X

Gingiile care sângerează, semnul unei deficienţe serioase în corp: Ce măsuri trebuie să iei

Ți se întâmplă și ție să îți sângereze gingiile de fiecare dată când te speli pe dinți sau chiar și la o simplă atingere? Dacă și rănile ți se vindecă greu, înseamnă că ai o deficiență mare de vitamina C.

Acest tip de deficiență este destul de rar întâlnit în zilele noastre, însă există câteva grupuri de persoane care au un risc ridicat: femeile care alăptează, persoanele în vârstă și fumătorii. Este ușor să îți obții necesarul de vitamina C din alimentație, dacă ai o dietă sănătoasă și echilibrată. Consumă fructe și legume proaspete. O portocală mare sau o jumătate de ardei gras îți oferă doză zilnică recomandată, potrivit clicksanatate.ro.

CITEȘTE ȘI: Fructul miraculos: Puternic antioxidant, are de 20 de ori mai multă vitamina C decât portocala

De câtă vitamina C avem nevoie?

Specialiștii afirmă faptul că zilnic avem nevoie de aproximativ 75 miligrame de vitamina C pentru ca organismul uman să funcționeze corespunzător.
În felul acesta o singură portocală îți va furniza un aport de aproximativ 80 de miligrame de vitamina C, dar în același timp îți fa furniza și o cantitate optimă de fibre astfel încât digestia să fie susținută să funcționeze corespunzător.

Poți alege să îți începi dimineața consumând un fresh de citrice sau un smoothie și să înlocuiești cana de cafea cu una de ceai verde.

Nici kiwi-ul nu ar trebui să fie exclus din dieta ta, un astfel de fruct pe zi îți va aduce un aport de 64 de miligrame de vitamina C.

Știai că…

… vitamina C ajuta la vindecarea rănilor? Datorită faptului că ajută la stimularea producției de colagen, prezența vitaminei C în organism accelerează procesul curativ în caz de arsuri, răni grave, protejând totodată și împotriva stresului.

…îmbunătățește circulația sangvină, contribuie la dilatarea vaselor de sange și previne afecțiuni precum angina pectorală, tensiune arterială sau atac de cord?

CITEȘTE ȘI: Vitamina care NU se mai asimilează pe cale naturală odată cu venirea TOAMNEI

… contribuie la eliberarea căilor respiratorii, reduce bronhoconstricția indusă de efortul fizic intens?

…este un bun reemdiu împotriva astmului?

…vitamina C este eficientă mai ales în lupta împotriva bolilor neurologice?

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro