Greșeala cea mai mare pe care mulți o fac când pregătesc friptură la grătar. Potrivit experților, aproape toți cei care decid să gătească fripturi la grătar fac aceeași greșeală de nenumărate ori. Unul dintre cele mai importante lucruri este să nu gătești fripturile la o temperatură prea ridicată, pentru că în acest fel sucurile se evaporă și carnea rămâne tare.
O altă greșeală frecventă este aceea de a verifica în mod constant dacă carnea este gata. Această împunsătură și răsturnare constantă se adaugă la fripturi mai puțin perfecte servite la masă. Carnea nu ar trebui să fie deranjată în timp ce se gătește.
CITEȘTE ȘI: Ce să NU faci când prepari mici la grătar: Greșelile pe care mulți români le fac
Dacă temperatura este moderată, va fi nevoie de aproximativ 10 minute pe fiecare parte pentru a se găti perfect. Acesta este un timp relativ și depinde, de asemenea, de tipul de carne.
Cea mai mare greșeală se face după ce fripturile sunt gătite. Nu faceți niciodată greșeala de a le tăia imediat. Lăsați carnea să se odihnească timp de 10 minute într-un recipient cu capac și abia apoi treceți la tăiere și servire.
În acest fel, sucul cărnii este sigilat în ea, iar aceasta este mult mai suculentă și mai gustoasă.
Există o altă subtilitate implicată în realizarea fripturilor perfecte la grătar. Scoateți carnea din frigider cu cel puțin o jumătate de oră înainte de a o găti. Alegeți carne fragedă și de preferință proaspătă.
CITEȘTE ȘI: Grătarul perfect: Sfaturile de neratat ale celebrului bucătar englez Jamie Oliver
Ca final, vă vom oferi un truc neprețuit pe care doar bucătarii profesioniști îl cunosc. Aceștia pun câțiva căței de usturoi, un cub de unt și câteva crenguțe de cimbru în recipientul închis al fripturilor gata preparate. Ei scutură vasul și abia apoi îl servesc la masă, potrivit actualno.com.