscat din cameră și poziția incomodă a persoanei care doarme înfundă căile respiratorii și îi irită membranele mucoase.

Noaptea, toate procesele din corpul uman încetinesc, motiv pentru care se acumulează flegma. Printre bolile grave care provoacă tuse se numără:

O tuse sufocantă se datorează lipsei de oxigen. În insuficiența cardiacă, apar dificultăți de respirație și palpitații, iar zona triunghiului nazolabial capătă o culoare albastră.

CITEȘTE ȘI: Cum să calmezi tusea uscată: Trei remedii la care poți apela cu încredere

O funcționare defectuoasă la nivelul tractului gastrointestinal este indicată de un disconfort la nivelul stomacului, deoarece terminațiile nervoase ale esofagului sunt iritate sau echilibrul său acid este perturbat.

Bolile maligne și tuberculoza pulmonară sunt boli grave care se pot dezvolta din cauza măririi aortei sau a măririi ganglionilor limfatici. În acest caz, tusea poate fi uscată sau productivă.

La persoanele alergice și la cele care suferă de astm, iritanții tusei nocturne sunt praful, puful, penele. Acestea, ajungând în gât, încep să afecteze membrana mucoasă. O persoană simte febră și începe să tușească. Tusea poate începe și din cauza unei mușcături de insecte.

De ce apare o tuse productivă noaptea la adulți?

În forma acută de inflamație a gâtului, se acumulează mucus, ceea ce provoacă tuse cu spută. Aceasta apare atunci când:

Dacă cauza se află în bolile virale și infecțioase, atunci împreună cu tusea, se observă tuse, vărsături, temperatură corporală ridicată, slăbiciune și amețeli. În tuberculoză și în bolile oncologice, apar sputa cu sânge, frisoane și febră. În bolile cronice, tusea uscată se transformă în tuse umedă.

Tusea uscată și productivă este însoțită uneori de dureri în spate, în piept, în părțile laterale, în coaste și în coloana vertebrală.

Cum să oprești tusea pe timp de noapte la o persoană în vârstă?

În primul rând, dați-vă jos din pat și aplecați-vă ușor în față. Apoi, stați în picioare, ridicați brațele și întindeți-vă bine.

Dacă aveți acasă flori și frunze uscate de plante medicinale – faceți un decoct din ele. Turnați 1 lingură de plante cu o cană de apă clocotită. Când licoarea este caldă, beți-o. Se poate folosi și pentru a face gargară în gât.

Pentru o tuse uscată, prescrieți medicamente calmante, iar pentru o tuse productivă – expectorante.

Există, de asemenea, antibiotice care au atât antitusive, cât și expectorante.

Cum să calmați o tuse uscată: 3 sfaturi de lucru

Dacă atacul de tuse nocturnă la un adult nu dispare și remediile populare nu ajută – apelați la o ambulanță. Nu vă tratați singur. Chiar dacă tusea nu vă mai deranjează, faceți totuși un control medical.

CITEȘTE ȘI: Amestecul care este mai eficient decât medicamentele pentru tuse

Una dintre cauzele tusei este bronșita

Această boală este virală și nu poate fi tratată cu antibiotice. Este o inflamație, răspunsul organismului la infecție, care are ca scop distrugerea acesteia. În acest proces, se formează un număr mare de substanțe biologic active, care asigură circulația sângelui, umflături, iritații, moarte celulară. În medicină, acest lucru se numește o explozie de citokine.

Atunci când este excesivă, se folosesc medicamente antiinflamatoare. Hormonale în acest caz este mai bine să nu se folosească, recomandă actualno.com.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro